Skip to main content

Hallo allemaal,

sinds een tijdje het genot van een door via school aangeschafte laptop, waar ik geen administrator rechten voor heb en dus geen ouderlijk toezicht op los kan laten.
Ik wil graag bepaalde games (zoals Roblox, Minecraft, Fortnite, you name it...) willen kunnen limiteren/blokkeren op mijn Experiabox V10A.

Iemand ervaring hoe dat te doen?

Ik werk nu met mac-blokkering op gezette tijden, maar dat is niet voldoende.

De KPN modems bieden daarvoor geen mogelijkheid. Met ouderlijk toezicht kan je alleen bepalen welke apparaten wanneer wel en niet toegang mogen hebben tot het internet. Je kunt in de V10A dit op twee manieren doen: met de Wifi Scheduler of met MAC Filter.

 


Dank je voor je antwoord, jammer dat deze functionaliteit niet geboden kan worden.


Dank je voor je antwoord, jammer dat deze functionaliteit niet geboden kan worden.

Je zou er wat tussen kunnen hangen in je netwerk wat wel deze functionaliteit bied, maar dat wist/weet je denk ik al anders ben je hier niet mee bezig natuurlijk (en/of dus een fatsoenlijke modem kopen @open_deur)


@DePaul  Leuk een fatsoenlijk modem kopen, maar DoH en DoT is er niet mee te blokkeren, kinderen zijn tegenwoordig slimmer dan je denkt en best vindingrijk om oplossingen te vinden voor bepaalde zaken.

Ik weet niet of het niet hebben van Administrator rechten het wijzigen van DNS Servers blokkeert. Als het mogelijk is deze te wijzigen op de laptop, dan zou je misschien gebruik kunnen maken van OpenDNS.com.

Als je jezelf aanmeld bij OpenDNS.com en de DNS Servers instelt, dan kan je ook individuele domeinnamen (bijv. die van Roblox) blokkeren, daarnaast kan je door middel van twee klikken bepalen of je ook andere zaken wilt blokkeren zoals Adult, illegale activiteiten, sociale netwerken, pornografie.

Let wel, het blokkeren op DNS niveau klinkt leuk maar afhankelijk van de kennis van je kind(eren) en bijv. klasgenootjes, kan het goed zijn dat het dweilen met de kraan open is. Zelf inmiddels al meermaals gehoord hoe kinderen van 10-11 jaar de DNS Servers zelf gewoon weer veranderde naar die van Google dus een permanente oplossing is het niet! Nog niet gesproken over het feit dat het inschakelen van DoH en/of DoT ook niet eens zo moeilijk is voor die leeftijd. Kinderen zijn best vindingrijk tegenwoordig!

 


Wij hebben thuis eblocker (http://eblocker.org/) in het netwerk zitten. Dit is je eigen dns en adblocker.

Je kan hier per app instellen of deze geblokkeerd moet worden na een bepaalde tijd.

Het is even wat werk maar als deze eenmaal draait heb je er nauwelijks meer omkijken meer aan.

Â