Skip to main content

Ik heb alles van de KPN; mobiel is met SIM only toegerust. Online kan ik alleen toestellen kopen met een abbonement. In de winkel kan ik zel los kopen zodat ik ze met mijn SIM only kan gebruiken bij de KPN 🙂. Alleen kan ik ze ook in termijnen betalen van 2 jaar? Wat je ook bij een abbonement kan? En als ik een Samsung S23 met 256 gb geheugen aanschaf. Hoeveel moet ik dan per maand betalen? 

Nee, een toestel op afbetaling bij KPN kan alleen in combinatie met een nieuw mobiel abonnement.
Los kopen betekent in één keer afrekenen.


Hallo @MaPu73 

 

Als je nu een Sim Only abonnement hebt dan kan je die telefonisch via 0800-0402 of in de winkel verlengen naar een abonnement met toestel mits het een origineel Sim Only abonnement is, het abonnement langer dan 3 maanden geleden is afgesloten en het nog meer dan 4 maanden (120 dagen) voor het einde van de contractsperiode is, zie ook deze pagina: https://www.kpn.com/service/mobiel/verlengen.htm

 

Wat je betaald per maand voor het abonnement plus toestelkosten voor de Samsung S23 256GB is afhankelijk van welk abonnement je afsluit en hoeveel je eenmalig voor het toestel betaald, als je b.v. kiest voor eenmalig € 24 (lager kon ik niet kiezen) dan betaal je alleen  voor het toestel al € 29 per maand, de kosten voor het abonnement komen daar nog bij:

 


Ik wil mijn SIM only abbonrment houden. Alleen een toestel. En dat per maand. Kan me voorstellen dat jullie dat niet voor iedereen doen. Maar ik zit al jaren bij de KPN en met alles (tv, internet, sim only abbo 4x). Dat zou toch een verschil moeten zijn? Zskelijk en commetcieel moet altijd gelden dst snap ik. Maar voordeel en beloning voor trouwe klanten ook. Dat wordt vaak vergeten. En geeft mij stof tot nadenken.


KPN is een mobiele provider. De verkoop van toestellen is (in belangrijke mate) een middel ter ondersteuning van de verkoop van abonnementen. Ook is er maar een beperkt assortiment beschikbaar. Voor losse verkoop kan je daarom beter een bezoek brengen aan de specialisten, zoals MM, KoelBlauw 😉 e.d. 


Voor losse verkoop kan je daarom beter een bezoek brengen aan de specialisten, zoals MM, KoelBlauw 😉 e.d. 

Ook belsimpel.nl, mediamarkt online en winkel.

Echter is het nergens mogelijk om zonder je abonnement te vernieuwen (=verlengen) een toestel met lening te kopen.

Nadeel van een lening vanaf 250 € is de BKR registratie. Bij dit bedrag kan dat al zo 20.000 schelen met een hypotheek. Of je krijgt 'm helemaal niet.

NB als je moet lenen voor een toestel is ie eigenlijk wat te duur voor je natuurlijk. Je maandlasten gaan ook omhoog. Dat moet ook gedurende 1 of 2 jaar op te hoesten zijn.


Voorbeeld (27-07-2023 om 15:11)
SAMSUNG Galaxy S23 5G - 256 GB Zwart
869,= in één keer of in termijnen (kost dan 1191,= dus 322,= extra voor betalen in termijnen).
 

Rekenvoorbeeld betalen in termijnen

Totale kredietbedrag Debet rentevoet op jaarbasis (vast) Jaarlijks kosten­percentage% Termijnbedrag per maand Duur krediet­overeenkomst Totaal door de consument te betalen bedrag

€ 869,00

14%

14%

€ 19,85

60 Maanden

€ 1.191,00

“Een niet-doorlopend kredietaanbod van Santander Consumer Finance. Toetsing en registratie BKR. Bekijk hier de algemene voorwaarden. MediaMarkt treedt op als verbonden bemiddelaar van Santander. MediaMarkt en Santander geven geen advies. Je dient zelf te bepalen of het door jou gewenste financieel product aansluit bij je wensen, behoeften en persoonlijke situatie. “

https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_samsung-galaxy-s23-5g-256-gb-zwart-1749999.html

Prijs bij andere verkopers: https://tweakers.net/pricewatch/1906434/samsung-galaxy-s23-256gb-opslag-zwart.html
Er zijn ook andere modellen van de s23 en een iets oudere versie kan ook voldoende zijn voor jou gebruik.


Wat is er zo speciaal aan het Sim Only abonnement wat je nu hebt @MaPu73 ?

Als het toestel na 2 jaar is afgelost wordt het vanzelf weer een Sim Only.

De goedkoopste optie is toch verlengen met toestel, van die bedragen in de post hierboven wordt je ook niet vrolijk, dan ben je aan het eind € 471 duurder uit dan bij KPN.