Skip to main content

 

Iets meer context zou handig zijn


Ik haal 160 Mb/s op m'n mobiel. 4G+.


Op mijn iPhone 14 Pro Max heb ik downloadsnelheden van tussen de 300 en 400 Mbit/s gehaald (gemeten met de Ookla app) op het 5G netwerk van KPN, maar toen stond ik wel ongeveer 100 meter vanaf de zendmast en ook buiten.

Binnen mijn nieuwbouwwoning haal ik gemiddeld een downloadsnelheid van 145 Mbit/s op het 5G netwerk van KPN, en dat is heel netjes voor een goed geïsoleerde woning.

Mijn iPhone zit vrijwel niet meer op het 4G+ netwerk, dus daar heb ik geen meet resultaten van gemaakt.


Vreemd verhaal. Denk dat je dingen door elkaar haalt.

KPN zegt dat je modem de snelheid haalt, volgens je contract. Dus blijkbaar heb je een internet thuis abonnement. Dat verdwijnt niet als je je modem uitzet omdat je je wifi niet goed genoeg vind..

Die 200mb is je internet thuis abonnement,  niet je mobiele snelheid. Bij een mobiel abonnement worden nooit snelheden vermeld.

Die "apparatuur" is dat modem die bij je internet huis abonnement hoort.

Je betaald dus voor je 200mb internet thuis abonnement.


Ik haal deze snelheden op 5G. In ons dorp twee masten van KPN, dichtstbijzijnde is ongeveer 900 meter, maar is hoogstwaarschijnlijk geen 4G/5G mast. De tweede staat 3.3 km van mij vandaan.

 


Misschien is die ene mast niet eens van kpn, @ikheetjeff .

Zoek hier eens

https://kpn-compleet-fpi-info.fourstack.nl/maps/zendmasten .


Misschien is die ene mast niet eens van kpn, @ikheetjeff .

Zoek hier eens

https://kpn-compleet-fpi-info.fourstack.nl/maps/zendmasten .

Interessante site dit! Die ga ik onthouden. Het zijn wel echt twee KPN masten. Eens uit verveling gaan uitzoeken waar die in mijn dorp stonden via antennekaart.nl. De rechter mast wordt gedeeld met Odido/Vodafone en Odido heeft ook nog in het midden van het dorp een eigen.

Zo te zien hebben wij flink geluk met de stand van de masten. Vind het wel een gekke keuze om twee dezelfde kant op te gooien, sneu voor het zuid-oost deel van het dorp haha.

Waarom ik dacht dat er maar één 4G/5G mast is/was, weet ik niet meer helemaal. Volgens mij zomaar aangenomen omdat er veel werd gezegd dat dit alleen voor TV was.


Ik kan je wel vertellen dat er voor TV, Digitenne dus, geen masten staan in Dedemsvaart.

https://radio-tv-nederland.nl/dvbt/digitenne-kpntv.html 


Welkom op het forum @ALEKSI!

Via Instagram is al aangegeven dat de 200Mbit alleen van toepassing is op je vaste internetverbinding. Je mobiele abonnement staat hier los van. 🙂