Skip to main content

Of kan het weer andere problemen met zich meebrengen? Is een beetje de vraag waar ik vandaag tegen aan~gelopen ben,. zie of denk te menen dat mijn dataverbruik daardoor hoger is,. Vraag voor de specialist dus,.. :?

Ligt er maar net aan waar je je VPN voor wil gebruiken. Heb je het specifiek ergens voor nodig? De internetverbinding die KPN levert is gewoon goed, daar heb je geen extra VPN voor nodig.

De meeste VPNs ondersteunen data-compressie, dus je verbruik zou in theorie zelfs lager uit kunnen vallen.

 


Wat is het doel wat je wilt bereiken met een VPN verbinding?

Vaak gaat een VPN verbinding ten koste van performance en als je denkt daarmee jouw veiligheid te vergroten, dan is dat maar zeer beperkt waar. Het enige dat je doet is jouw echte IP adres vdrbergen, maar dat is het dan ook wel.

Persoonlijk vind ik VPN verbindingen waarmee je "anoniem" op Internet kunt browsen pure onzin.


ja dat heb ik dus ook een beetje,. met name voor veiligheid en privacy van gegevens in mijn geval..


Voor de veiligheid hoef je geen VPN te nemen, vrijwel alle websites zijn beveiligd met https tegenwoordig.

Qua privacy is je IP-adres inderdaad niet herleidbaar via een VPN. Maar bij de VPN-aanbieder is je IP-adres alsnog bekend. Wie garandeert dat zij die gegevens niet overhandigen/verkopen?

Bovendien hebben de grote techbedrijven als Facebook en Google met hun tracking cookies allang door wie je bent, ook al maak je geen gebruik van hun diensten. Veel websites houden statistieken bij en hebben facebook en/of google nodig voor de overzichten. Zo geef jij alsnog aan die bedrijven door welke websites je bezoekt. Zaken als machine-id (een uniek nummer dat naar je computer te herleiden valt) worden door een VPN ook niet tegengehouden.


ja dat heb ik dus ook een beetje,. met name voor veiligheid en privacy van gegevens in mijn geval..

Een VPN geeft je geen veiligheid en privacy. Het enige dat je met een VPN richting een publieke VPN server bereikt is dat jouw IP adres afgeschermd wordt, that's it. Daar moet je mijns inziens echt geen geld aan willen uitgeven, dat is echt zonde van je centen.


zucht… lijkt toch inderdaad soepeler te lopen zo,. ook een belangrijk argument,. Een beter draaiend systeem is ook veiliger,. 


zucht… lijkt toch inderdaad soepeler te lopen zo,. ook een belangrijk argument,. beter draaiend systeem ook veiliger,. beetje een dillema

Het kan eigenlijk niet dat de communicatie met VPN soepeler loopt dan zonder VPN.

Een VPN gaat sowieso ten koste van de snelheid en het verschil kan echt aanzienlijk zijn.

Er wordt je schijnveiligheid verkocht.


ja dat heb ik dus ook een beetje,. met name voor veiligheid en privacy van gegevens in mijn geval..

Hmm 🤔

Iedere keer als de advertentie van NordVPN langskomt die roepen over privacy denk ik “en dan lekker al mijn gegevens (privé; website gebruik) over jullie laten lopen?” Ja, dááág. Dan geeft kpn meer privacy denk ik.


@tjan 

Als je email via een VPN verstuurt loop je een zeer grote kans dat jij als spammer wordt aangemerkt en daardoor jouw email door de KPN of een andere ISP wordt geblokkeerd.

 


ja goed punt wilde het al noemen, word wel een beetje erg veel geadverteerd,. toch een goed onderwerp om verder te onderzoeken en dus aan te kaarten,.


Het is mij wel opgevallen dat meerdere antivirus softwares het wel geintegreerd hebben hun software,. buiten de de overvloed aan advertenties,. En opzich achter een data centrum verschuilen met geavanceerdere systemen dan de gemiddelde latop kan misschien geen kwaad.  
Kpnveilig een goed initiatief


Ik denk dat KPN Veilig niet een alternatief is, maar gewoon het beste wat je kan krijgen op het KPN abonnement. Al die andere ‘schijnveilige’ VPNs zijn eigenlijk alternatieven.

Sowieso loopt je verkeer altijd via een datacentrum, alleen nu via KPN. Als je dat met een VPN doet, komt er alleen maar een extra datacentrum bij. En als je pech hebt ook nog eens over een minder snelle lijn.

Als je van advertenties af wil, neem dan ook een adblocker in je browser, bijvoorbeeld AdBlock Plus.


@tjan

Om problemen met een VPN te voorkomen kun je ook instellen dat emailverkeer niet via de VPN (verbinding) loopt en dus geen problemen oplevert met jouw ISP / de KPN.


Waarom zou je vredesnaam een VPN verbinding gebruiken om met Internet te verbinden?

Echt, het enige dat je daarmee bereikt is dat jouw IP adres afgeschermd wordt en verder helemaal niets, nada, noppes. Op een publiek open netwerk is het verstandig om zo'n VPN te gebruiken maar vanuit jouw thuisnetwerk is het mijns inziens klinkklare onzin.


ach ja homesweet home,. is misschien inderdaad een idee om kpn veilig voor mijn mobiel te instaleren,. daar mag best meer reclame voor gemaakt worden want dat was me met alle gebeurens ontgaan