Skip to main content
Beantwoord

Hotspot via iPhone 12 en 15, alles werkt behalve Netflix op Chromecast HD

  • 8 August 2024
  • 27 reacties
  • 141 keer bekeken

Sinds mijn overgang in maart 2024 van Simyo naar KPN Unlimited werkt de app van Netflix niet meer op mijn 2 Chromecasts HD en Chromecast 4k als ik een hotspot opzet.

Alles werkt, behalve Netflix. Deze zegt dat hij geen verbinding kan maken met de servers.

foutcode: NW-3-6.

Als je een netwerktest in de Netflixapp  doet dan geeft de test aan dat er geen internetverbinding is.

Met mijn 2e toestel en abonnement van KPN kan ik probleemloos een verbinding maken met Netflix. Dit is een Samsung Galaxy S21FE.

Mijn eerste toestel was een Iphone12. Nuheb ik speciaal hiervoor een nieuwe Iphone15 gekocht. Helaas blijft het probleem.

ik heb de oude Iphone ook al vaak helemaal of gedeeltelijk hersteld. 
Ook het simmetje uit de Android gebruikt. Dan gaat het in de Iphone ook mis.

Ik heb het simm uit de Iphone 12 van mijn dochter in mijn oude telefoon gezet.

Nu werkt Netflix via de hotspot op de Chromecast perfect.

Zij heeft echter geen KPN maar Ben, dus t-mobile.

Moet ik nu KPN opzeggen?

Met de hotspot kon ik na de systeemupdate van mijn Chromebooks van eind juni ook geen internet meer krijgen. Er werd wel verbinding gemaakt. Geen waarschuwing gegeven maar er was geen internet mogelijk. Dit heb ik op een Google forum geplaatst toen.

Heb daar zelf de oplossing gevonden. Ik zocht in de “flags” naar ipv6. Daar kon ik dit met voorrang aanzetten. Dit was de oplossing voor de Chromebooks. Ze hadden weer internet. Enkele personen hebben hier sindsdien met succes al gebruik van gemaakt.

Ik kan een noodoplossing gebruiken. Ik maak dan met mijn Windowslaptop verbinding met de hotspot. Zet dan op de laptop een hotspot op. Dan heb ik weer Netflix op de Chromecast.

Als laatste heb ik op de Chromecast een app met een webbrowser gezet. Helaas heeft de Chromecast niet de Google Chrome browser. Via deze browser kon ik wel inloggen bij Netflix. Maar films zien kan dan niet. Het probleem ligt dus waarschijnlijk bij de Netflix app van Google tv.

Ik heb ook diverse keren contact gehad met KPN en Netflix. Zij kunnen met niet helpen. Het probleem is te specifiek.

Kan iemand mij wel helpen? Alvast dank!

Na diverse medewerkers gesproken te hebben van KPN en waarbij beweerd werd dat mijn probleem uniek is blijkt dit echt niet zo te zijn!

Gisteren een medewerker gesproken die me gaat helpen en het probleem kent. Ook grote klanten blijken hier last van te hebben.

Het probleem zit hem in het uitdelen van dhcp6. 
Bij de Iphones speelt dit. 
Bij Android niet.

Ik moet nu een formulier invullen o.a. met de foutmeldingen die ik krijg.


Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dit probleem niet herken. Maar ik heb mogelijk wel een oplossing: Probeer de naam van jouw telefoon of hotspot eens te veranderen. Het kan namelijk zijn dat de Chromecast nog de gegevens van Simyo heeft opgeslagen en dit nu voor conflict zorgt. 


Al lang gedaan helaas. Dat werkt niet.


Dit is Netflixapp van de chromecast.


Vermoedelijk kunnen we dan iets met de APN instellingen. Hoe staan deze nu?


Ook al gedaan. Volgens je collega kan dit inderdaad ook niet werken.

Nu staat hier bij beide internet.

 


Ik heb precies t zelfde probleem , kan wel op de telefoon kijken maar niet op de chromecast , geeft dezelfde foutcode .

heb ook geprobeerd om te streamen maar dan krijg ik op me telefoon (iPhone 12mini) dat ik een machtiging moet geven maar alles staat aangevinkt .

 

 


APN internet geeft een IPv6 adres uit. Met portalmmm.nl zou je een IPv4 moeten krijgen. Misschien dat dit toch verschil maakt. Eventueel kan je advancedinternet nog proberen. Maar bij deze laatste zit er geen firewall tussen, dus je moet wel goed oppassen.


Portal advancedinternet werkt!

Dat is al een hele stap, Denise! Dankjewel!

Nu dan nog het probleem met de firewall. Hoe los ik dat op?


Moet je dat dan gewoon veranderen in je telefoon instellingen ?


Hoi Jens. Begin bij instellingen en ga daarna naar mobiel netwerk. Kies daar mobieledatanetwerk en vul daar advanced in. Zie de foto. Er staat nú waarschijnlijk internet of internet.kpn ingevuld op die plek.

 


Je kunt ook eerst portalmmm.nl proberen. Die is veiliger. Bij Advanced is de firewall dus uitgeschakeld.


Verbreek ook de verbinding met je chromecast als je dit doet en maak daarna opnieuw verbinding.


Bij mij doet die t nou met portalmmm , dus top 👍🏻


Laat maar Jens.

Het werkt inmiddels al niet meer. Ik denk dat mijn Chromecast tijdens de test van mij stiekem toch verbinding heeft gemaakt met het zwakke campingnetwerk hier waardoor Netflix werkte.


Fijn dat het bij jou wel werkt.


O dat is klote , bij mij deed die t ook eerst niet met portalmmm , kreeg die geen ip adres  . Toen met advanced geprobeerd had ik wel verbinding maar kreeg weer die foutmelding  . Daarna nog een keer met potalmmm en toen deed die t wel . Nu net weer even geprobeerd en hij doet t nog steeds .


Je kunt ook nog enkel portalmmm bij de hotspot gebruiken. Laat bij mobiele data dan internet staan. KPN wil eigenlijk niet dat je iets anders dan internet daar gebruikt. Dat kreeg ik in een reactie van ze.


Oké bedankt voor de tip 


@PetervdBo Heb je na het wijzigen van de APN instellingen de Chromecast ook een reset gegeven? Even helemaal opnieuw installeren. Als oude instellingen blijven hangen, kan dit voor conflicten zorgen.


Eerder wel met portal. Ik communiceer hierover  ook met de KPN  technische dienst. Zij zoeken  een oplossing  met de basisinstelling  internet . Zij zeggen ook  dat dit niet mag worden  aangepast.


Je bent nu dus ook met de technische dienst in gesprek over dit probleem? Dan lijkt het me goed als verder contact via hen verloopt. Zo voorkomen we dat we dingen dubbel doen, of misschien zelfs wel tegenspreken.


Dat klopt. Maar op aanraden van hen heb ik dit gestart in de community. 
Zij volgen dit hier ook. Denken dat hier een oplossing uit kan komen die zij zelf niet zien.

In het dossier van dit probleem is de link naar de community opgenomen.


Voor de zekerheid kan je de vraag nog bij Netflix neerleggen. Als alle streamingsdiensten werken, behalve Netflix, lijkt het er haast op dat er mogelijk iets in hun protocol niet helemaal goed zit. Anders zou ik het ook niet meer weten.


Kan nog. Heb al twee keer eerder contact gehad met ze hierover. Ze hebben een lijst met adressen gegeven die KPN moet controleren op mijn verbinding.

Daarna mocht ik weer contact opnemen.


Reageer