Skip to main content

Het admin wachtwoord van mijn kon box 12 werkt niet. Deze had ik opgeschreven staan. Het oorspronkelijke wachtwoord werkt ook niet. Nu heb ik de modem gereset en weer een nieuw wachtwoord gemaakt en opgeschreven. Nu heb ik weer exact hetzelfde probleem: standaard wachtwoord werkt niet, het nieuwe wachtwoord ook niet. 

Ha @Deheeewout, welkom! Wat rot dit! Ik deel hieronder een topic: daar staan een heleboel tips die je uit kunt proberen als het inloggen niet lukt.

Let op! Lukt inloggen niet via mijnmodem.kpn? Probeer het dan via http://192.168.2.254. 

Het kan zijn dat je browser eenmalig een beveiligingswaarschuwing heeft. Je kunt dan onder ‘Geavanceerd’ zonder problemen de risico's accepteren. Omdat je binnen jouw eigen netwerk zit, is dit veilig. Daarna word je doorgeleid naar http://mijnmodem.kpn.

Heb je ingesteld dat jouw browser standaard de cookies verwijderd? Dan zal je wel iedere keer de beveiligingswaarschuwing krijgen als je http://192.168.2.254 bezoekt.

 

Blijf je de beveiligingswaarschuwing krijgen of meldingen over een fout wachtwoord? Controleer dan de volgende dingen:

  • Check of je wachtwoord klopt. Sommige tekens lijken op elkaar bijvoorbeeld de letter o en het cijfer 0.
  • Controleer of je de URL met http:// gebruikt, dus zonder de s.
  • Verwijder oude cookies uit de browser en leeg de cache.
  • Gebruik geen VPN.
  • Gebruik de KPN DNS.

Lukt het dan alsnog niet? Probeer een andere browser (Chrome, Firefox, Edge, Opera etc.) of gebruik http://192.168.2.254/2.0/gui/#/login

Mocht het dan nog niet lukken, is het advies om af te wachten op de nieuwe software van de Box 12. Daarmee zal het opgelost zijn. We zetten mensen hier batchgewijs naar over!