Skip to main content

Klantnummer : ***

Hallo een abonnement met toestel Samsung A40 afgesloten.

Het abonnement volgens contract met Hussel € 14,00

Nu de factuur gekregen en zijn de abonnement kosten zijn € 24,00

Hussel korting € 5,00 komt dus neer op € 19,00.

Wordt je een of ander vaag verhaal op de mouw gespeld dat we geen recht op een korting hadden of zoiets. BELACHELIJK.

We hebben TV Internet (KPN / Telfort) en 5 stuks mobiele abonnementen op ons adres staan.

Hoezo geen recht op korting  

 

In het contract met KPN staan netjes het bedrag van € 14,00 vermeld dus hier gaan we niet mee akkoord.

 

Graag oplossen !!!!!  

 

Admin: klantnummer verborgen i.v.m. privacy

Hallo Fije, welkom op het forum! Jammer te lezen dat er onduidelijkheid is over de factuur. Aan de hand van je klantnummer heb ik gelijk gekeken wat er aan de hand is.

Je hebt onlangs een nieuwe Hussel abonnement afgesloten met een 06-nummer dat eindigt op 043. Dit abonnement kost normaliter €24, maar heeft actiekorting dat je €19 betaalt. Dat is de €5 korting die je op de factuur ziet. 

Verder heb je recht op €5 Husselkorting omdat je een vast abonnement bij Telfort hebt. Deze Husselkorting is echter een waar je abonnement voor aangemeld moet worden. Het is namelijk iets waar je alleen maar recht op hebt zolang je aan de voorwaarden voldoet. Vandaar dat het ook geen onderdeel van je contract is. 

Nu zie ik dat je vandaag ook contact hebt gehad met de klantenservice via andere weg. De collega daar heeft je aangemeld voor CombiVoordeel. Dat wil zeggen dat je vanaf je volgende factuur zult terugzien dat je die extra €5 korting ook krijgt. Daarnaast heeft de collega je voor de afgelopen maand €5 gecrediteerd. Ook dit zal op je komende factuur staan.