Skip to main content

Ik heb een prepaid kaart en wil met nummerbehoud een sim only abonnement aanvragen.

Maar ik ben in Zweden en reis maar twee keer per jaar naar Nederland. Ik wil uiteraard liever vandaag overstappen naar een abonnement dan over drie maanden. 

Ik denk dat;

  • De nieuwe sim kaart naar een adres in Nederland wordt opgestuurd bij een nieuw abonnement (kaart met plek voor twee simkaarten plus een geheugenkaart). Van daaruit zal de simkaart naar mij in Zweden opgestuurd moeten worden?
  • Ik mijn huidige prepaid telefoonnummer wel kan behouden en ik niet naar Nederland hoef om de simkaart met abonnement te activeren?
  • Zonder extra kosten bellen vanuit Zweden naar Nederland bij elk abonnement inbegrepen is?

N.b. het bovenstaande zal technisch wel nodig zijn. Het zou eenvoudiger zijn als ik mijn prepaid simkaart met nummer gewoon zou kunnen behouden en mijn prepaid telefoonnummer en het bellen voortaan gewoon via het abonnement zou verlopen. Misschien heeft het met een contract voor het abonnement te maken. Ik hoop dat ik daarvoor niet naar een KPN winkel in Nederland hoef te gaan.

Hallo @Volkert B 

 

Je zou je prepaid zonder problemen over moeten kunnen zetten naar een abonnement, zie  https://www.kpn.com/mobiel-abonnement/overstappen/prepaid-naar-abonnement.htm , je krijgt i.d.d. een nieuwe simkaart, die wordt dan per post opgestuurd naar je adres in Nederland.
Je nummer kan je gewoon behouden, dat moet je dan wel aangeven bij bestellen van het abonnement.

Activeren kan je via deze link doen: https://www.kpn.com/service/mobiel/aanvragen/activeren.htm#/, dat zou ook vanuit het buitenland moeten werken.
Een bezoek aan een KPN winkel is dus niet nodig.

Je kan met een abonnement vanuit Zweden kosteloos bellen naar Nederland:

 


Hartelijk dank!