Skip to main content

Hoi KPN'rs, 

Wij zijn thuis al jaren klant bij KPN en sinds December heb ik ook mijn mobiel nummer verhuisd naar KPN (voorheen Youfone, maakt gebruik van KPN netwerk als ik mij niet vergis). Echter sinds ik mijn nieuwe simkaart (van KPN dus) in gebruik heb genomen ontvang ik van enkele grote platformen geen SMS berichten meer, hierbij gaat het veelal om verificatiecodes. 

Ik ontvang o.a. van PayPal, Steam en Marktplaats geen verificatie SMS-codes meer. Enkele diensten waar ik wél succesvol SMS berichten van ontvang zijn Knab (bank), Tikkie (van ABN), PayInfo (waar ik dus Premium SMS heb geactiveerd dus moet in theorie werken) en Google.


Ik maak gebruik van een iPhone 15 Pro waar ik de simkaart al eens uit heb verwijderd, herstart, een soft-reset heb uitgevoerd en meer maar zonder succes. Ook een telefonisch gesprek met de klantenservice heeft mij niet dichter bij een antwoord gebracht dus als laatste redmiddel; het forum. 

Kort samengevat, ik ontvang van enkele aanbieders geen SMS berichten meer, in PayInfo wordt er niets geblokkeerd en is Premium SMS geactiveerd en de problemen zijn pas ontstaan sinds de overgang van Youfone naar KPN. 

Hi @teunbs en welkom op het forum! 

Heel gek dat dit van een aantal platformen niet meer lukt. 😕 Goed dat je hier een topic voor aanmaakt.

Even nadenken. Dit speelt dus pas sinds je bij KPN zit? Vlak daarvoor bij Youfone ging het nog wel goed? 
In een ander topic bleek namelijk dat het hem in de blokkeringen op het toestel zat. Dat is bij jou niet van toepassing? 

Als je de simkaart in een ander toestel test tijdelijk. Komen de SMS berichten dan wel aan? Of blijft het dan ook stil? 
Ik ben benieuwd!


Hoi @Sanne van KPN 

Bedankt voor de reactie! Dit probleem speelt inderdaad pas sinds ik bij KPN zit met mijn telefonie, voorheen bij Youfone heb ik hier nooit problemen mee ondervonden.

Mijn toestel blokkeert ook niets (staan geen filters aan, voldoende opslag/ruimte vrij, in Payinfo staat alles goed etc.)

De simkaart geeft ook in een oud toestel (Samsung S9 én bij iPhone 6S) geen resultaat. Dus het probleem lijkt hierin echt te liggen bij de simkaart / KPN.


Check en check. Dankjewel voor het testen! 

Dan lijkt er inderdaad bij ons iets niet goed te gaan. 
Ik heb de mobiele specialisten hierover ingelicht. Zij zullen binnen 3 á 5 werkdagen contact met je opnemen hierover.

Hopelijk is het dan snel opgelost! Laat je het hier weten, als de oplossing gevonden is?


Hoi @Sanne van KPN

Super, bedankt! Ik houd je op de hoogte 😉

Fijn weekend!


Bedankt, ook een fijn weekend! 😁


Hi @teunbs! Ik heb even gespiekt hoe het ervoor staat en zie dat mijn collega's vandaag een tweede belpoging hebben gedaan. Als het goed is heb je een SMS ontvangen met daarin een nummer en een pincode, daarmee kun je hen bereiken.
Hopelijk lukt het om contact op te nemen en is het dan snel opgelost!


Hoi @Sanne van KPN,

Ik heb inderdaad afgelopen week reactie ontvangen van KPN via de mail, hierin gaven ze aan geen problemen (blokkeringen, storingen etc.) te hebben gevonden. 

Vandaag werd ik inderdaad meerdere malen gebeld, echter was ik aan het werk en aangezien ik chauffeur ben kon ik tijdens het rijden mijn telefoon niet beantwoorderen. Die SMS heb ik niet binnen gekregen, wel een test SMS bericht welke ontvangen is om 15:25 uur (vandaag). 

Wederom bedankt voor de reactie én voor de herinnering om hier een reactie achter te laten wanneer ik contact had gehad 😉


Graag gedaan! 😁