Skip to main content

Gister nieuwe telefoon ontvangen met E-sim. Om de simkaart over te zetten moest ik deze activeren via de KPN app. Nu heb ik per ongeluk de sim van mijn oude telefoon verwijderd voordat ik de sms kon ontvangen om de sim over te zetten. Nu heb ik om de sim te installeren op mijn nieuwe telefoon wel een telefoonnummer nodig die werkt waar de bevestiging naar toe gestuurd kan worden. Iemand die mij kan helpen wat ik nu moet doen? 

Hoi, handig hè, zo'n e-sim.

De enige weg is nu eerst een fysieke simkaart op het nummer weer aanvragen. En als je toch maar één nummer hebt is er geen nut voor e-sim.

https://www.kpn.com/service/mobiel/aanvragen.htm

(shortlink: http://kpn.com/sim )


De enige weg is nu eerst een fysieke simkaart op het nummer weer aanvragen.

https://www.kpn.com/service/mobiel/aanvragen.htm

(shortlink: http://kpn.com/sim )

Ze hebben er een mogelijke weg bijgebouwd @PeterG

 

@Janneke97

Als je de MijnKPN app nog op dat oude toestel hebt staan kan je de e-sim opnieuw installeren op je oude toestel via de MijnKPN app.
Als je de MijnKPN app daarop ook al verwijderd hebt gaat het niet meer lukken denk ik, als je die er weer opzet moet je waarschijnlijk ook een SMS kunnen ontvangen om in te loggen.

 

Zie hier:

 

Wat gebeurt er als ik mijn toestel terugzet naar fabrieksinstellingen?

Dit zal ook je e-sim verwijderen. Je kunt via MijnKPN jouw e-sim opnieuw installeren op hetzelfde toestel. De MijnKPN app herkent het unieke EID (elektronisch identiteit nummer) van jouw toestel en zal de optie voor ‘opnieuw installeren’ weergeven.

 


Dat is heel handig, @GeSp . Voor diegenen die het oude toestel nog hebben dan.😎

E-sim blijft in mijn optiek een zinloze exercitie bij maar één nummer. Wisselen van toestel is met een simmetje een fluitje van een cent. In ieder geval met betrekking tot de verbinding.


Persoonlijk heb ik ook liever een gewoon simkaartje @PeterG 

Het is ook veel handiger mocht een mobiel echt kapot gaan, simkaart overzetten en klaar.
Ik bewaar ook altijd een paar oude werkende toestellen.
Ik heb zelfs nog een oude Galaxy S2 (grootste formaat sim), werkt om te bellen prima (alleen 2G dan voor zolang als dat nog in de lucht blijft), maar de Android versie is te oud voor de huidige apps.