Skip to main content

Bij aanmelden werd aangegeven dat we een Experiabox V12 zouden ontvangen bij levering. Helaas zat er een vergeeld (gebruikt) V10 exemplaar bij de levering. Software geleverd op de V10 is ook niet meer van deze tijd: Max 10 dhcp ip adressen uit te geven, dns valt wel in te stellen maar een secundaire dns staat vast (functionaliteit gaat zo verloren) enz. Na levering en aansluiting is het nogal moeilijk om KPN te bereiken. Hoe kan dit worden opgelost?

Hallo @gwpd de Experia V10 modem is het beste modem dat tot nu toe door KPN in bruikleen wordt verstrekt. Door het groene karakter van KPN wordt bestaande apparatuur nagezien, software bijgewerkt en weer voor gebruik ingezet.

De mogelijkheden van het modem zijn geschikt voor 99,99% van  de KPN-klanten. Wil je meer, dan kun je eventueel een eigen AP of router er achter plaatsen.

Lees hieronder alles over de mogelijkheden van de V10:

 


Als u nieuwe klant bent en u krijgt een v10, dan heeft dat waarschijnlijk een reden. Heeft u pairbonding misschien? Of sneller internet buitengebied ofzo? Want deze beide technieken worden niet ondersteund door de KPN Box. 


Hallo @gwpd , behoudens de genoemde beperkingen is de v10 een goed modem, door sommigen zelfs het beste KPN modem genoemd. Heb je soms een ‘pairbonding’ aansluiting, noodzakelijk voor de gevraagde snelheid? De Experia box v10 is het enige KPN modem wat dit ondersteunt.


Hallo @JanD, we zijn reeds in het bezit van een Fritzbox 7490. Daarop halen we echter de helft van de snelheid maar die we nu via de V10 halen (bonding). Als KPN nu zou voorstellen de 7490 in te ruilen voor een 7590 die wel de bonding ondersteund zouden wij wellicht geholpen zijn. Maar zoals gezegd is het nog niet gelukt in contact te komen met de KPN (in tegenstelling tot de mailbox die door de KPN vol geblazen is met mails).


Die 7490 is uw eigendom? Dan gaat KPN die niet omruilen. U kunt voor € 7,49 extra per maand een FritsBox van KPN afnemen. Dan krijgt u wel een geschikt model.


@Nick83, Heb hier inmiddels al zoveel hardware staan voor issues die iedere provider veroorzaakt. Steeds weer nieuwe hardware om weer een ander issue op te lossen. Vandaar dat we ook de 7490 hebben aangeschaft. Nu met hogere snelheid vereiste weer een 7590 nodig voor de ‘speciale’ KPN bonding.

 


Voor pair bonding heb je een 7583 VDSL nodig en die zijn nog best duur.

De 7590 die KPN heeft ondersteunt dat niet:

Artikelnummer 20002804
Type telefoonlijn Analoog of ISDN
ADSL / ADSL2+ ja
VDSL / VDSL2 ja
VDSL bonding (BVDSL) nee
VDSL Supervectoring (Vplus) ja

Voor pair bonding heb je een 7583 VDSL nodig en die zijn nog best duur.

De 7590 die KPN heeft ondersteunt dat niet

​​​​​​

Maar KPN levert de 7583 bij pairbonding als je een fritzbox huurt. 
 

 


Voor pair bonding heb je een 7583 VDSL nodig en die zijn nog best duur.

De 7590 die KPN heeft ondersteunt dat niet

​​​​​​

Maar KPN levert de 7583 bij pairbonding als je een fritzbox huurt. 
 

 

Dat is mooi geregeld dan, dat wist ik niet.

Als je die krijgt voor die extra € 7,50 p/m is dat een stuk interessanter dan een 7590.