Skip to main content

Goedenavond KPN,

Aangezien mijn vragen niet in het reguliere topic over verlengen niet beantwoord zijn, een eigen topic aangemaakt met de bedoeling dat het nu wel gezien wordt door een medewerker van KPN…


Ik wil zeer waarschijnlijk gebruik gaan maken van de nu lopende actie van extra GB’s data of korting op unlimited data, maar ik heb daar nog wel vragen over:

  1. Is de extra data of korting zolang het abonnement loopt, zoals tot nu toe altijd bij KPN zo geweest is en geldt voor mijn huidige abonnement (zie mijn profiel voor eventueel benodigde gegevens)? Of is het een actie voor bijvoorbeeld alleen de aangegane contractduur?
  2. Mocht ik besluiten een toestel erbij te nemen en deze in een keer volledig afbetalen, volgt er dan een BKR check?

Alvast bedankt.

Hallo @JorisT ,

Er staat heel duidelijk dat de prijs van bv 25 euro ook na die bv twee jaar geldt: 

Abonnement

35,00

25,00

Extra's (2)

2,50

0,00

Maandelijks eerste 2 jaar25,00

Daarna per maand25,00

 

Bron: https://www.kpn.com/shop/mobiel/sim-only/#modal


(Klik even door tot je op het scherm komt met jouw keuze.)

 

 

 

En wat je tweede vraag betreft; 

Ja, er wordt standaard een BKR-check gedaan. 
 

Check 2: de BKR-check

Na de ILT-toets voeren we een BKR-check uit. Bij deze check wordt gekeken of je nog lopende leningen hebt en of er geen betaalachterstanden zijn. Daarnaast wordt een krediet vanaf € 250,- geregistreerd bij het BKR. Dit is een positieve registratie, net zoals de mogelijkheid om rood te staan bij de bank.

 

bron: 

https://www.kpn.com/mobiel-abonnement/gespreid-betalen.htm


@Noordzee bedankt! Voorheen stond er bijna overal “korting zolang je abonnement loopt” of “extra data zolang je abonnement loopt”, dus rees bij mij die vraag op. Het BKR-gebeuren is nieuw voor mij, aangezien ik vrijwel altijd voor sim-only verlengen heb gekozen. Ik ga de verlengen gauw in orde maken.