Skip to main content

Gisteren nieuw modem aangesloten, laptops en telefoons geven de WIFI naam van het oude modem aan, maar hebben wel verbinding. Nieuwe WIFI naam komt niet voor in lijst beschikbare netwerken. Verder geen probleem.

TV met ingebouwde Chromecast maakt geen verbinding met WIFI, geeft aan de eoude] naam niet te vinden. Nieuwe naam kan de TV ook niet vinden.

Oplossing?: oude wifi naam vergeten/verwijderen op laptops en telefoons en dan “hopen dat de nieuwe naam wel verschijnt, ook op de TV? 

Hoi @Paul1502 ,

Welk modem heb je ontvangen?


Hallo Martijn,

Bedankt voor je reactie, modem = KPN Box 12.

Hoop dat je hier wat mee kan.

Groet,

Paul

 


Komt nog wel eens voor dat de netwerkkaart in de TV het protocol 802.11ax (wifi 6) niet ondersteund, waardoor je je wifi protocol moet gaan degraderen naar 802.11B G of N zodat de TV het wifi signaal herkend. Aan de hand van en naar welk protocol je het degradeert kan dit wel je snelheid limiteren. Dus het lijkt mij het niet waard om dit te doen voor 1 TV. Het beste wat je kan doen is je TV gewoon op een netwerkkabel aansluiten. Je geeft aan dat er een Chromecast is ingebouwd in de TV dus het lijkt mij dat dit gebruik maakt van de netwerkkaart van de TV ipv visa versa.


Maar het SSID is toch het serienummer oid van het modem? Dan kan een nieuw modem toch nooit hetzelfde SSID hebben?

Of heb je het SSID zelf ingevoerd? 
 


Hallo Pauwerful, bedankt voor je reactie, op het vorig modem [ook KPN box 12] werkte een en ander wel.

De tv geeft aan dat hij [de naam] van het oude modem niet kan vinden, handmatig de naam van het nieuwe modem invoeren geeft een gelijk resultaat.

Blijft de vraag: hoe kan het dat op de laptop en mobiel bij verbindingen de naam van het oude modem [bij WIFI] wordt vermeld, terwijl het nieuwe modem is aangesloten?

 

Hall Wim27, als je met SSID bedoeld “naam”, van het modem, nieuwe modem heeft inderdaad een andere "naam” maar op de laptop en mobiel wordt bij netwerk/WIFI de naam van het oude modem weergegeven, en verbinding gemaakt. de naam van het nieuwe modem wordt niet weergegeven in beschikbare netwerken.


bedankt voor het meedenken, monteur KPN geweest en problemen opgelost


Hoi @Paul1502, helemaal top. Mocht er nog weer eens iets zijn, laat het dan vooral weten.