Skip to main content

Goedenavond, ik probeer na een langere tijd weer in te loggen in mijn modem de KPN BOX12, mijn zelf gemaakte wachtwoord wordt niet meer geaccepteerd terwijl ik 100% zeker weet dat deze juist is. overigens werkt het wachtwoord wat achter op het modem staat ook niet.

het lukt me overigens wel om via mijn Galaxy smartphone via de KPN app Thuis in te loggen in mijn modem, uiterst merkwaardig echter zijn de mogelijkheden via de app beperkt en wil ik graag met mijn PC inloggen in mijn modem BOX12.

kunt u mij adviseren, vast mijn dank.

bij mijn laatste poging de browser van EDGE gebruikt en alvorens eerst alle cookies verwijderd, daarna ingelogd met het voor mij bekende wachtwoord, en ja hoor ik zat erin, duurden overigens wel even, mogelijk omdat ik op wifi werk, maar ik kan nu wel bij mijn instellingen. Is dit een bekend probleem, ben nu toch wel benieuwd ????????

 

 

Het is inderdaad worstelen met inloggen op dit moment. Hopelijk wordt dat snel gefixt.

Kan je deze link eens proberen: https://192.168.2.254/2.0/gui/#/login/  in de Edge browser?

Je krijgt waarschijnlijk een waarschuwing “Niet beveiligd”, maar dat kan geen kwaad. Negeer die maar.
 

Meer info:
https://forum.kpn.com/kennisbank-modems-145/kpn-box-12-van-specificaties-tot-instellingen-562267#Inloggen+webinterface+KPN+Box+12


Net ook tegenaan gelopen omdat ik erachter wou komen waar m’n WiFi problemen vandaan komen in de box 12, met Firefox kom ik wel in de interface op m’n laptop.
Brave / Chrome laten het beiden afweten.


Hoi allemaal.  Hier staat nog wel wat nuttige informatie:

met name het stukje onder de standaard tekst


is blijkbaar nog niet opgelost, in sommige browsers kom ik er ook niet in via mijnmodem.kpn wel via het ip adres