Skip to main content

Hallo

Ik probeer in te loggen in mijn modem, maar het wachtwoord wat ik heb werkt niet (en dit is denk ik ooit verandert), nou heb ik het modem al gereset, maar hij lijkt de oude gegevens te downloaden (SSID word terug gezet, Gast netwerk word terug gezet, enz. ), dit is heel mooi, maar het Admin wachtwoord word hierdoor ook terug gezet naar iets wat ik dus niet weet. 

is hier een oplossing voor? 

Hallo @Zerozapper welk merk en type modem heb je van KPN in bruikleen?

 


het is een, Sagemcom Experia/kpn box 12 


het is een, Sagemcom Experia/kpn box 12 

U heeft dus de KPN Box 12? Nergens op of in dat ding staat "Experia".

Het admin wachtwoord word niet terug gezet. U kunt niet inloggen? Dat kan kloppen. Dat is 1 van de bekende bugs van dat ding. Maar dat komt niet omdat het wachtwoord terug gezet word. 

Er is een update onderweg. Maar die rolt KPN maar heel langzaam uit. Er word de magische datum van 17 april genoemd. Maar wat er dan gebeurt weet ik niet.


Ah nee Excuses,bij het inlogen staat Experia na de password reset, maar het is idd een KPN box 12

Nou ik kan na de reset inloggen terwijl hij nog ‘gereset’ is, dan heb ik de default Factory password, en SSID, maar na een paar minuten krijgt hij de oude SSID en alles weer terug, en dan kan ik niet meer inloggen, zelfs als ik het password reset in de korte  tijd dat ik wel kan inloggen.

Maar zal afwachten als het opgelost word 


Als u net na een reset nog kunt inloggen, probeer dan eens om snel ipv6 uit te zetten.

Daarna misschien het modem nog een keer opnieuw opstarten door gewoon de stekker even uit het stopcontact te halen.


Ik wacht met smart op het vervolg van dit topic.


Hoi allen, ik zie dat Nick jullie al goed aan het helpen is!
Behalve de stappen hierboven zijn er nog wel een paar dingen die je kunt proberen, 

Let op! Lukt inloggen niet van mijnmodem.kpn? Probeer het dan via http://192.168.2.254. 

Het kan zijn dat je browser eenmalig een beveiligingswaarschuwing heeft. Je kunt dan onder ‘Geavanceerd’ zonder problemen de risico's accepteren. Omdat je binnen jouw eigen netwerk zit, is dit veilig. Daarna word je doorgeleid naar http://mijnmodem.kpn.

Heb je ingesteld dat jouw browser standaard de cookies verwijderd? Dan zal je wel iedere keer de beveiligingswaarschuwing krijgen als je http://192.168.2.254 bezoekt.

 

Blijf je de beveiligingswaarschuwing krijgen of meldingen over een fout wachtwoord? Controleer dan de volgende dingen:

  • Check of je wachtwoord klopt. Sommige tekens lijken op elkaar bijvoorbeeld de letter o en het cijfer 0.
  • Controleer of je de URL met http:// gebruikt, dus zonder de s.
  • Verwijder oude cookies uit de browser en leeg de cache.
  • Gebruik geen VPN.
  • Gebruik de KPN DNS.

Lukt het dan alsnog niet? Probeer een andere browser (Chrome, Firefox, Edge, Opera etc.) of gebruik http://192.168.2.254/2.0/gui/#/login

Meer informatie over de komende update die deze issues ook oplost kun je vinden in onze product updates: KPN Box 12: Update naar KPN Software V12.C.22.23.14


Hoi Zerozapper, 

Ik snap precies wat je bedoeld met het ‘downloaden van de oude gegevens.’ 
Maak je toevallig gebruik van SuperWifi’s? Zorg dan dat je deze ook reset, aangezien het wel eens voorkomt dat deze punten er juist voor zorgen dat de oude gegevens terug worden geladen. Een SuperWiFi punt is juist gereset als hij rood gaat knipperen.

Een andere mogelijke oplossing:
Ik weet dat het zeer onhandig is, maar als het goed is heb je na elke fabrieksreset heel eventjes de tijd om alsnog met het originele wachtwoord in te loggen op de Box 12. Probeer dan snel het modem te resetten via de webinterface. In bijna alle gevallen blijft het modem dan wel permanent gereset en zullen de oude gegevens niet meer opgehaald worden. (Mocht je SuperWiFi punten hebben, reset deze dan eerst even en haal ze daarna even van de stroom en sluit ze pas 15 min nadat het modem gereset is weer aan.)Â