Skip to main content

Goedendag,

 

Ik had een hoop rondgezocht, maar kan nog nergens een helder antwoord vinden op mijn vraag:

 

Heb sinds zaterdag een duo-sim, na activeren en eenmaal die code intikken is dat gelukt, de ene zit nu in mijn 4g-gsm-toestel, die werkt. De andere zou als volledige kaart in een 900/1800 mhz toestel in de auto moeten kunnen werken nog op t kpn netwerk volgens de geraadpleegde specialist, maar die blijft roepen alleen noodoproepen.

Kan iemand zien of die 2e kaart nu wel of niet actief is, ik kan die nergens anders instoppen, moet hele kaart blijven, en moet ik die 2e kaart apart activeren, of is een van de twee genoeg en weet t netwerk gewoon dat er 2 zijn. En mogelijk dat dit in de online help wat duidelijker omschreven kan worden, ik kwam in een soort endless-loop terecht al zoekende ..

De testjes heb ik gedaan met de 4g-gsm uit, voor alle duidelijkheid, weet dat het Of/Of is met duosim.

Hoor graag hoe of t nu zit met die kaart en de huidige status

Mvg Peter

 

Hebben de 2 simkaarten wel een identiek nummer simkaartnummer? (dat wat anders dan het tel.nr.) Echter de een met de letter A en de ander met B?

Als de autotelefoon meer dan 15 jaar oud is kan het zijn dat dat GSM netwerk (700 Mhz) niet meer in de lucht is. Daar zit nu 5G.


Nummers waren gelijk, die heb ik bekeken, Heb de kaart waar de ene uitkwam die t wel doet en in mijn mobiel zit voor me liggen, zie daar nergens een A of B opstaan. of staat dit op de sim zelf, dan moet ik een vergrootglas gaan zoeken denk ik :-)

Toestel in de auto is 900/1800 volgens de fabrikant, dat schreef ik al .

 


Hallo @pwassink bij een duo simkaart voor particulieren werkt of de ene of de andere. Dus als je die in de auto actief wilt hebben, moet je telefoon uit/vliegtuigstand.

 


Kijk even op de bankpas-formaat kaart waar je de sims uitgedrukt hebt. Daar moet je er dus twee van hebben. Die dien je te bewaren… Daar staat:

Uw sim-kaart nummer is:

dan streepjescode met ook code in cijfers. Die 2 moeten gelijk zijn. De één met A en de ander met B (zo was het bij die van mij i.i.g.).

En je dient ze tegelijk ontvangen te hebben. 

Nota bene: 

Bij omschakelen (als het werkt) éérst ene uitzetten of vliegtuigstand, dan pas andere aan! En vica versa.


Ik mis een verwijder uw vraag knopje, waar zit dat hier ?

ja ik heb ze tegelijk ontvangen, kaartnummers zijn identiek er staat geen a of b op ,

en ik heb een uitgezet voordat ik de andere aanschakelde dus ben op de hoogte van een of/of functie, ook dat schreef ik al ..

 

Klantenservice was wel helder: als een van beide sims functioneert dan moet de andere het ook doen, lees geactiveerd zijn, en moet dan ook functioneren als de eerste uitgezet is.

Case closed dus.