Skip to main content

Op de een of andere manier is mijn IP-adres gekaapt en kreeg ik op mijn werk-laptop meldingen over een 2e computer die mijn IP-adres gebruikte.  

Om dit op te lossen heb ik mijn modem (KPN Box 12) gereset. Sindsdien valt mijn wifi signaal regelmatig weg, valt ook het tv-signaal soms weg (melding geen verbinding netwerk).

Ik verbind met mijn werk via een VPN en die wordt regelmatig onderbroken (soms is wifi dan weg soms is wifi er nog wel).

En ik kan niet inloggen op het modem (inloggen op mijnmodem.kpn of via https://192.168.2.254/2.0/gui/#/login/ ) met het wachtwoord dat achterop het modem staat. Ik heb dit op verschillende pc's geprobeerd, verschillende browsers geprobeerd.  Het wachtwoord heb ik via een foto van het etiket en de tekst uit de foto kopiëren overgenomen. 

Maar niets werkt. 

Inmiddels vertrouw ik mijn modem niet meer, hoe los ik deze problemen op? 
 

Hoi @AJorritsma, welkom op ons forum!
Als je hele verbinding wegvalt is er mogelijk iets met de verbinding zelf niet helemaal goed. De snelste manier om daar naar te laten kijken is door ons even te bellen op 0800-0402 mijn collega's kunnen dan meteen de lijn even uitlezen.

Wat betreft het inloggen, een andere browser is daar meestal de beste (tijdelijke) oplossing voor, we zijn momenteel ook bezig dit issue op te lossen. Tot die tijd moet het met een van de links die je noemt of simpelweg 192.168.2.254 wel lukken. Als dat niet werkt is het advies hem toch nog even een fabrieksreset te geven door het resetknopje achterop 10 seconden ingedrukt te houden. Daarna moet het inloggen met het wachtwoord van de achterkant weer lukken.

Hieronder een quote over dit issue:

 Hoi​​, welkom op ons forum! Momenteel is er een issue waardoor inloggen niet altijd goed werkt. Tot we dit aan onze kant opgelost hebben kun je wel inloggen met een andere browser

 

Let op! Lukt inloggen niet van mijnmodem.kpn? Probeer het dan via http://192.168.2.254

Het kan zijn dat je browser eenmalig een beveiligingswaarschuwing heeft. Je kunt dan onder ‘Geavanceerd’ zonder problemen de risico's accepteren. Omdat je binnen jouw eigen netwerk zit, is dit veilig. Daarna word je doorgeleid naar http://mijnmodem.kpn.

Heb je ingesteld dat jouw browser standaard de cookies verwijderd? Dan zal je wel iedere keer de beveiligingswaarschuwing krijgen als je http://192.168.2.254 bezoekt.

 

Blijf je de beveiligingswaarschuwing krijgen of meldingen over een fout wachtwoord? Controleer dan de volgende dingen:

  • Check of je wachtwoord klopt. Sommige tekens lijken op elkaar bijvoorbeeld de letter o en het cijfer 0.
  • Controleer of je de URL met http:// gebruikt, dus zonder de s.
  • Verwijder oude cookies uit de browser en leeg de cache.
  • Gebruik geen VPN.
  • Gebruik de KPN DNS.

Lukt het dan alsnog niet? Probeer een andere browser (Chrome, Firefox, Edge, Opera etc.) of gebruik http://192.168.2.254/2.0/gui/#/login