Skip to main content

Gisteren een mail ontvangen dat ik gehackt ben en dat ik 400 US dollars moet betalen in Bitcoin.

Wilde direct mijn wachtwoord wijzigen maar dat ging niet. Nu is het zo dat ik ook geen mail meer binnen krijg omdat mijn instellingen ( wachtwoord) gewijzigd is.

Wat kan ik hier aan doen wachtwoord heb ik niet zelf gewijzigd heeft de hacker waarschijnlijk gedaan wachtwoord stond ook in de mail vermeld.

Dus helpppppp.

Hallo Brigitta. Dat is even schrikken zeg. Betrof het een e-mailaccount van KPN of is de mail ergens anders ondergebracht? Mocht je het wachtwoord ook ergens anders voor gebruiken dan wil ik je met klem aanraden om deze dan ook voor die diensten te wijzigen.     


Hallo @Brigitta59 

 

Dat is wel even schrikken zeker?

Kan je nog wel inloggen in MijnKPN ?
Als je daar nog kan inloggen dan kan je via https://email.kpn.com de wachtwoorden van je mail accounts wijzigen, je logt daar dan eerst in met je KPN ID.

 

 


Hoi Remco

Het betreft een email account van KPN met nog planet.nl er achter. En het wachtwoord wordt nergens anders voor gebruikt. Is het eerste wachtwoord wat ik ooit kreeg om in te loggen nooit veranderd.

En kan nu dus nergens bij de KPN meer inlogen en ondertussen hebben ze mijn wachtwoord veranderd denk ik want krijg ook geen mail meer binnen.

 


Hoi Brigitta,

 

Heb je ooit een KPN ID aangemaakt of log je op het forum in via Facebook?

Je kan ook een nieuw KPN ID aanmaken via https://inloggen.kpn.com en daar je Thuis internet of email only abonnement aan koppelen, dat is nodig om het wachtwoord van je email account te kunnen wijzigen.

Vervolgens kan je via https://email.kpn.com de wachtwoorden van je mail accounts wijzigen, je logt daar dan eerst in met je (nieuwe) KPN ID.


Ik zou dan inderdaad willen adviseren om even de stappen te volgen die GeSp hierboven weergeeft. Ik hoor graag of het gelukt is! 


Hoi GeSp,

 

Dank je wel voor je antwoord, heb een nieuw ID aangemaakt met ander Emailadres, want heb alleen maar mijn gehackte Emailadres nog maar bij KPN en ik zie niet hoe ik die zou kunnen koppelen.

Met mijn gehackte mailadres kon ik geen ID aanmaken.

Ik weet het nu niet meer

 


Hoi Brigitte,

 

Dat dat is geen probleem, ik gebruik zelf ook een outlook email adres voor mijn KPN ID en daaraan heb ik de KPN producten gekoppeld.

Heb je ook internet van KPN? In dat geval koppel je jouw Thuis internet abonnement via Product toevoegen aan dat nieuwe KPN ID.

 

Als die eenmaal gekoppeld is kan je het wachtwoord van je mail account wijzigen via https://email.kpn.com

Eerst via > het account kiezen waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen:

 

En daar kan je dan het wachtwoord opnieuw instellen:

 


Hoi 

heel fijn dat je me wil helpen maar denk dat het een gebed zonder end wordt ik heb ook geen internet van KPN heb alleen dat emailadres daar gelaten. En dat kan ik niet koppelen. Want daar kan ik ook geen emails meer op ontvangen om het een en ander te verifiëren.


Die kan je ook koppelen, dan ook voor Thuis kiezen en dan Nee invullen bij Bent u thuis...:

 


GePs

Dank je wel je bent een kanjer heb het kunnen wijzigen en kan nu mijn email weer in.

Mijn dan is zeer groot.

Groetjes Brigitta


Hoi Brigitta,

 

Fijn dat het gelukt is.


@Brigitta59 Wat fijn dat het gelukt is! En ik wil je ook graag nog @GeSp! Bedankt voor de assist!


Graag gedaan @Remco_ 

 

Nog een laatste tip Brigitta, controleer even via webmail (https://webmail.kpnmail.nl) of de hacker het doorsturen van je mail heeft aangezet, dat kan via doorsturen of via een regel, via het radertje rechtsboven kom je in de instellingen, standaard zouden er geen regels aanwezig moeten zijn:

 


Dank je wel heb het gecontroleerd en dat hebben ze gelukkig niet gedaan.

Nogmaals bedankt voor al je hulp. 

Groetjes BrigittaÂ