Skip to main content
Beantwoord

Mobiele data problemen met iPhone 11 en iPhone 12

  • 16 July 2024
  • 49 reacties
  • 5134 keer bekeken

Sinds 2 weken kunnen we met een zakelijk abonnement en een iPhone 11 en iPhone 12 geen mobiele data ontvangen. De 4G (op de iPhone 11)  en de 5G verbinding (op de iPhone 12) verandert in een “E” en je kunt vervolgens de telefoon niet meer gebruiken. Het lijkt overigens dat dit gebied waarin dit gebeurt steeds groter wordt. Eerst alleen op sommige plekken en bijna overal en constant. Bij KPN klantenservice kregen we te horen dat het al 6 weken speelt en de oorzaak onbekend is (lijkt mij overigens sterk) en dat men geen inschatting kan maken hoe lang het duurt. Tevens gaf men aan dat het alleen speelt bij iPhone 11 en iPhone 12 gebruikers. Er wordt geen alternatief geboden en de keuzes  zijn uitzitten of nieuwe telefoons aanschaffen. Als trouwe KPN klant overwegen we dan toch om maar over te stappen naar een andere provider. Als zakelijke klant heb je bijna geen andere keuze. 

Hoi @Antonius Ridder 

Welkom op de community van KPN.

Zoals je waarschijnlijk al veelvuldig op de community van KPN hebt kunnen lezen, zonder problemen met de iPhones uit de series 11, 12 en SE in combinatie met net mobiele netwerk van KPN.
Waardoor het 4G netwerk met grote regelmaat wegvalt, en je wordt teruggezet op het trage 2G netwerk van KPN.

De Technische Dienst van KPN (in samenwerking met Apple) is al weken bezig om de oorzaak boven water te krijgen, om vervolgens voor een passende oplossing te komen.
Deze is er helaas momenteel nog niet.

Wel adviseer ik je om contact op te nemen met de klantenservice van KPN, via het gratis telefoonnummer 0800-0402, om een ticket te laten aanmaken voor de technische dienst.
Dit is ook van belang voor een eventuele compensatie vanuit KPN.

En je bent uiteraard niet verplicht om nieuwe telefoons aan te schaffen, ook omdat het nog helemaal niet duidelijk is waar het probleem zich bevind.
Overstappen naar een andere provider, is iedereen natuurlijk vrij in.

 


Al weken problemen. Maar naar de winkel gegaan.

dacht dat het mijn telefoon was. KPN wist hier dus van.

problemen met bellen, geen 4G, telefoon wordt warm, niet te doen.

volgens de klantenservice is “van hoger hand” bij KPN besloten geen oplossing te bieden. Dus geen ontbinding contact of andere telefoon etc.

onacceptabel.


Al weken problemen. Maar naar de winkel gegaan.

dacht dat het mijn telefoon was. KPN wist hier dus van.

problemen met bellen, geen 4G, telefoon wordt warm, niet te doen.

volgens de klantenservice is “van hoger hand” bij KPN besloten geen oplossing te bieden. Dus geen ontbinding contact of andere telefoon etc.

onacceptabel.

Wij horen toch echt andere dingen hier op het forum. Maar inderdaad weer iets nieuws...


Overstappen is niet iedereen vrij in. Want het abonnement wordt ook niet ontbonden.

KPN laat klanten gewoon in de ellende zitten, uit juridische of commerciële overwegingen?


volgens de klantenservice is “van hoger hand” bij KPN besloten geen oplossing te bieden. Dus geen ontbinding contact of andere telefoon etc.

onacceptabel.

Raar dat je dit te horen hebt gekregen want dit klopt niet. We onderzoeken het nog en er is nog geen eindoordeel gegeven wat betreft de oplossingsmogelijkheden. 
Fijn dat je dit hier meldt, je kunt ook onze storingspagina in de gaten houden. Als je doorklikt op mobiel dan krijg je dit te zien: 

Daar houden we je dus ook op de hoogte. Excuses voor het ongemak!


Hoe bedoel je het klopt niet? Twee mensen hebben dat afzonderlijk gezegd. Je bevestigt dit toch door te zeggen “we onderzoeken het nog” want het duurt al weken. Daarmee laten jullie klanten zoals ik met meerdere abonnementen aan het lot over. Er wordt ook geen eindtijd genoemd. Jullie maken van jullie probleem het probleem van de klant. Morgen is de derde werkdag, ik ben benieuwd waar jullie mee komen.


Hoe bedoel je het klopt niet? Twee mensen hebben dat afzonderlijk gezegd. Je bevestigt dit toch door te zeggen “we onderzoeken het nog” want het duurt al weken. Daarmee laten jullie klanten zoals ik met meerdere abonnementen aan het lot over. Er wordt ook geen eindtijd genoemd. Jullie maken van jullie probleem het probleem van de klant. Morgen is de derde werkdag, ik ben benieuwd waar jullie mee komen.

Ik ben bang dat dit probleem erg lang zal gaan duren. Het is al twee maanden zo aan de gang en tot nu toe geen enkele update. Het vorige probleem van twee jaar geleden liet ook iets van 3 maanden op zich wachten totdat er iets werd gecommuniceerd. Maak je borst maar nat, gaat een vervelende reis worden :(


Ook hier spreekt een abonnementhouder met 4 aansluitingen waarbij  de aansluiting van mijn vrouw al geruime tijd kuren vertoont op de iPhone 11 en mij heeft gedwongen tot aanschaf van een nieuwe iPhone. Naast dat het dataverkeer beperkt was tot GPRS of een enorm hete telefoon opleverde is vanaf medio juli er totaal geen belverkeer meer mogelijk. Vanwege privé omstandigheden is dit niet wenselijk en heeft er dus toe geleid dat ik een andere telefoon heb moeten aanschaffen. KPN gaf geen krimp gedurende de gesprekken met hen en bood geen tijdelijke oplossing door bijv een refurbished unit aan te bieden oid. Tot op heden nog geen stap verder dan het aangemaakte ticket en ik zal worden teruggebeld voor een oplossing ( waarschijnlijk omruil danwel repair). Wanneer?….dat is de grote vraag….Voor mij is dit geen oplossingdie ik heb (gehad). We zijn al ruim een maand telefonisch compleet niet bereikbaar en al twee maanden met een brakke dataverbinding. Nu met de nieuwe iPhone 15 is mijn vrouw weer bereikbaar  voor haar familie en ons gezin en is mijn probleem “opgelost”. KPN echter mag nu flink over de brug komen met hun compensatie voor alle door mij noodgedwongen gemaakte kosten. Reparatie is geen optie voor mij. Ik laat mijn vrouw niet 2 maanden onbereikbaar zijn voor iedereen !!

 


Hier net zo. Maanden slecht 4G, sinds weken eigenlijk niet meer, heel soms spontaan even heel kort. Waardeloos, irritant en niet praktisch.
Ook ik heb contact gehad en mij is verteld dat binnen nu en 2 weken een oplossing wordt verwacht. Iedereen die een klacht heeft ingediend bij KPN wordt dan gebeld. Klantenservice heeft mij heel netjes te woord gestaan, niets op aan te merken. Ik ben benieuwd wat het wordt. Ik hoop echt op een oplossing, rechtsom, linksom. Maar ik zou het echt naar vinden om gedwongen te worden een andere telefoon te moeten aanschaffen. Daar zit toch niemand op te wachten? Dat snapt ook een bedrijf als KPN. Maar even geduld en vertrouwen hebben…


Beste KPN, ook ik heb problemen met mijn iPhone 12. Vooral als ik onderweg ben (bijvoorbeeld in de trein), lijkt het alsof de telefoon steeds niet kan verbinden met de volgende zendmast, en gaat het netwerk weer op EDGE. Even op vliegtuigmodus zetten helpt dan wel, maar dit moet je dan elke zoveel minuten doen. Dit ging een aantal weken weer goed maar vandaag weer opnieuw dezelfde problemen. Voor mijn werk als medisch specialist waarbij ik regelmatig bereikbaarsdiensten heb is dit zeer onwenselijk. Ik hoop op een spoedige oplossing.


Hi @Willemien1982! Als je dit nog niet gedaan hebt, bel er dan met ons over via 0800-0402. Hier moet namelijk een ticket voor aangemaakt worden bij de technische dienst, dat kan telefonisch gedaan worden! 

Als je al een ticket hebt lopen dan is het afwachten tot deze opgepakt wordt. Ze hebben het erg druk, dus dit kan even duren. 


Al 2 maanden geen bereik buiten de deur.verschillende keren gebeld en naar de winkel geweest. Hoor niets wel abonnement betalen maar service ho maar. Moet maar een nieuwe telefoon kopen is het advies. Iets verkopen willen ze graag maar service ho maar.

 


Ook bij mij veel problemen met de iPhone 11 als het om verbinding gaat dan weer 3G dan weer E, nu meer dan 3 maanden problemen, wordt er dood ziek van. En elke keer beloven ze je weer te bellen maar helemaal niks van dat alles. Nu net via sms een bericht gekregen van KPN slaat helemaal nergens op. Maar wel elke maand betalen voor abonnement. Zie reactie hieronder van KPN. Inmiddels ook Radar een mail gestuurd.

 

Beste klant, we vinden het heel vervelend dat je nog steeds verbindingsproblemen ervaart met je mobiele toestel. We werken hard aan een oplossing en begrijpen heel goed dat we je geduld enorm op de proef stellen. We houden je per sms op de hoogte. Helaas kunnen onze medewerkers je momenteel niet verder helpen. Groet, KPN


Ja ik kreeg ook deze sms

 


Wij hebben besloten alle abbo's (en de rest) op te zeggen. Geen vertrouwen in dat dit nog goed gaat komen. Problemen spelen al maanden en ondertussen betalen we de volle mep voor een waardeloos netwerk dat continue terugvalt op Edge.


Ik heb hetzelfde probleem met mij Iphone 11. Gebruik de telefoon zowel prive als zakelijk. Er is niet mee te werken / bellen. Afgelopen week elke dag gebeld naar de klantenservice maar die kunnen mij niet met de afdeling die over een compensatieregeling gaan , in contact brengen. Iedere keer weer wordt er gemeld dat ik geduld moet hebben en ze contact met mij gaan opnemen via mail of sms. Was overigens eerst gezegd dat ik gebeld zou worden maar goed. Eergisteren iemand gesproken waar ik een beetje vertrouwen van kreeg. Zij gaf aan dat er deze week nog contact met mij opgenomen zou worden. De week is bijna voorbij en nog niets gehoord. De knul die ik vandaag weer sprak ontkrachte dit weer en wederom de boodschap dat ik geduld moest hebben. Wordt er moedeloos van en zou nu onderhand wel eens een oplossing mogen verwachten. Waar blijft de oplossing!


En zoals ik al vermoedde is er afgelopen week geen contact met mij opgenomen. KPN kom je afspraak na! En alsjeblieft geen opmerkingen meer dat ik geduld moet hebben want dat heb ik al genoeg gehoord en mijn geduld is inmiddels op! Ben benieuwd of jullie deze trouwe klant nu eindelijk eens gaan helpen!


Sinds 2 maanden geleden problemen. Met i Phone 11 naar Turkije geweest gelijk 65 euro kosten afgeschreven geen gebruik kunnen maken van internet daar maar moet er wel voor betalen.     Kan ik me contract ontbinden ??? 


KPN wanneer komt er nu eens een oplossing voor het probleem met de IPhone 11. En wanneer worden we nu eens een keer gebeld voor een oplossing. Het lijkt wel dat er maar 1 medewerker alles moet oplossen. Ik wacht nu al meer dan 3 maanden, maar wel elke maand het abonnement bedrag  afschrijven.


Sinds 2 maanden geleden problemen. Met i Phone 11 naar Turkije geweest gelijk 65 euro kosten afgeschreven geen gebruik kunnen maken van internet daar maar moet er wel voor betalen.     Kan ik me contract ontbinden ??? 

Dan heeft je iPhone contact gemaakt met het Turkse netwerk en in Turkije valt mobiele data en bellen niet onder je abonnement.

Het is namelijk geen EU vandaar de kosten


Sinds 2 maanden geleden problemen. Met i Phone 11 naar Turkije geweest gelijk 65 euro kosten afgeschreven geen gebruik kunnen maken van internet daar maar moet er wel voor betalen.     Kan ik me contract ontbinden ??? 

Dan heeft je iPhone contact gemaakt met het Turkse netwerk en in Turkije valt mobiele data en bellen niet onder je abonnement.

Het is namelijk geen EU vandaar de kosten

Heb en kon geen verbinding maken dus kon er ook geen gebruik van maken omdat ik heel de vakantie geen normaal internet heb gehad 


Sinds 2 maanden geleden problemen. Met i Phone 11 naar Turkije geweest gelijk 65 euro kosten afgeschreven geen gebruik kunnen maken van internet daar maar moet er wel voor betalen.     Kan ik me contract ontbinden ??? 

Dan heeft je iPhone contact gemaakt met het Turkse netwerk en in Turkije valt mobiele data en bellen niet onder je abonnement.

Het is namelijk geen EU vandaar de kosten

Heb en kon geen verbinding maken dus kon er ook geen gebruik van maken omdat ik heel de vakantie geen normaal internet heb gehad 

Toch heeft mobiele data aangestaan en heeft dus kort verbinding kunnen maken.

Anders wordt het niet op de factuur benoemd


Sinds 2 maanden geleden problemen. Met i Phone 11 naar Turkije geweest gelijk 65 euro kosten afgeschreven geen gebruik kunnen maken van internet daar maar moet er wel voor betalen.     Kan ik me contract ontbinden ??? 

Dan heeft je iPhone contact gemaakt met het Turkse netwerk en in Turkije valt mobiele data en bellen niet onder je abonnement.

Het is namelijk geen EU vandaar de kosten

Heb en kon geen verbinding maken dus kon er ook geen gebruik van maken omdat ik heel de vakantie geen normaal internet heb gehad 

Toch heeft mobiele data aangestaan en heeft dus kort verbinding kunnen maken.

Anders wordt het niet op de factuur benoemd

Het heeft idd aangestaan even maar door de storingen ook gelijk weer uit en verder heel de vakantie even internet gehad en dan weer niet  


Hallo,

Sinds 2 maanden hier ook last van problemen met iphone 12 pro, zoon heeft geen verbinding en kan niet bellen/gebeld worden. Ook is er geen makkelijke tussenoplossing voor handen. We hebben al een doorverwijzing gehad in de KPN winkel. maar nog geen bericht gehad. Ik hoop dat er snel een oplossing is want mijn zoon wordt er gek van.

 

Mvg, Cor.


Ik wacht nu ook al bijna 4 weken nadat de tichet aangemaakt is. Kom op kpn dit is geen doen zo


Reageer