Skip to main content

Ik heb al jaren tot volle tevredenheid een Huawei E5786Bs-32a mifi router. Sinds 2 weken of zo heb ik als klacht dat hij weigert met 4G te verbinden. Hij start op, verbindt op 2G en zodra hij wil opschalen naar 4G verbreekt de verbinding. IMEI *** IMSI *** HW version CL3E5786SM SW version 21.309.13.02.16

Er is geen nieuwere software beschikbaar. Ik ben goed bekend met deze hardware en de details rondom APNs en dergelijke. Settings staan goed. Meerdere keren reset uitgevoerd.

 

Admin: gegevens verborgen

Hey @Diesel103, welkom! Je gebruikt deze router altijd op een vaste plek, of op verschillende? Als het op een vaste plek is, is er recentelijk iets veranderd op/rondom die locatie wat de verbinding kan storen? Denk aan nieuwe hoogbouw, of hoge bomen die nu vol in blad staan, etc…

Wat voor simkaart zit er in de router (prepaid of abonnement) en hoe oud is die kaart?


Sim is een jaar of 5 oud. Nee ik gebruik hem niet op een vaste plek. Ben nu in Madrid en daar maakt hij probleemloos verbinding met 4 G Movistar. Ik heb hem juist omdat ik veel reis. Vorige week in de UK. In het buitenland lijkt alles prima. Terug in NL problemen. 


Het is een postpaid abonnement. 


Hmmm, klinkt als iets waar onze netwerkspecialisten eens naar moeten kijken. Je kunt daarvoor bellen (0800-0402) dan kun je in veel gevallen doorverbonden worden. Of ik kan een melding voor ze aanmaken, dan wordt je binnen enkele dagen teruggebeld. Als je dat zou willen, vul dan je forumprofiel volledig in, en reageer hier als je dit gedaan hebt.


Kan jij dat doen ? Heb profiel aangemaakt.  


Beste ik heb ook de HUAWEI  E5786B-32. En precies hetzelfde probleem. Alleen 2 en 3G. En bij 4 wordt de verbinding verbroken. Ik ben  vanmorgen onder een zendmast gaan staan, maar geen resultaat. Ik heb een data unlimited card van KPN. Er is geen update beschikbaar. Ik heb de kaart in een oude IPhone 6 gedaan en daar werkt de 4g perfect. 
Dank zij dit forum heb ik alleen 2g ingeschakeld. Daar ben ik deels mee geholpen. Ik kan weer wat apparaten in en uitschakelen. Voor alle andere zaken is het te traag


Kan jij dat doen ? Heb profiel aangemaakt.  

Dank je, @Diesel103. Dat 06-nummer dat je in het profiel noemt, is dat ook de simkaart die je in de Huawei hebt zitten? Zo niet, zou je die nog willen toevoegen? Dat mag dan in het veld ‘persoonlijke opmerking’.

 

@Brommerpech, wil jij ook je forumprofiel invullen?


Beste Erik,

Ik heb profiel ingevuld   laatste 06 nummer van mijn profiel  is  de kaart die niet in de Huawei werkt maar wel in een Iphone6.

mvg 


Ik heb het mobiele nummer dat ik gebruik toegevoegd aan mijn profiel onder privé, ik neem aan dat je dat kan zien. Maar zoals aagegeven heb ik het met meerdere KPN SIMs geprobeerd, allen met hetzelfde resultaat…..


Beste Erik en Diesel103,

Ik wil niet te vroeg juichen,  maar ik heb de hele middag al een 4G verbinding via de Huawei router

 

mvg 


@Diesel103, dank voor het invullen van het 097-nummer. Had even gemist dat je dit al gedaan had, sorry. Betekent ook dat ik nog niets gedaan heb voor je. @Brommerpech geeft nu aan dat het voor hem opgelost is, is dat voor jou ook zo? Zo niet, dan zal ik alsnog een melding voor je aanmaken. 


Beste Erik,  Ik heb het hele weekeind gebruik gemaakt van mijn mobiele wifi.  En het werkt weer als vanouds. 

mvg 


Ik ben nog tot einde maand niet in NL dus kan het niet controleren. 


Ik ben nog tot einde maand niet in NL dus kan het niet controleren. 

Dan heeft het op dit moment ook nog geen zin om een melding aan te maken, @Diesel103. Aangezien het speelt in Nederland, en er vanuit de melding contact met je wordt opgenomen, is het wel zo handig als je dan ook in NL bent. Wil je aangeven hier wanneer je terug bent, en het probleem hier ook nog steeds voorkomt? 


Ik ben de 30e weer terug


Ik ben een dagje eerder terug en ik weet niet hoe het kan maar inderdaad, hij doet het weer ! RaRa ….

 

Let op: In december 2025 stopt het 2G netwerk bij KPN

Meer informatie hierover kun je vinden in het onderstaande topic:


Ha, goed om te horen!Â