Skip to main content

Ja terugkerend drama.

Enerzijds moet je nieuwe firmware flashen als je niet in het modem kunt maar om dit te kunnen moet je in het modem kunnen. 🤣

 

Kortom; kip-ei.

Maar goed. Je kunt de stekker eruit trekken en hopen dat de nieuwe firmware wordt geladen; zal bij de meesten werken maar hier blijkbaar niet. En hoe zit het met je instellingen zoals portforwards enz? Geen idee.

De meeste browsers zijn veel te ‘braaf’ en je komt niet meer op websites/pagina's met een verlopen certificaat. Daar heb ik de oplossing in gezocht. Ik heb de browser K-Meleon geïnstalleerd.
Daarmee kom je, ondanks het verlopen certificaat nog gewoon in je V10a.

Nu is mijn vraag; als ik de firmware ga flashen; blijven mijn instellingen bestaan?

Zo ja; mooi. Ga ik dat doen.
Zo nee; Blijf ik lekker op de bestaande firmware doortutteren.

 

Admin: afgesplitst

Ook een factory reset wist alle instellingen.

Wat wel kan is de configuratie opslaan en later weer inladen.

Maar dan moet je wel in kunnen loggen….

Bij factory reset wordt toch ook de laatste firmware geladen?

Of doet die dat ook niet?

Alleen de stekker eruit zal niet direct een nieuwe firmware inladen vrees ik…

Maar dat weet ik niet zeker…

 

Admin: meeverplaatst


Wat bedoelt u met "flashen"? U kunt zelf geen nieuwe firmware op de Experiabox zetten. Dat doet KPN. En u kunt het ook niet tegenhouden. Want KPN doet dat automatisch midden in de nacht een keer. Het enige wat soms kan is het installeren van de nieuwe firmware wat bespoedigen door het ding te resetten. 


Met flashen bedoel ik dat er nieuwe firmware op mijn modem moet om het probleem met het verlopen certificaat op te lossen aldus KPN. Dat werkt dus niet bij mij. Ik kan al bijna een jaar niet in mijn modem.
De oplossing is in mijn geval een browser die een verlopen certificaat negeert. Dat is dus K-meleon. Dus die nieuwe firmware komt er wellicht alleen op als ik het ding naar fabrieksinstellingen terugzet maar daarmee zijn al mijn instellingen weg. Die moet je eerst opslaan maar dat ging niet want je kom niet in de router. Vandaar. Kip-ei

 

oplossing: andere browser 


Wat bedoelt u met "flashen"? U kunt zelf geen nieuwe firmware op de Experiabox zetten. Dat doet KPN. En u kunt het ook niet tegenhouden. Want KPN doet dat automatisch midden in de nacht een keer. Het enige wat soms kan is het installeren van de nieuwe firmware wat bespoedigen door het ding te resetten. 

Helaas. Dit gebeurd dus niet. Regelmatig spanningsloos gemaakt en opnieuw opgestart.

Instellingen wil ik niet kwijt. Daarvoor moet je een backup maken. Die kun je niet maken want je komt niet in het modem.

Ik hoop dat ik duidelijk kan maken dat het een visueuze cirkel is? Zonder backup ga ik niet naar fabriekinstellingen resetten maar zonder naar fabriekinstellingen te resetten kom je niet in het modem om te backupppen.


Is er überhaupt al nieuwe firmware die het probleem met het certificaat oplost? Ik dacht eigenlijk van niet. Ik heb er nog niets over gelezen. 

Als het goed is kun je ook gewoon via http://mijnmodem.kpn/ inloggen. Zonder https dus. Ik kan dat bij de KPN Box in ieder geval wel. Bij de v10a zou dat ook moeten kunnen.


Volgens mij is dit de laatste update:

https://forum.kpn.com/modems-123/v10a-update-extra-wifi-v5-00-56-build503-570991

En ik vermoed dat er geen nieuwere is. Er staat duidelijk in dat topic:

"Je kunt inloggen op de webinterface met het IP adres (192.168.2.254) of met de url mijnmodem.kpn. Beide kun je dan invullen met http of https ervoor."

Dus met http zou gewoon moet lukken. Daarbij is er geen sprake van een beveiligingscertificaat.