Skip to main content

hallo, wij gaan binnenkort naar de camping in nederland en nemen dan een 4g router mee, we vroegen ons alleen af welke simkaart we daar het beste bij konden gebruiken aangezien wij een sim met unlimited data willen, omdat we veel zullen verbruiken, omdat we met 4 man zijn en ook de router zullen kopelen aan de smart-tv.

Hallo @Thijd Heuting daar heb je een zogenaamde data-sim voor nodig met een 097-nummer.

Een kaart met een 06-nummer mag je daarvoor niet gebruiken volgens de telecomwet, is strafbaar.

Je kunt dan een data-simkaart abo kopen van €5 per maand met 1GB data per maand.

Als je ook een mobiel van KPN hebt, neem daar dan een onbeperkte databundel op en kun je de data weer delen met de 097-kaart.

Verder hebben veel campings hotspots van KPN en daar kun je als klant gratis gebruik van maken.

 

 


Het gebruiken van een 0970 abonnement is niet zinvol want die abonnementen hebben een zeer beperkte databundel en zijn exorbitant duur in verhouding met de grootte van de databundel.

Als je een unlimited abonnement op jouw telefoon hebt dan kan je mijns inziens beter die telefoon als hotspot gebruiken of een router tetheren met die telefoon.

Dan heb je geen extra abonnementskosten.

Je kunt jouw mobiele abonnement van KPN ook tijdelijk verhogen tot unlimited om hem na terugkomst weer op de gewone bundel te zetten. Let op, een wijziging gaat in vanaf de startdatum van de eerstvolgende abonnement maand. Wees dus op tijd met het aanpassen van jouw abonnement.

Zelf gebruik ik een GL-iNet AR750 travelrouter die ik tether met met telefoon als er op locatie geen wifi beschikbaar is.

 


 

Je zal er waarschijnlijk niet heel veel aan hebben, mede vanwege het enorm lage limiet maar je zou bijvoorbeeld een Mobiel internet kunnen afsluiten, als je een maandelijks opzegbare variant neemt dan zit je ook verder nergens aan vast.

Als je zelf een Unlimited abonnement hebt, zou je hier een aantal GB's extra naartoe kunnen sturen (delen).

Wat @JanD zegt (06/097) kan je ook teruglezen op deze pagina van de ACM.

Je zou trouwens niet de eerste zijn die zou besluiten een normaal 06-maandabonnement af te sluiten en deze in een 4G-modem/router te stoppen waarbij alles gewoon werkt maar weet dat, mocht je simkaart dan offline gehaald worden, dit gewoon logisch (en terecht) zal zijn.