Skip to main content

Ik wil inloggen als admin in geavanceerde instellingen zodat ik kan kijken of ik de WPS kan aanzetten(printer weer koppelen aan de nieuwe wifi), nu werkt de bijgeleverde wachtwoord die achterop het modem staat niet. Heb het ook afgelezen via qr-code ter controle maar het blijft erbij dat het een foutief wachtwoord is.

 

Wat nu? Ik wil de modem enkel resetten wanneer dit tot een andere resultaat leid gezien er nu al genoeg verloren tijd in gegaan is.

Hallo @DeanJ als je nog niet eerder ingelogd bent in de modem, moet het standaard wachtwoord achterop de modem gewoon werken.

Ben je het wachtwoord kwijt dan is de enigste mogelijkheid een fabrieks-reset met een paperclip in het resetgaatje.

Som geeft de modem ook aan dat het wachtwoord niet goed is, terwijl het wel goed is en gebruik je niet de goede ingang om bij het modem te komen, waarom standaard 192.168.2.254 bij veel mensen niet (meer) werkt, zoals ook bij mij, weet ik niet, maar onderstaande link moet werken:

https://192.168.2.254/2.0/gui/#/login/

 

 


Hoi,

een oplkaring: Het is nodig de HTTPS URL te bezoeken. Dus https://192.168.2.254/2.0/gui/#/login/
Het is trouwens nodig het certificaat aan te accepteren  (op de pagina "Advanced" en volg de instructies)

Dan pas krijg men een melding "Uw wachtwoord werd tergugezet, bla, bla, bla)

Wat @DeanJ  en ikke deden was (zeker) de HTTP URL op te roepen. Dat werkt namelijk niet.
 

Behlave dit puntje werkt alles prima, mischien de QR-Code aanpassen om op de HTTPS URL te mikken ? 

 

Groeten,

Enric

 

 

 


Bij mij werkt https://mijnmodem.kpn gewoon hoor... en dan hoef ik niks te accepteren ofzo. Werkt gewoon als elke andere https site.

Maar ook zonder https, dus gewoon http, werkt:

Geen slotje in de adresbalk. 

Maar goed. Over dit probleem zijn al 10-tallen topics volgeschreven. Bij sommige mensen lukt het gewoon niet. Waardoor het komt weet ik niet. 

Het kan komen doordat er een andere dns server op het systeem wat men gebruikt staat ingesteld. Maar ik krijg ook een beetje het idee dat het soms door ipv6 komt...