Skip to main content
Beantwoord

Phishing SMS over volgjemonteur?

  • 2 June 2024
  • 7 reacties
  • 146 keer bekeken

Mijn vader ontving gisteravond een bericht via sms waarin staat : Beste klant, op DATUM tussne 08.00 en 12.00 uur komt onze monteur bij je langs. Let op, er kunnen kosten in rekening worden gebracht. bekijk de afspraak op kpn.com/volgjemonteur. Is dit een echt bericht of is dit phishing?

Hallo @Carmen Asensio ,

De website www.kpn.com/volgjemonteur bestaat in ieder geval. Maar kijk uit met klikken op het bericht. De link kan ik vanaf hier namelijk niet beoordelen. Je kunt beter zelf de website intikken in jouw browser.


Die link verwijst naar een pagina an KPN en als je die link zelf intikt in een browser dan weet je ook zeker dat je naar die pagina gaat. Ik kan namelijk wel zeggen dat je met de link https://kpn.com naar de site van KPN gaat maar wat schetst de verbazing ... het blijkt anwb.nl te zijn.


@wjb Sterker nog, waar gaat je hier naartoe? https://κрո.соm


@wjb Sterker nog, waar gaat je hier naartoe? https://kpn.com

Ik zou het niet weten, ik vertrouw die link niet. 😉


SMS is text-only. Je kan geen domein faken zodat www.kpn.com uitkomt bij een totaal andere schimmige site met een andere URL. Die link wordt automatisch klikbaar gemaakt door je SMS-app van je telefoon. 

Maar let wel op de URL, want als het bijvoorbeeld: kpn-inloggen.nl is (fictief), dan is het een nep-pagina. 


Ik vindt de naam volgjemonteur overigens best een beetje creepy als monteur zijnde 😅 - Verder is deze link inderdaad de juiste van KPN om de monteur te volgen of eventueel te herplannen.


@Carmen Asensio Welkom in de KPN Community! Goed dat je vader voorzichtig is met klikken op linkjes, heel verstandig. En fijn dat je hem daarbij helpt.

Ik zie dat je al goede tips gekregen hebt hier, top. De link klopt inderdaad! 

 

Ik vindt de naam volgjemonteur overigens best een beetje creepy als monteur zijnde 😅 - Verder is deze link inderdaad de juiste van KPN om de monteur te volgen of eventueel te herplannen.

@Ik_Combineer Toch maar undercover op pad?? 😜😹


Reageer