Skip to main content

Ik ben al 2 weken bezig om in te loggen in mijn modem. Op advies van een klantenservice medewerker heb ik 2 weken geleden een reset gedaan met een paperclip nadat een digitale reset op afstand en 1 via mijn laptop niet hielp. Het modem was toen op geen enkele manier benaderbaar. De pagina met ip adres bleef hangen tijdens het laden.

De medewerker wist toen het antwoord ook niet, zou overleggen met de technische afdeling en terug bellen de volgende dag. Dat moet nu nog gebeuren.

Na die reset krijg ik steeds een melding dat het wachtwoord fout is en kan ik niet meer inloggen. Voorheen overigens nooit problemen gehad.

Vandaag, na 2 weken proberen en proberen,  4x contact gehad met de klantenservice, alles opgevolgd wat aangedragen werd aan oplossingen, andere browser, etc etc maar geen resultaat. Ook niet na contact met een technisch iemand, het zou wel aan mijn typen liggen dat ik een typfout had gemaakt. Knippen en plakken van het wachtwoord kan ik echter nog wel. en ik moest een laptop bekabeld aan het modem hangen dan zou het vast wel lukken . Niet dus..

Laatste gesprek na 3 uur proberen,  met wéér een andere medewerker, die ook met alle al genoemde oplossingen aankwam, was helemaal het toppunt. Ik had alles gedaan wat aangegeven werd, kpn had alles aangedragen aan oplossingen. Helaas werkt het niet dus tja, daar blijft het dus bij, hij wist het ook niet meer.  Het kan dus helaas niet worden opgelost. En nee, ik krijg geen nieuw modem want deze werkt gewoon. Hoe dan!

 

Wie weet een oplossing!!!

 

Heb je al eens geprobeerd via deze link:  https://192.168.2.254/  naar de webinterface?

Je krijgt waarschijnlijk een Prvacyfout, maar daar kan je doordrukken.


Ja, dat heb ik. Via Chrome en Firefox.

Ook de laptop bekabeld aan het modem gehangen. Ook geen oplossing.

Resets gedaan, zowel hier thuis via kpn app en met paperclip als kpn zelf die van afstand een reset doorvoerde, heeft niets geholpen.

Steeds opnieuw foutmelding voor het wachtwoord. Met qr code notitie gescand en met knippen en plakken het wachtwoord ingevuld🤷🏽‍♀️


Wat irritant dit, @Katootje! Ik heb een vraag voor je, als jij de webinterface opent, wat zie je dan?

 

We hebben in ons kennisbank artikel over de Box 12 ook een aantal tips staan rondom inloggen.

 

Let op! Lukt inloggen niet via mijnmodem.kpn? Probeer het dan via http://192.168.2.254

Het kan zijn dat je browser eenmalig een beveiligingswaarschuwing heeft. Je kunt dan onder ‘Geavanceerd’ zonder problemen de risico's accepteren. Omdat je binnen jouw eigen netwerk zit, is dit veilig. Daarna word je doorgeleid naar http://mijnmodem.kpn.

Heb je ingesteld dat jouw browser standaard de cookies verwijderd? Dan zal je wel iedere keer de beveiligingswaarschuwing krijgen als je http://192.168.2.254 bezoekt.

 

Blijf je de beveiligingswaarschuwing krijgen of meldingen over een fout wachtwoord? Controleer dan de volgende dingen:

  • Check of je wachtwoord klopt. Sommige tekens lijken op elkaar bijvoorbeeld de letter o en het cijfer 0.
  • Controleer of je de URL met http:// gebruikt, dus zonder de s.
  • Verwijder oude cookies uit de browser en leeg de cache.
  • Gebruik geen VPN.
  • Gebruik de KPN DNS.

Lukt het dan alsnog niet? Probeer een andere browser (Chrome, Firefox, Edge, Opera etc.) of gebruik http://192.168.2.254/2.0/gui/#/login


Ik kan het wachtwoord nog net invullen maar daarna krijg ik de melding dat het wachtwoord niet klopt, terwijl die geknipt en geplakt is uit de qr code op het modem. De interface is dus niet bereikbaar.

Diverse keren contact met kpn gehad, gisteren met iemand die er verstand van leek te hebben🫣, ik zou door hem teruggebeld worden gisteren (en 2 weken geleden door een andere medewerker van kpn) maar helaas worden die afspraken niet nagekomen en zaten we opnieuw voor niets te wachten.


Bij het kopiëren en plakken van het wachtwoord uit de qr code niet de laatste spatie mee kopiëren/plakken en log in via http://192.168.2.254/2.0/gui/#/login/ (als je een box12 hebt) met Firefox.


Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn box12. Het admin wachtwoord achterop klopt gewoon niet. Zelf en samen met de klantenservice al meerdere keren een reset uitgevoerd.

Vervolgens kreeg ik een nieuwe internetkabel opgestuurd, dit zou het kunnen verhelpen volgens de klantenservice, maar dit heeft (natuurlijk) niet gewerkt.

Uiteindelijk heb ik een nieuwe modem gekregen. Maar ook bij deze modem exact hetzelfde probleem. Wordt er wel een beetje moe van nu.…

Dit gaat ook erg vaak fout volgens mij. Mijn zus heeft thuis ook een box12 en heeft hetzelfde probleem.