Skip to main content

Ik heb twee VS databundels gekocht voor mijzelf en voor mijn echtgenoot. Nu we in de VS zijn werkt het op mijn iPhone prima maar met de Samsung van mijn echtgenoot werkt het niet. Vanmorgen andere provider geprobeerd (T-mobile) en dat werkte even totdat we in een omgeving kwamen waar geen netwerk was en zijn telefoon, toen ik weer een netwerkverbinding had, geen verbinding meer kreeg. Wie kan mij helpen. 

2 bundels usa gekocht voor 2 telefoons. iPhone werkt maar Samsung niet. Help!!

 

Admin: naar je eigen topic verplaatst


Hoi @Dotax, welkom bij ons op het forum. Hoe had je de bundels precies aangevraagd? Je zegt dat jij ze beide had aangevraagd. Als jij ze via jouw nummer aanvraagt. kan het zijn dat beide bundels op jouw nummer actief geworden zijn. In MijnKPN kan je zien of dat het geval is. Op je profiel staan geen gegevens, daardoor kan ik er nog niets over zien.

Vanuit het buitenland zijn we ook te bereiken op +31 6 1200 1200.


Hai Jasper, nee gewoon een keer via mijn telefoon en een keer via de zijne. Heb op beide telefoons een reactie van KPN dat hij geactiveerd is.


Dan zou dat inderdaad op de juiste nummers geactiveerd moeten zijn. Staat roaming ook actief op zijn toestel @Dotax? Je kunt de instellingen naast elkaar houden en kijken of het overeen komt met jouw toestel. Als er een verschil zit kan je dat op zijn toestel wijzigen en kijken of het dan goed gaat.


Hai, jazeker roaming staat uiteraard aan. Tot nu toe, en we zijn al 2 weken in de VS, heeft hij 200mb gebruikt. Héél soms kan hij opeens op het internet. Instellingen zijn hetzelfde. Ik snap er werkelijk helemaal niets van. Zeker niet omdat hij heel af en toe wel internet heeft. Aan zijn verbruik kun je zien dat het sporadisch is. Tegen de tijd dat we terug zijn zal er wel een oplossing zijn ;(


Ik wil ook kijken wat ik aan deze kant ervan kan zien. Zou je de volledige (postcode, huisnummer, naam en geboortedatum van de contractant, de bewuste 06-nummers en de laatste 3 cijfers van de IBAN) gegevens van beide mobiele nummers aan je forumprofiel kunnen toevoegen en daarna een seintje geven?


Hai, gedeeltelijk de info op het profiel aangepast maar vraag me af of die dan ook openbaar is. IBAN wordt nergens gevraagd.


Sommige vakjes op het profiel zijn openbaar inderdaad, de vakjes waar Privé bij staat zijn dat niet. Die zijn alleen voor jou zelf en ons moderators te zien. Je kunt de IBAN bij 'Persoonlijke opmerkingen’ toevoegen, en de bewuste 06-nummers ook nog. Het klantnummer wat je er nu hebt staan is het abonnementsnummer voor tv, dat staat los van de mobiele abonnementen.


Hallo Jasper, een en ander aangepast in m’n profiel. Eerste telefoonnummer heeft het probleem (eindigt op 61).

groet


Merci @Dotax, ik ben daarmee gaan kijken. Ik zie inderdaad bij beide nummers de bundel actief staan. Bij jou is er nog 9GB over en bij jouw partner nog 14.7. Er is wel wat gebruikt dus, maar in verhouding is het erg weinig. Ik heb de roaming instellingen van beide abonnementen ook naast elkaar gelegd om te kijken of daar een verschil in zit, maar die zijn identiek. Net zoals jullie op jullie eigen toestellen zagen dus. Ik zie aan deze kant geen reden waardoor het voor hem niet werkt. 

Zijn jullie ook met hetzelfde lokale netwerk verbonden als dit speelt, heeft hij ook andere netwerken geprobeerd om te kijken of dat een verbetering geeft?


Hai, ik heb zo’n beetje alle netwerken geprobeerd maar geen beter resultaat. Mijn echtgenoot had idd af en toe internet maar a. niet stabiel en b. Bijna altijd een paar minuten. Wat ik al voorspelde is dat we nu thuis zijn en ik wel het idee heb dat we het geld van zijn 15g weggegooid hebben. Slechte reclame voor de altijd stabiele KPN verbindingen.


In het buitenland hebben wij geen eigen netwerk, daar zijn wij ook afhankelijk van de lokale netwerken. Maar dat het bij jou goed ging en bij hem niet kan ik ook niet verklaren. Alle instellingen staan goed, zowel op het toestel als aan onze kant maar toch werkte het niet goed. Ik was van plan om een melding aan te maken voor de specialisten nu we alles gecontroleerd hebben, maar doordat jullie weer in Nederland zijn zullen zij daar ook niets meer over kunnen zien. Dat kan alleen als men daar nog is.


Hai Jasper, bedankt voor je antwoord. Vervelend dat de specialisten er niets meer mee kunnen. Met name voor anderen die hetzelfde probleem kunnen ervaren. Jammer van het geld wat we kwijt zijn zonder dat het werkte. Bedankt voor je hulp.

groet,

 

Dolly Tax