Skip to main content

Al geruime tijd (jaaaaren) klant bij KPN. Toen ik destijds overstapte naar KPN / Glasvezel, kreeg ik een Experiabox V10. 

Op zich werkt die Experiabox goed. 

Waar ik nu echter tegenaan loop, is dat ik, voor een bepaalde applicatie, een aantal apparaten een vast IP-adres moet geven. Dat gaat met DCHP-binding, ik ben er mee bekend en weet hoe het werkt.

In de V10 kan je echter maximaal 10 adressen vastzetten. Dat is veel te weinig en dat is anno 2024 ook erg ouderwets. Ik wil graag meer adressen vast kunnen zetten en wil dat op de Experiabox zelf doen. Geen ingewikkelde constructie met een extra router met DHCP server enzovoort.

 

Leest KPN mee: zou dit een reden kunnen zijn om de Experiabox V10 om te ruilen voor een modernere?

Wat biedt KPN als ik mijn contract verleng en mij zo committeer om nog minstens een jaar bij KPN te blijven?  Nieuwe klanten krijgen een enorme korting, een kleuren TV, moderne apparatuur en weet ik veel. Wat is KPN genegen te doen voor een trouwe klant, die al jaren lang klant is? De concurrentie lonkt met hele leuke aanbiedingen…..
 

 

 

 

 

Hallo @Wiend ,

KPN ruilt niet zomaar jouw modem om. 

Je kunt bij KPN wel een FritzBox huren à €7,50 per maand die meer mogelijkheden heeft, dit bedrag is inclusief €5 voor een serviceabonnement, dat houdt in dat je een gespecialiseerde helpdesk tot je beschikking hebt.

 

Ik lees : 

Wie viele IP-Adressen kann die FritzBox verwalten?

Mit Werkeinstellungen stehen der FritzBox 181 verschiedene IP-Adressen zum Verteilen zur Verfügung, beispielsweise der Bereich 192.168.178.20 bis 192.168.178.200.

 

Je hebt dan dus ruim voldoende IP-adressen tot je beschikking. 

Meer info over het gebruik van de Fritzbox via KPN: 

 

Je kunt natuurlijk ook zelf een router kopen die aan je wensen voldoet.


Wat biedt KPN als ik mijn contract verleng en mij zo committeer om nog minstens een jaar bij KPN te blijven?

Je kunt hier zien wat ze bieden en gelijk afsluiten: https://www.kpn.com/blijvenloont

 

In de V10 kan je echter maximaal 10 adressen vastzetten. Dat is veel te weinig en dat is anno 2024 ook erg ouderwets. Ik wil graag meer adressen vast kunnen zetten en wil dat op de Experiabox zelf doen. Geen ingewikkelde constructie met een extra router met DHCP server enzovoort.

Ik vrees dat ze niet zomaar een V12 opsturen, maar wacht even een moderator hiervoor af, misschien zijn hun bevoegd om deze afweging te maken voor uw specifieke reden.


Wat je wel kan doen, is een Fritz!box huren zoals @Noordzee zegt, of er 1 kopen.
Dat laatste heb ik gedaan, afhankelijk van het type Fritz!box heb je hem in 2 a 3 jaar terug verdiend. Plus dat hij eigendom van je is bij eventuele provider switch in de toekomst.


Er komt binnenkort nieuwe firmware voor de v10. Ik gok dat het dan wel opgelost word. Wanneer "binnenkort" is durf ik niet te zeggen. Kan nog wel een paar maanden duren. Gaat allemaal niet zo snel bij KPN. Maar ze zijn er wel mee bezig.


DHCP binding gebruik je binnen de dhcp pool van 192.168.2.1 tot 192.168.2.200 @Wiend 

Als je buiten de dhcp pool dus vanaf ...201 vaste ip adressen toekent aan je apparaten, lukt het dan wel met meer dan 10 adressen???


Bedankt voor de reacties.

 

Het is altijd lastig om met KPN in kontakt te komen. Als je de klantenservice belt, dan is het altijd weer een soort “Rad van Fortuin” met wat voor soort medewerker je aan de telefoon krijgt en wat die medewerker kan/mag aanbieden. Heb in het verleden wel vaker gehad dat ik drie keer belde om eventueel iets te verlengen, drie keer een andere aanbieding kreeg, die drie keer anders waren en waarvan de 3e aanbiedingen uiteindelijk het beste was. Vandaar eerst maar eens op dit forum vragen.   

 

@Noordzee : Fritz!box ken ik. Fantastisch apparaat. Maar ik vind ik zonde om 5 euro per maand te moeten betalen voor technische ondersteuning. Daar zal ik zelden gebruik van maken. Daarnaast ben ik niet zo van het “huren”, ik koop het liever zelf. En ja, een overweging is zelf een andere router te kopen die in combinatie met KPN gebruikt kan worden. 

 

@SaltyBart : die link kende ik nog niet. Wel vind ik het aanbod toch een beetje magertjes. 

 

@Nick83 : ik heb nu een “probleem” 🙂 dus ik ga niet nog een paar maanden wachten. 

 

@N.N. die optie werkt niet. 

 

Nog even over die Experiabox (en mijn abonnement): in augustus 2015 ben ik overgestapt op KPN Alles-in-1 met glasvezel. Sindsdien heb ik dat modem van KPN in “bruikleen”. Modem is dus bijna 9 jaar oud. En ik ben al zo lang klant, dat het modem allang betaald is, ondertussen economisch afgeschreven is en dat KPN alleen nog aan mij verdient. En het modem is verouderd gezien de huidige stand van de techniek (max 10 adressen kunnen vastzetten is niet meer van deze tijd..).  

 

Dit alles lijken mij genoeg redenen om mij van een ander modem te voorzien. Ga KPN zo bellen, ben benieuwd of ze er ook zo over denken. 


... en dat KPN alleen nog aan mij verdient.

Dat is de bedoeling van KPN ook hé? Laten we wel ff realistisch blijven. Het is geen liefdadigheidsinstelling ofzo.

De abonnenment verlengen of aanpassen naar de nieuwste abonnementsvorm kan financieel interessant zijn. Maar u krijgt daarbij geen ander modem. 

De v10 word nog gewoon ondersteund en van updates voorzien. En zelfs aan nieuwe klanten uitgegeven soms.

Bijvoorbeeld bij pairbonding. De v10 is het engste modem van KPN wat dat ondersteund. Dus ga er maar vanuit dat KPN de v10 nog vele jaren zal blijven ondersteunen. 


En de V10 krijgt dit jaar dezelfde software als de ‘nieuwere’ type modems, dus loopt technisch totaal niet achter @Wiend 


Ha @Wiend, ik wilde namens KPN even bevestigen dat het klopt wat hierboven wordt gezegd. Je krijgt hiervoor niet een ander modem. Hopelijk kan je uit de voeten met de informatie van de community!


Ha @Wiend, ik wilde namens KPN even bevestigen dat het klopt wat hierboven wordt gezegd. Je krijgt hiervoor niet een ander modem. Hopelijk kan je uit de voeten met de informatie van de community!

 

Bedankt voor je reactie.

 

Voert KPN een actief beleid om vaste klanten weg te jagen, met dit soort opmerkingen? Na deze reactie is de drempel om over te stappen naar één van de andere aanbieders wel heel klein geworden. Klantbehoud is blijkbaar niet belangrijk voor KPN?


Ik kan me zeker voorstellen dat je er niet blij mee bent, maar ik kan er weinig anders van maken helaas😓.


Je kunt toch buiten de DHCP range van de V10 een ip adres '’opeisen'’

Dus niet via de V10 een ip adres vastzetten, maar het apparaat wat je een vast ip nummer wilt geven (printer, camera, etc) instellen op bijvoorbeeld:  192.168.2.201. Als het goed is deelt de V10 standaard uit tussen 192.168.2.1 en 192.168.2.200. 

 


Je kunt toch buiten de DHCP range van de V10 een ip adres '’opeisen'’

Dus niet via de V10 een ip adres vastzetten, maar het apparaat wat je een vast ip nummer wilt geven (printer, camera, etc) instellen op bijvoorbeeld:  192.168.2.201. Als het goed is deelt de V10 standaard uit tussen 192.168.2.1 en 192.168.2.200. 

 

Ik heb zojuist mijn laptop buiten de DHCP-pool een IP-adres gegeven van 192.168.2.222 en dat werkt perfect @jj1987 en @Wiend 

Als je heit eindadres van de DHCP-pool verlaagt van 200 naar 150, kun je buiten de DHCP-pool handmatig nog bijna honderd adressen reserveren.


Reageer