Skip to main content

Ik heb sinds 2 dagen internet via kpn, al mijn devices werken correct, behalve 1 laptop.  Nu heb ik na wat research begrepen dat ik mijn modem anders in zou moeten stellen. Mijn laptop is wat ouder en zou daarom geen wifi 6 ondersteunen. Maar als ik dit wil doen slaat hij mijn bewerkingen niet op. Hoe kan ik dit oplossen?

Hallo @taxicentralebattal 

 

Je hebt een Box 12 modem?
Heb je ook een melding gehad dat je eerst je WiFi naam (SSID) en wachtwoord aan moest passen, als je dat niet doet dan kan je i.d.d. niets opslaan.
Zie onderaan hoe je dat makkelijk kan aanpassen en daarna weer terug kan zetten.
Ik plaats de hele procedure voor het geval dat een andere forumgebruiker dat misschien niet weet en hier ook naar op zoek is.

 

Sommige apparaten kunnen niet overweg met WiFi 6, je kan in de Box 12 de WiFi terugzetten naar WiFi 5, hopelijk kan jouw laptop dan weer verbinden met de WiFi.

 

Dit doe je door in te loggen op de Box 12 via http://mijnmodem.kpn 

Soms werkt inloggen via die link niet maar wel met deze link https://192.168.2.254/2.0/gui/#/

 

Als je nog geen eigen wachtwoord had ingesteld dan inloggen met het wachtwoord dat op de achterkant van het modem staat (tip: scan de QR-code, er worden soms onmogelijke leestekens gebruikt).

Na inloggen ga je naar de WiFi-instellingen, daar zet je de Wireless Mode op 802.11b+g+n (2.4GHz)  en 802.11a+n+ac (5GHz), daarmee staat de Box 12 op WiFi 5 i.p.v. WiFi 6.

In sommige gevallen (meestal als je voor de 1ste keer inlogt in de Box 12) moet je eerst de standaard beveiligingsgegevens (naam en wachtwoord) van de WiFi wijzigen, je kan er dan bij beide een ‘1’ achter zetten en alles aanpassen, vervolgens verbind je met dat nieuwe netwerk en haal je de ‘1’ weer weg.

Als je dit via een netwerkkabel doet dan hoef je niet eerst opnieuw te verbinden maar kan de naam gelijk weer aanpassen.