Skip to main content

vandaag met de KPN gebeld (1:30 min) ik heb problemen met wegvallende wifi op de mobiele telefoons krijg ik te zien verbonden maar geen internet. volgende probleem, bij de experiabox branden bij de ingangen achter twee ledjes oranje een van de glasvezel en een van de super wifi waarvan ik er twee heb.

Een beneden en een boven. allebei branden ze groen. ik heb van alles geprobeerd experiabox gereset de wifi-manager gebruikt glasvezel kastje stroom er af gehaald ook de stroom van de experiabox er af gehaald. kortom geen resultaat. KPN heeft alles door gemeten in  eerste instantie zeg de medewerker dat het niet goed is. daarna gaat deze medewerker in gesprek met iemand anders. wat  kunnen we hieraan  doen. Dan komt het antwoord dat het normaal is dat  de ledjes oranje branden. ook nog gevraagd hoe zit het dan met 5G krijg ik dat binnen? Nee dat kan niet op de experiabox 10.Mij voorstel is omdat de problemen NIET zijn opgelost om het modem om te ruilen voor de experiabox 12. Maar dat gingen ze niet doen. KPN heeft verder niets kunnen doen voor mij. Het probleem is nog steeds niet opgelost. Dus morgen weer gaan bellen????.Ik ben al jaren klant bij de KPN heb een premium abonnement tv, telefoon, internet alles in een. Ik denk er sterk over om mijn abonnement op te zeggen. Voor de duidelijkheid de persoon die mij heeft geholpen was het geen probleem om het modem om te wisselen maar naar ruggespraak met een ander ging dat niet geburen. Naar 1:30 minuten hebben gebeld is het resultaat nul, nul. Als de KPN zo omgaat met zijn klanten met soort gelijke problemen dan houden er niet veel meer over denk ik.

 

Hoi @zarthur, welkom op ons forum!
Hoewel het soms op afstand wat lastig is om problemen met wifi vast te stellen en op te lossen hoort dat natuurlijk allemaal gewoon goed te werken.
Evenals mijn telefonische collega's kan ik een modem niet zomaar omruilen tenzij deze aantoonbaar defect is en daar lijkt het niet echt op.

Ik heb hier wel een paar handige topics over maar ben ook wel benieuwd of het wifi wel UIT is op je experiabox. Kun je dat controleren?
Kun je verder ook toelichten hoe je je netwerk hebt ingericht?

 


Dag Thomas,

De wifi staat aan op de experiabox.de ledjes branden groen en oranje. de super wifi branden allebei groen ik heb er twee. De glasvezel kabel zit in de wanpoort deze brandt ook groen en oranje.

En er gaat nog kabel van de box naar de tv deze brandt groen.

Het signaal op de mobiel telefoons vallen regelmatig weg (verbonden zonder internet)

groeten paul


Hallo @zarthur de wifi op de V10 behoort (automatisch) uit te gaan als je KPN-versterkers aansluit, gaat het niet automatisch dan de wifi van de V10 zelf uitzetten.

De wifi van de modem en de versterkers kunnen niet samenwerken, allen elkaar verstoren.

 


Hallo Jan,

Heb ik gedaan en is nu uit maar de andere problemen blijven bestaan.


Hoe heb je je superwifipunten verbonden met de experiabox?


Dag Thomas,

Een wifi punt verbonden met de experiabox met de gele stekker. De andere staat boven en verbonden met alleen spanning voor stroom. Beide branden groen.


Dat sluit wel een hoop uit inderdaad, kun je eens een schone installatie proberen met je superwifipunten? Het kan natuurlijk zijn dat er ergens een foutje ingeslopen is.

Gebruik je verder nog netwerkapparatuur zoals switches, routers of draadloze verbindingssets?


Dag Thomas,

Heb ik al gedaan heeft geen verandering gebracht.

Verder alleen een draadloze printer maar die geeft geen problemen.

Vandaag ook weer soms geen internet op een mobiel dan via de telefoon WiFi uitzetten en daarna weer aan en dan is er weer internet mogelijk dit gebeurt verschillende keren op een dag.Daar ik van alles heb geprobeerd blijf ik erbij dat er een storing in de experiabox zit die niet is op te lossen. Ik vroeg om een omruiling maar daar wordt niet een meegegaan.

conclusie:storing niet verholpen met dank aan de KPN😡


Kun je het eens testen met je draadloze superwifipunt uitgeschakeld?
Gebruik je verder nog netwerkapparatuur trouwens? Extra routers, switches of draadloze verbindingssets?

Je kunt hierover ook met ons bellen trouwens op 0800-0402 op het moment dat het issue zich voordoet, mijn collega's kunnen dan direct even meekijken.


Alles is al een keer gedaan geen resultaat.

Het bellen heeft geen niets opgeleverd.

Antwoord is wij zien niet wat een probleem geeft. Ja wat moet je hier mee dan.

je wordt er alleen maar moedeloos van


Vandaag weer problemen gehad geen internet verbinding. Ook zou er vandaag om 10:00 uur worden gebeld. Door iemand op de mobiele telefoon. Geluid stond aan maar niets gehoord.

later bleek de voicemail te zijn ingesproken.

heel vreemd allemaal.


Heeft iemand een oplossing voor het probleem???


We denken hier graag even met je mee @zarthur maar daarvoor hebben we nog wel wat meer informatie over je situatie nodig. 
Gebruik je verder nog netwerkapparatuur? Extra routers, switches of draadloze verbindingssets?


Beste Thomas

deze vraag heb je al eerder gesteld.

Het antwoord is nee

 


Ah nou dat sluit wel aardig wat uit inderdaad, ik kijk graag even mee. Kun je je gegevens invullen in je profiel en hier een seintje geven als dat is gebeurd?


gedaan


heb ik gedaan


Ik heb even meegekeken en zie vanaf deze kant ook geen rare dingen. Ik stuur je even een privébericht.


@zarthur 

ik heb problemen met wegvallende wifi op de mobiele telefoons krijg ik te zien verbonden maar geen internet.

Ben je al verder gekomen?

Heb je op bekabelde apparaten wel internet op zo'n moment?

Het klinkt wat als mijn probleem, zie op mobiel dezelfde melding, maar bij mij is er dan helemaal geen internet meer.

Dan komt het antwoord dat het normaal is dat  de ledjes oranje branden.

Je bedoelt de oranje lampjes bij de stekkers van de kabels achter in het modem?

Zo ja: er zitten 2 lampjes bij de aansluiting van een netwerk kabel.

1 groen, 1 oranje. Groen knippert als er gegevens over de lijn gaan. Oranje brand constant als de verbinding van de netwerkkabel 1Gb is. Als die niet brand is het 100Mb. (Deze snelheid staat los van de internet snelheid! Is puur tussen modem en apparaat waar de kabel naar toe gaat)


klopt. maar de telefoons vallen steeds weg 


Ik heb exact hetzelfde probleem op 1 mobiel! Ook al van alles geprobeerd, stekkers goed ingedrukt. Alles uit en weer aangedaan. Veel mb's kwijt omdat wifi niet werkt. Ik baal hier wel van! Help!


Ik denk dat het in vele gevallen licht niet alleen in instellingen maar aan het modem.

 


Ik ben recent overgestapt op KPN maar heb hetzelfde probleem. Dat uit zich elke keer bij het streamen van media


ja klopt van alles geprobeerd ik weet het niet meer.

Ben er al zo lang mee bezig.


Hier ook hetzelfde probleem sinds ik glasvezel heb valt de WiFi regelmatig weg. Hij geeft dan aan verbonden zonder internet. De modem is ook een aantal jaren oud dus weet niet of het daar aan ligt.