Skip to main content

Je kent het vast wel die irritante buitenlandse service waardoor je de hele dag gebeld wordt. Het advies is om deze telefoontjes niet op te nemen of terug te bellen. Want als je dat doet gaat de teller lopen en kun je een enorm bedrag verwachten op je telefoon factuur. Om dit te voorkomen ben ik eenpetitie gestart om telecomproviders in beweging te brengen!

 

https://petities.nl/petitions/stop-wang ... ?locale=nl

 

Telecomproviders zeggen dat ze machteloos zijn en hier niks aan kunnen doen. Ze hebben deels gelijk, want deze Wangiri criminelen wisselen sneller hun telefoonnummers dan providers kunnen blokkeren. 

Maar telecomproviders kunnen klanten wel de mogelijkheid bieden om klanten zelf te laten kiezen om inkomende telefoontjes buiten de EU automatisch te blokkeren. Deze mogelijkheid bieden providers vaak al voor klanten die uitgaande gesprekken naar landen buiten de EU willen blokkeren. 

 

De oproep luidt dan ook…

Telecomproviders zoals KPN, T-Mobile (Tele2) en Vodafone en andere virtuele providers meer te doen om burgers te beschermen tegen onnodige hoge kosten. Telecomproviders kunnen er voor kiezen om klanten de mogelijkheid te geven om inkomende buitenlandse telefoonnummers buiten de EU te blokkeren. Dit is haalbaar omdat providers klanten nu al de mogelijkheid bieden om uitgaande gesprekken naar het buitenland te blokkeren.

 

Teken de petitie hier!!

 

https://petities.nl/petitions/stop-wang ... ?locale=nl

De link in het bericht werkt niet. Hierbij de juiste link. https://petities.nl/petitions/stop-wangirifraude-met-onbekende-dure-telefoontjes?locale=nl


Reageer