Skip to main content

Vraag, 

Ze gaan hier in de wijk beginnen met het aanleggen van glasvezel, mijn straat is in juli aan de beurt.

maar een vraag, heb nu nog een experiabox en adsl, toen had kpn geen andere keuze in modems.

Nu hebben we een vrije modem keuze gekregen, kan je ook kiezen voor de Fritzbox glasvezel modem bij kpn deze, https://nl.avm.de/producten/fritzbox/fritzbox-5530-fiber-aon/

 

Familie van mij in het buitenland hebben hier zeer goede ervaring mee, zou zelf ook graag deze modem willen gaan gebruiken.

Zal best lukken maar ik zou eerst wachten tot het modem van kpn goed werkt. Hou er wel rekening mee dat aanleg van glasvezel nog niet betekent dat je meteen glasvezel hebt. Tussen de aanleg en werkende verbinding kan wel meer dan 6 maanden zitten soms langer. 


Ik zie niet echt een vraag. Maar u wilt weten of u de Fritzbox zou kunnen gebruiken? Ja. U kunt er zelf 1 kopen. Of 1 huren bij KPN voor € 7,49 per maand. 

https://www.kpn.com/internet/fritzbox.htm

De kans dat het 2023 word voordat u daadwerkelijk een werkende glasvezelverbinding in huis heeft is behoorlijk groot. Dus ... nog even geduld...


Ik denk niet dat die 5530 rechtsreeks op de glasvezel aangesloten kan worden.

KPN legt eigenlijk alleen nog maar XGS.PON netwerken aan en er is (nog) geen XGS.PON SFP module op de markt voor de FRITZ!Box.

Persoonlijk zou ik ook nooit kiezen voor een 5530 of 5590 maar zou ik een 4060 aanschaffen en die op de door KPN geleverde ONT aansluiten.


Hier een 4040 rechtstreeks werkt prima.