Skip to main content

Hallo,

Ik heb het probleem dat als ik het IP-adres van mijn modem in de browser ingeef ik de melding krijg dat deze pagina niet bestaat. Ik probeer het op een bekabelde PC en een laptop met Wi-Fi en 2 verschillende browsers. Datzelfde IP-adres doet het wel op mijn telefoon, dan krijg ik gewoon de inlogpagina van mijn modem te zien. Ik lees op veel oude fora dat dit probleem in 2020 ook speelde, had toen te maken met een beveiligingscertificaat. Heeft iemand hier een oplossing voor?

Mvg.

Onno

Ik lees op veel oude fora dat dit probleem in 2020 ook speelde, had toen te maken met een beveiligingscertificaat.

Dat was een ander probleem. De foutmelding op het scherm was ook anders. Namelijk dat er sprake was van een onveilige verbinding door een verlopen certificaat. Zo'n melding krijgt u niet. Maar u krijgt:

... dat als ik het IP-adres van mijn modem in de browser ingeef ik de melding krijg dat deze pagina niet bestaat.

Dit komt door dat u op uw pc een alternatieve dns server ingesteld heeft. Of u gebruikt een VPN-verbinding of iets dergelijks. 

Als u een opdrachtprompt opent en probeert:

Wat staat er dan op de plek waar bij mij 172.17.0.1 staat?


Hallo Nick,

Dank voor je snelle reactie.

Goed om te lezen dat het niet meer dat probleem is. Volgens mij heb ik niets aangepast in mijn en modem en gebruik ik ook geen VPN. Toch zie ik geen IP-adres staan.

 


Dat is een ipv6 adres. Heeft u de KPN Box? Zo ja: werkt https://192.168.2.254 wel? U krijgt dan een beveiligingsmelding, maar dat is wat anders dan dat u eerst kreeg.


Aha, ipv6 zijn volgens mij de nieuwe IP adressen ofzo. Ja ik gebruik de originele KPN box. De https link die je opgeeft werkt dus niet (dat is de aanleiding van mijn vraag). op mijn telefoon werkt de link wel (met en zonder s, alleen krijg ik de ene keer een veiligheidsmelding). ik krijg dus dit:

 


De schermafdruk die u laat zien is van https://mijnmodem.kpn. Als u http://192.168.2.254 in tikt, dan word u doorgestuurd naar dit adres. Als u https://192.168.2.254 in tikt, dan zou u niet doorgestuurd horen te worden.


2a02:a47f:ac::210 is het malewarefilter van KPN. 

https://forum.kpn.com/kpn-extra-diensten-92/malwarefilter-en-ipv6-532637

Heeft u dat aangezet?


Ik had inderdaad het malewarefilter aanstaan heb het uitgezet, net als de F secure plug-in. Maar ik blijf datzelfde scherm krijgen. Als dat IP-adres in geef, (met of zonder s) kom ik elke keer op die mijnmodem.kpn pagina. Alleen op mijn telefoon krijg ik dat niet.

Zijn er nog meer dingen die uit kan zetten, kan het ook de switch zijn?


Ik had inderdaad het malewarefilter aanstaan heb het uitgezet, net als de F secure plug-in.

Heeft u daarna het systeem een keer opnieuw opgestart? 


Hallo Nick,

 

daar ben ik weer, had even geen tijd.

Het maleware filter staat, dubbel check gedaan, PC en modem herstart en ik blijf bij beide (met en zonder S) die zelfde pagina krijgen. op de DOS pagina zie ik nu dit.

 


... en ik blijf bij beide (met en zonder S) die zelfde pagina krijgen.

Wel gek. U zou dit moeten zien:

Met https voor het ip adres.


Aan het ip adres te zien staat het malewarefilter nu inderdaad uit. Maar het klopt nog steeds niet.

U heeft KPN Veilig geïnstalleerd? 


Ik heb geen KPN veilig op deze PC staan, wel op de laptop. ik heb net Firefox geïnstalleerd en dan krijg ik de eerste keer als ik dat IP met httpS in toets wel een waarschuwing, daarna niet meer. Op mijn mobiel krijg ook die waarschuwing (en dan kan ik via negeren wel in loggen) Als ik dat bij FF doe, krijg ik ook de melding dat de site niet gevonden is. 

Ik heb inderdaad een IPV6, dat heb ik opgezocht, heb ik daar dan ook niet een ander intern IP adres voor?