Skip to main content
Vraag

Content playback timeout bij gebruik KPN app op WebOS

  • 29 April 2024
  • 35 reacties
  • 807 keer bekeken

De situatie die vaak voorkomt is dat ik de melding "Content playback timeout" krijg. Dit gebeurt vooral als ik tussen de zenders wissel.

 

Als ik de melding krijg is het enige wat ik kan doen de KPN app afsluiten en de tv uitzetten of een andere app bijv. Netflix starten en dan weer de Kpn app weer opstarten.

 

Ik gebruik een LG tv met WebOS en daarbij de KPN-app. Alles heeft de laatste update gehad en het probleem doet zich al hel lang voor.

De tv werkt op kabel waarbij deze is aangesloten is op een superWifi ontvanger. Het probleem doet zich ook voor als de tv op Wifi werkt of via Develo ontvangers.

Heeft iemand een oplossing?

 

Hallo @PVO, de foutmelding krijg je bij het gebruik van de tv app voor smart tv


@Jeroen van KPN 

 

De precieze melding die in beeld komt is:

Sorry..Kan de video niet laden, probeer het later opnieuw. (Content playback timeout)

 

Het later proberen heeft geen zin, daarvoor moet ik eerst de app afsluiten en helemaal opnieuw opstarten.


Het is zeker niet mogelijk om de smart-tv rechtstreeks met een kabel aan te sluiten de Experiabox? Ook al is het maar even enkel voor een testje. 


@Jeroen van KPN .

Nee helaas. Geen netwerkkabel die lang genoeg is om de afstand te overbruggen.

 


Ik schakel dan toch even de hulp in van @TV Apps Team 


@Jeroen van KPN . Bedankt 😀


Het zijn vooral Samsung TV's waar de meldingen over gaan, maar ook wel enkele LG's dus. Vanaf hier wordt dat gemeld, dat topic begon over een issue met bijna gelijke uitkomst voor de klant en werd begin maart opgelost. Maar ging herleven vanaf hier. Het netwerk issue wat toen de oorzaak was, speelt nu niet. Er zijn ook echt verschillen, de app loopt bij een aantal gebruikers vast, dat was bij het issue in feb/maart niet het geval.
De beschrijving hier lijkt wel erg sterk op de klachten die daar sinds half april worden gemeld. 

We zoeken nog naar het patroon wat de klachten verbind. We zijn vooral benieuwd welke live zenders het probleem niet gebeurt, omdat we tot nu toe vooral problemen krijgen op de meest populaire kanalen; maar die kijkt ook bijna iedereen. 
En of het issue ook buiten de avonduren gebeurt??
Graag ook nog even je exacte model LG vermelden hier en welke softwareversie van LG erop staat (datum van uitbrengen van die software hebben we nodig).
Vul ook nog even je profielgegevens op dit forum aan, als we gericht mogen kijken naar zo'n moment dat de melding komt, als je deze aandraagt.
Gebeurt het issue ook wel eens bij het zappen, of alleen als je al aan het kijken bent en dan ineens die melding?
Ook wel eens op NPO1, NPO2 of NPO3?

En… je LG app loopt ook wel eens vast (bevriest) als de melding komt? (geforceerd sluiten van de app kan door back/terug ingedrukt te houden bij meeste TV's) Het switchen naar NEtflix, zou de app op de achtergrond kunnen sluiten, dat bepaalt het OS (webOS). 

 


@TV Apps Team 

 

Ik kan niet meteen antwoord geven op al jullie vragen en zal komende tijd al een paar zaken uitproberen.

Het betreft een LG 43UM7400PLB met softwareversie 05.04.20 (automatische updates staat aan. 

 

Ik krijg de melding de melding juist bij het zappen. Vooral bij de commerciele zenders zoals Veronica. Maar dat kan ook te maken hebben dat ik meestal met NPO start en de melding komt eigenlijk nooit meteen, maar pas als ik al een tijdje aan het zappen ben.

 

Als de melding komt, dan is de app Niet bevroren. Ik kan op sluiten van de melding klikken en ook een andere zender selecteren, maar dan krijg ik bij die zender ook de melding. Wil ik dan uberhaupt naar een zender kijken, dan zal ik de KPN app moeten afsluiten door TV uit te zetten of naar een andere app gaan zoals Netflix. Als ik dan de KPN app weer opstart dan krijg ik ook weer een zender te zien.

Het is ook buiten de avonduren voor gekomen.

Ik zal komende tijd nog een paar keer proberen de melding op te roepen en de bevindingen te beschrijven en door te geven.

Groetjes, Pieter


Gek word ik er van!! Betaal me blauw aan het snelste internet Klein zakelijk… kan niet fatsoenlijk tv kijken. Kom op KPN @TV Apps Team  ! Biedt dan niet zo’n app aan. 


Ik heb een TLC tv en heb ook met dezelfde problemen te maken. De wifi verbinding is uitstekend maar regelmatig hebben we dus geen beeld…


Het ligt echt aan de app. Niet aan de verbinding. Alle andere streamingdiensten doen het perfect. Alleen KPN hapert. @TV Apps Team 


Inderdaad, de overige diensten werken prima. Ik heb nog een Devolo systeem ertussen gezet zodat ik via ethernet verbinding heb. Nu gaat het goed maar dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn. @TV Apps Team 


‘Content video playback’ is een video error uit de player in de app. Die is heel anders van aard dan de ‘Sorry, kan de video niet laden’ meldingen met de 403-xxxx error eronder en ook anders dan de ‘Sorry, kan de video niet laden’ meldingen zónder een error code (welke al enige niet meer gemeld wordt).

Dit issue moeten we dan ook apart onderzoeken, daar hebben we jullie hulp bij nodig.

In dit geval van content video playback error ligt de oplossing vaak in een aanpassing in het videosignaal. Als we met behulp van voorbeelden het issue kunnen reproduceren, begrijpen we wat de app niet slikt aan het video signaal op dat moment.

Dus graag!:
-bij live kijken: welk kanaal, welke datum en welk tijdtip gebeurde het?
-in het geval van Terugkijken/Opnames/Films/Series: in welke minuut van het uitzending/video ging het mis? En dan exacte item details beschrijven (kanaal, naam programma/uitzending, starttijd van originele uitzending; zodat we écht hetzelfde videoitem te pakken hebben bij testen. Eventueel zelfde item op tv.kpn.com opzoeken, dan de URL kopiëren van de detailpagina, dan staat daar een uniek ID in van dat programma/video).

Bij beide helpt: scene beschrijving inhoudelijk (‘toen de trein in beeld kwam, drie seconden erna’ of ‘toen de blonde dame X ging praten over onderwerp Y’).

En helemaal fijn of je zelf het net ervaren issue kan reproduceren.
-Oftewel bij live, als het optrad, en je zou de uitzending via Begin Gemist opnieuw bekijken en spoelt vooruit als dat kan, gaat het dan mis in dezelfde scene?? Vooral dat zoeken we.
-Bij Terugkijken/Opnames/Films/Series, zelfde item nog een starten en zelfde scene weer zelfde moment vliegt de app eruit met deze ‘Content video playback’?

 


Hier word ik echt gek van!

Sorry.. Kan de video niet laden, probeer het later opnieuw. Content playback timeout.

NEE KPN, ik wil nu graag het EK kijken.


Hier word ik echt gek van!

Sorry.. Kan de video niet laden, probeer het later opnieuw. Content playback timeout.

NEE KPN, ik wil nu graag het EK kijken.

Weet je de exacte situatie nog? TV stond in standby (een LG?), de smarttv app start je op met als doel EK (NL vs Roemenië), de app start op met opstartvideo of de app is er instant?
Vul a.u.b. je forumprofiel in, dan kunnen we daadwerkelijk jouw logs bekijken.
Heb je deze ‘Content playback timeout’ vaker? 


Hoi KPN,

 

Wij heb ook erg last van deze error. Heb zelf een LG OLED65C9PLA die up-to-date is en krijg ook telkens dat de video niet geladen kan worden en dat ik het later weer moet proberen.

Als ik de tv uit en weer aanzet doen de zenders het weer, wel heel vervelend om telkens de televisie uit te zetten om de App weer te laten werken.

 

Zijn jullie al bezig om dit probleem te verhelpen met een update van de app?


Hoi KPN,

 

Wij heb ook erg last van deze error. Heb zelf een LG OLED65C9PLA die up-to-date is en krijg ook telkens dat de video niet geladen kan worden en dat ik het later weer moet proberen.

Als ik de tv uit en weer aanzet doen de zenders het weer, wel heel vervelend om telkens de televisie uit te zetten om de App weer te laten werken.

 

Zijn jullie al bezig om dit probleem te verhelpen met een update van de app?

Weet je zeker dat je de tekst eronder kreeg over Content playback timeout (rood omkaderd) zoals een user eerder hier postte? 
 

Want je omschrijving hint naar dezelfde ‘Sorry.. Kan de video niet laden’ melding, maar dan zonder die ‘Content playback timeout’ error of met een ‘403-…’ error eronder, daar zijn andere topics voor.

Als je wél telkens die melding ‘Content playback timeout’ krijgt en je lost dit tijdelijk op door de TV in standby te zetten, dan helpt dat al qua info; van deze laatste error weten we nog ontzettend weinig. Normaliter komt dit alleen bij een video fout (bij de andere fouten is er iets anders aan de hand). Dus als je wél deze krijgt, horen we gráág meer info.


Hier hetzelfde. Prima wifi. Vooral zappen vanaf NL 1. Wat te doen?


Ik krijg dezelfde melding van 'content playback timeout' als hierboven beschreven bij gebruik van de KPNiTV app. Ik kijk op een Samsung Neo QLED 50QN90C. Is er al een oplossing voor dit probleem? Ik kan nu geen tv kijken via de app. 


Voor ‘Content playback timeout’ weten we nog niet wat de oorzaak is. Daar hebben we echt voorbeelden voor nodig, zoiets als: Op 14 juli keek ik NPO1 live en toen ik om 18:38 zappte naar RTL4, kreeg ik direct de melding ‘Sorry, kan de video niet …. (Content playback timeout)’.

We hebben dan echt nodig:
-je forumprofiel ingevuld zodat we jouw logs kunnen opzoeken
-datum en tijdstip (minutieus) van het moment dat de melding in beeld kan
-op welke zender of welke video (welke opname, welke serie, welke film) en eventueel in welke scene of welke minuut van die video
-eventuele handeling die zorgde voor de melding (of spontaan terwijl er al minuten naa dezelfde video werd gekeken en de afstandsbediening niet aangeraakt werd)
-wat er de minuten vooraf aan de melding met de app is gedaan
-welke tv (nu dus ook een eerste melding met Samsung)

Deze melding hebben we nog geen enkele keer kunnen reproduceren namelijk.  


Zie bovenstaande post @Tim83 & @EdHi & @Joanni & @Chedi 

De technici willen het graag oplossen, daarvoor is er dan wel specifieke informatie nodig. 


Ik zojuist dit probleem gehad met wel LG tv bekabeld verbonden om 15:18. Ik schakelde tussen kanaal 18 en 19.

ik verbeeld me dat het iets is dat met snel zappen te maken heeft. B.v. ik kijk naar kanaal 18, zap naar 19 maar voordat dat getoond wordt zap ik ik alweer naar iets anders. De meeste keren dit ik deze fout zag had ik te snel gezapt. Wanneer het probleem optreedt is geen enkele zender meer te bekijken. In moet ik de app sluiten en opnieuw opstarten om weer te kunnen kijken.


Ik zojuist dit probleem gehad met wel LG tv bekabeld verbonden om 15:18. Ik schakelde tussen kanaal 18 en 19.

ik verbeeld me dat het iets is dat met snel zappen te maken heeft. B.v. ik kijk naar kanaal 18, zap naar 19 maar voordat dat getoond wordt zap ik ik alweer naar iets anders. De meeste keren dit ik deze fout zag had ik te snel gezapt. Wanneer het probleem optreedt is geen enkele zender meer te bekijken. In moet ik de app sluiten en opnieuw opstarten om weer te kunnen kijken.

Interessant scenario, dank voor het delen. Dus echt de ‘Sorry, kan de video niet laden…. (Content playback timeout)’ melding? 

Die niet weg te krijgen is zonder de app te sluiten. Als je wél voor de herstart andere zenders probeert, krijg je dan elke keer opnieuw die ‘Sorry…. (Content playback timeout)’ fout?

Mocht dat opnieuw gebeuren, zou je dan eens naar de gids willen gaan en iets van de dag ervoor (gisteren) willen terugkijken. Of dát ook niet lukt. 

En wat is het exacte modelnummer van je LG?


Ja, exact die melding.

niet weg te krijgen zonder de app te herstarten.

 

TV model LG OLED65G26LA

Ik kon het probleem reproduceren door snel van kanaal te wisselen om 21:05 op 22 juli, ik kies bij de foutmelding “sluiten”, ga naar de tv gids, op kanaal 1 spring ik naar “gisteren” en probeer iets terug te kijken. Dan krijg ik een draaiende groen streep en wordt er verder niet getoond. Dit om 21:06.

het probleem reproduceren ging behoorlijk snel, dat moeten jullie ook kunnen lijkt mij.

 

 

 


...TV model LG OLED65G26LA ...

Met hetzelfde jaartal de C2 (ook 2022, waarschijnlijk identieke SoC en OS) al als een malle lopen zappen een kwartier lang, verschillende zapp tussenpozen, ook vooral tussen kanaal 18 en 19, maar geen enkele keer de fout gekregen, helaas. Meestal lukt het op die manier wel.

Zou je je forumprofiel nog willen invullen @GerbenJ zodat we logs kunnen bekijken van die twee momenten.

Tevens voor iedereen: sinds wanneer speelt dit issue met specifiek die melding (Content playback timeout)? We zijn vooral benieuwd of dit ergens in afgelopen maanden is gestart, of dat dit er ook al was vorig jaar (2023) en evnetueel al in 2022. En of anderen zich herkennen dat het het snelsts voorkomt bij snel zappen. 


Reageer