Skip to main content

Ik zag de gerelateerde topics. Maar dat hielp mij niet. De inleiding is als volgt: (vraag staat lager)

 

Ik overweeg een Budget alles in 1. Omdat ik al energie en mobieltjes daar heb. Zij werken via KPN. Daarom  kom ik hier informeren. Ik ben zeer gehecht aan mijn Android iptv settop box De Formuler Z10.

Nu nog via Internet van T-mobile (sorry, Odido). Ik ben geabonneerd op NLziet en Netflix, Youtube Premium, en nog veel meer, via android apps die makkelijk zijn te installeren, zelfs buiten Google play om. Ook kan ik Ziggo en Canal Digitaal bekijken via de laptop of TV. Ziggo via het abbo van mijn zoon en Canal Digitaal betaald.

 

Afijn, het is duidelijk, ik vind het prettig om alle mogelijkheden te hebben, en niet gebonden te zijn aan 1 provider, KPN of Budget voor het media aanbod. Na deze inleiding, komt het technische deel:

 

Vraag:

Is het mogelijk om over te stappen naar feitelijk KPN, ook al loopt het via Budget via alles in 1, en dan daarna mijn Formuler box aan te sluiten aan de router, via wifi of ethernet kabel, waarbij ik op de Formuler android apps installeer om TV te kijken, in plaats van dat ik de bijgeleverde standaard box gebruik? Dat het op de laptop zal kunnen is mij wel duidelijk, want dat kan nu ook al bijv. met Ziggo, terwijl dat niet op de Ziggo TV app werkt, want dan komt een foutmelding. PC apps werken buiten de codering om blijkbaar.

 

De verkoper van Budget zegt dat het zal werken, maar anderen weer dat het niet kan omdat er een soort codering van het mediasignaal wordt meegezonden dat alleen via de eigen box kan worden gedecodeerd.

Vraag: Hoe zit het nu eigenlijk?

 

P.S. Begrijp me goed. Dat bepaalde functionaliteit van de standaard box niet zal werken op de Formuler, is mij wel duidelijk. Terugkijken enz. Als al het overige zoals gewoon live TV enz. maar wel blijft werken.

De Formuler Z10 heeft Android 10. Hierdoor kan de KPN app bedoeld voor telefoons/tablets gebruikt worden. Deze heeft geen ondersteuning voor een afstandsbediening.

Om de KPN app bedoelt voor Android TV te kunnen gebruiken heb je een apparaat nodig die Android TV heeft. Of de app bedoeld voor Android TV via sideloading werkt op Android 10 is mij niet bekend.

Via de app is de kwaliteit van de streams bewust lager dan wanneer  je via de officiële KPN/Budget ontvanger de stream kijkt.  Ook zijn niet alle zenders (verschilt ook tussen thuis en onderweg) via de app beschikbaar.

Via Kodi kan je de onofficiële addon Webbie Player gebruiken met een afstandsbediening.

Als je wilt kan je dus de KPN TV streams kijken via de Formuler 10 als je een TV abonnement van KPN/Budget erbij neemt. 

Ter info: De Ziggo app (sideload de app bedoeld voor mobiel/tablet i.c.m. een muis en/of een toetsenbord) is veel makkelijker m.b.t. rechten van zenders.
 


VwDt schreef:

“Als je wilt kan je dus de KPN TV streams kijken via de Formuler 10 als je een TV abonnement van KPN/Budget erbij neemt. “

 

Het er bij nemen van een TV abonnement is zowiezo nodig om bijv. een Tablet cadeau te krijgen.

 

Dan zou er dus geen decodering nodig zijn via een KPN box, zoals mij was verteld. Het zou dan zo gaan: De Formuler Android iptv box met bijv. ethernet of wifi aan de eigen (of bijgeleverde) router. Daarna van de Formuler een hdmi naar de TV. Installeer op de Formuler de KPN TV app, en kijken maar (zonder de speciale functies van de eigen KPN settop box natuurlijk). Overigens kan de Formuler ook zelf opnemen en terugspelen via een usb hd of sd kaart opslag van media content. Daarnaast zou dan ook NLziet en Canal Digitaal, Netflix en Youtube Premium tenminste ook moeten blijven werken, alsdan in het internetsignaal worden meegeleverd, althans niet geblokkeerd? Het liefste zou ik het bij een KPN klant willen uitproberen.

Je zit namelijk wel met een enorme toestand als alles van provider is overgezet met langdurig contract, en het blijkt niet te werken zoals je zou willen. Ik vraag me af of er een annulerings termijn geldt. Maar dan nog ben je al weg bij de vorige provider.

 

Helaas verkoopt de KPN geen losse iptv abonnementen, want ik heb dit al eens gevraagd. Immers dan zou ik nu al KPN TV kunnen kijken. Namelijk op mijn Formuler is al de app KPN iTV door mij geInstalleerd, en die vraagt om een abonnementsnummer om door te gaan. Ook al had ik dat nummer, dan nog is de vraag of het zal werken, want een KPN medewerker zei mij dat in het T-Mobile (odido) internet signaal niet de juiste codering zit om de app te laten werken. Dat kan volgens hem pas als je ook een KPN internet aansluiting hebt en KPN TV abonnement, EN het juiste KPN kastje, want dat zou voor de decodering zorgen. Het is allemaal niet zo simpel als het lijkt.
 


De formuler is een afwijkend merk. Ze gebruiken Android, wat eigenlijk voor mobiele apparaten bedoeld is. Daardoor zijn apps bedoeld voor gebruik met een afstandsbediening als van een tv niet goed bruikbaar en in veel gevallen ook niet bruikbaar. Of in ieder geval heel mank.

De mobiele app op dit apparaat voor tv van kpn (ook via budget) is niet bruikbaar. Je zult dan beter de door Budget geleverde Arris VIP2952 v2 HD ontvanger gebruiken voor tv kijken.

Met een BROWSER app op deze box kan je naar http://tv.kpn.com . Net zoals je nu met http://ziggogo.tv zult doen. Want ook de Android-TV app op die box werkt niet. En al helemaal niet als je internet niet via Ziggo hebt. 

Heel apart dat op een Android kastje (dus niet Android-TV) de KPN TV app gedownload kan/kon worden. De kpn app voor “smart tv” (Android-TV) werkt alleen op het IP adres wat bij je abonnement hoort. Dan dien je dus een KPN (of Budget) abonnement te hebben MET de tv dienst. En als je wilt het bijgeleverde kastje (Arris vip2952 bij Budget) wel te bewaren. Ook al gebruik je alleen de app.

De KPN TV app voor Android (mobiel, tablet en dus ook Formuler...) kan buiten het kpn netwerk gebruikt. Dus als je iemand weet met kpn tv en die je zijn gegevens wil delen kan je het testen.

Als je tevreden bent met nu het kijken via NLziet (ook via de BROWSER neem ik aan) en Ziggogo.tv waarom dan nog betalen voor het tv-aanbod via Budget Thuis? Dan kan je toch beter alleen internet daar nemen.

En heb je nu vaste telefoon? 

Alles in één, de naam zegt het al, heeft internet én televisie én vaste telefoon.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen internet nemen. Of met alleen de televisie dienst.

Het er bij nemen van een TV abonnement is zowiezo nodig om bijv. een Tablet cadeau te krijgen.

Eh, uiteindelijk betaal je die helemaal zelf door "gedwongen” de tv dienst erbij te nemen die je niet écht nodig hebt. Met NLziet en geleend gebruik van Ziggogo.tv 😐.

Overigens ben je dan klant van Budget. Voor problemen moet je je tot die klantenservice wenden! Ook voor de televisie dienst.


Via de KPN TV ontvanger word de betere stream van KPN gebruikt.
De KPN TV ontvanger werk alleen binnen het KPN netwerk. 
Het is niet mogelijk om deze stream met dezelfde kwaliteit op eigen apparatuur te gebruiken.

“ IPTV van KPN (gebaseerd op IGMP multicasting) zal niet beschikbaar gaan komen op apparatuur van derden.“ bron
 


Dank, Peter G voor de uitleg.

Ik heb nog even gecheckt of alleen op de Formuler de KPN TV app te vinden was, en niet via de playstore op de telefoons. Jawel hoor, gewoon in de Playstore van Google, samen met KPN Thuis. Dus zo apart is dat niet. Verder merk ik dat je wel kennis bezit over dit onderwerp. Als ik op de Formuler naar Ziggo browse via een android internet browser app, dan kan ik wel inloggen, maar de besturing is dan lastig, want er is geen muis, dus moet je het met de afstandbedieningsknoppen doen. Als je de Ziggo app op de Formuler niet via een Android Internetbrowser gebruikt, maar direct, dan krijg je inderdaad een (ip?) foutmelding. Op de laptop en PC heb je die ip check niet, en is Ziggo gewoon te gebruiken via het abonnement van mijn zoon. Ik begrijp nu uit jouw bijdrage dat niet zozeer een codering en decodering wordt gebruikt, maar dat dat via een ip check gebeurt, waarschijnlijk het unieke mac adres van de netwerkkaart in de KPN of Budget apparatuur. Een IP adres is te spoofen, (te wijzigen). Terwijl een mac adres aan de hardware netwerkkaart is gebonden, wat eventueel ook kan worden aangepast met programma"s als madmac. Overigens niet mijn bedoeling. Ik probeer alleen te ontdekken hoe het in elkaar steekt.

 

Het zal waarschijnlijk met de KPN app net zijn als met Ziggo nu via formuler android en Odido internet. Maar zeker ben ik pas als mijn Internet ook KPN zou worden en de KPN TV app op de Formuler getest kan worden, want dan pas blijkt of de hardware ip check nodig is, of dat een bepaalde decodering nodig is, via de hardware van KPN of Budget zelf. Ik heb dus het vermoeden dat de KPN/Budget TV dienst die helaas alleen samen met Internet geleverd wordt, niet zal werken op de TV met de KPN/Budget TV app, wanneer de Formuler gebruikt wordt, net zoals nu met Ziggo, maar evenzo wel op de laptop of PC zal werken.

Op zich is dat geen probleem want ik kan nu, zoals je wist, via NLziet of Canal Digitaal kijken, niet te vergeten, ook via de diverse iptv aanbieders. Daar heb je alleen internet voor nodig, van wie dan ook.

 

Toch is het goed dat je aangeeft dat het “cadeau” Tablet, eigenlijk via het abonnement wordt betaald, en hoef ik niet om die reden van provider te wisselen. De KPN/Budget TV dienst betalen, en dan vervolgens niet gebruiken, komt neer op alleen internet, maar dan wel een stuk duurder dan zoals het nu is.

Je hebt geholpen te beslissen dat ik de gok niet waag om van Internet-TV aanbieder te wisselen.

 


@VwDtschreef:

“Via de KPN TV ontvanger word de betere stream van KPN gebruikt. De KPN TV ontvanger werk alleen binnen het KPN netwerk.  Het is niet mogelijk om deze stream met dezelfde kwaliteit op eigen apparatuur te gebruiken."

HD (1080) is hier voldoende. De KPN TV ontvanger, een settop box, zal inderdaad alleen via KPN internet werken, vermoedelijk met codering-decodering. Vraag is of de KPN TV Content ook wordt verzonden via internet, zodanig dat men overal in Europa met laptop of PC kan kijken met een KPN PC app, of door gewoon op de desbetreffende KPN TV pagina in te loggen, zonder codering, maar alleen door de persoonlijke abonnementgegevens gecheckt. Met Ziggo kan dat in ieder geval wel, ik kan dat hier. Ik heb Odido internet zonder TV (ik kijk via de Formuler), en kan op de laptop overal in Europa het Ziggo account van mijn zoon gebruiken om Ziggo TV te kijken. Op de TV met Formuler, kan Ziggo alleen via een android webbrowser, maar dan kan je slecht sturen met de afstandbediening, want je mist de muis. De android Ziggo TV app werkt niet via de Formuler, wegens mislukte ip check. Daar heb je net als bij KPN/Budget de eigen hardware voor nodig, waarschijnlijk vanwege codering-decodering, of door hardware gebonden ip check. Graag zou ik hier eens een deskundig artikel over lezen, hoe dit werkelijk in elkaar steekt.


Het zal waarschijnlijk met de KPN app net zijn als met Ziggo nu via formuler android en Odido internet. Maar zeker ben ik pas als mijn Internet ook KPN zou worden en de KPN TV app op de Formuler getest kan worden, want dan pas blijkt of de hardware ip check nodig is, of dat een bepaalde decodering nodig is, via de hardware van KPN of Budget zelf. Ik heb dus het vermoeden dat de KPN/Budget TV dienst die helaas alleen samen met Internet geleverd wordt, niet zal werken op de TV met de KPN/Budget TV app, wanneer de Formuler gebruikt wordt, net zoals nu met Ziggo, maar evenzo wel op de laptop of PC zal werken.

Ik gebruik de Nokia 8000 (Android-TV). Met de KPN TV app. Die werkt wel en alléén thuis met mijn eigen abonnementsnummer. Zelfs al niet meer bij de buren met ook kpn internet + kpn tv.  Dus dié app op de Formuler zal zich hetzelfde gedragen (als ook nu de Ziggogo app).

Toen ik erover dacht (maanden terug) ook een streamingbox te kopen is de Formuler Z10 wel even '’langs gekomen'’. Maar toen ik hier las dat deze Android was heb ik er van afgezien. Na meerdere slechte ervaringen in het verleden met niet gestandaardiseerde apparatuur (allemaal fantastisch, dat wel) ben ik daar niet meer van. (dus ook geen Apple fan. Een ‘eigen' standaard is m.i. ook geen standaard)


PeterG schreef:

"Ik gebruik de Nokia 8000 (Android-TV). Met de KPN TV app. Die werkt wel en alléén thuis met mijn eigen abonnementsnummer. Zelfs al niet meer bij de buren met ook kpn internet + kpn tv.  Dus dié app op de Formuler zal zich hetzelfde gedragen (als ook nu de Ziggogo app)."

Ik ben zeer tevreden met de Formuler Z10,  en heb ook de Z11 maar gebruik die niet omdat bepaalde menu eigenschappen op de Z10 aangenamer zijn. De 4K is niet nodig hier, heb een gewone HD 1920x1080 TV die het prima doet. KOSTTE MAAR 200 EURO, en heeft meer ingangen dan modernere type's. Ik kan daarom ook extra apparaten gebruiken, zoals de google chromecast, stereo apparatuur enz. Zonder splitters te gebruiken. 

Mogelijk zou je thuis eerst de binding met de TV app moeten lossen, en de buren idem dito, waarna je die (tijdelijk) bij de buren opnieuw kan binden. Leuk om zo te mogen experimenteren bij de buren! Meestal zijn mensen heel wantrouwig of angstig paranoïde, als het om technische internet zaken gaat. Meestal door onbegrip en bang dat onherstelbare wijzigingen ontstaan, die moeilijk of kostbaar terug te halen zijn. 

Experimenteren en upgraden zijn verslavend voor mij. Zodoende kon ik het niet laten om de onbeveiligde router van mijn buren een firmware upgrade te geven, die te beveiligen, en pas daarna ze daarvan op de hoogte te stellen. Door mijn autischtische inslag kan ik maar niet begrijpen dat ze die verbetering niet konden waarderen. In een luxemburgs hotel moest ik zodoende zelfs de downgrading betalen, hoewel ik dat kosteloos ook had kunnen doen. :-)


PeterG schreef: "Als je tevreden bent met nu het kijken via NLziet (ook via de BROWSER neem ik aan) en Ziggogo.tv waarom dan nog betalen voor het tv-aanbod via Budget Thuis? Dan kan je toch beter alleen internet daar nemen." Antwoord: Ik experimenteer zo gaag, nu met iptv.

NLziet werkt via de Formuler met de playstore NLziet app perfect op de TV zonder android internet browswer, net als Canal Digitaal. Bij voorkeur gebruik ik de app MyTV Online2, wat de meeste mogelijkheden geeft voor xtream portals van iptv providers, zoals *****.  (Netflix enz. Waar ik op geabonneerd ben, kijk ik via hun eigen android apps en niet via een illegale iptv verbinding met VPN)

Buurtgenoten 1 straat verder, kennissen van ons, hebben KPN internet + TV. Zij leten mij vandaag de Formuler Android iptv box aansluiten met ethernetkabel naar hun KPN router en hdmi naar hun TV. Youtube werkte direct. Het mooiste was dat de in de formuler ingebouwde iptv app (MyTv Online2) perfect werkte met mijn iptv provider. Dat programma biedt mij zoveel mogelijkheden om duizenden zenders en films of series te kijken, op te nemen, af te spelen en terug te kijken via iptv, dat ik niet zonder wil, althans niet met de settopbox van KPN of anders. Tijd om ook NLziet of Netflix of HBO max te testen, waar ik allemaal op ben geabonneerd, kreeg ik niet van mijn vrouw. Nog net kon ik de KPN iTV app starten, doch de abonneegegevens van mijn kennissen durfde ik (nog) niet te vragen. Ik neem aan dat het wel zou hebben gewerkt. Zeker ben ik daar niet van, omdat het dan buiten-om zonder de KPN box gaat.

Ze krijgen morgen onze vorige TV, die nog heel goed is, voor de slaapkamer, en daarna durf ik ze als tegenprestatie wel te vragen om de KPN TV app te mogen testen op de Formuler met hun abonnee-code.


Dan zijn de buren in overtreding en lopen risico op misbruik, maar blijven wèl verantwoordelijk voor hetgeen jij er mee doet, vertel je ze,dat er dan ook even bij @Hans03 


@Nomen Nominandum

Noem het artikel, uit welke wetgeving dan ook, precies, zodat we weten welke enorme straf een iptv testje oplevert. Je kan dat niet! Sterker nog, ik heb schriftelijk bewijs van de provider, dat zij akkoord gaan, met aansluiten van de Formuler. Zojuist via email verkregen met naam van de betrokken vertegenwoordiger. Ze stellen alleen geen ondersteuning te verlenen, wat logisch is, natuurlijk. Schrijf geen bangmakerij als je niet zeker bent van zaken als strafbaarheid voor overtredingen. Daar heb je geen verstand van. Zo een testje vind plaats in het huis van de kpn ontvangstgerechtigde met zijn eigen abonnement. Dat mag! TRL. 

De provider van internet en tv via kpn schreef:

"Ik kan aangeven in deze dat wij toestaan om een eigen modem te gebruiken. Ook mag je randapparatuur aansluiten in je woning. Dus ook de android box, een Formuler Z10 Pro Max.. Echter kunnen wij er geen ondersteuning op geven en garanderen. Gebruik ervan is dus op eigen risico."


Vanuit KPN hoef je geen hulp te verwachten bij problemen met “MyTv Online2” i.c.m. “mijn iptv provider“.


@VwDt 

Logisch dat ze andere dan eigen apparaten of software niet ondersteunen.

Ze zouden het ook niet kunnen zonder diepe studie van ingewikkelde zaken als iptv portals en daarop aangepaste software c.q. hardware. Dat zijn concurrerende zaken, niet in belang van de werkgever.


De buren mogen hun abo alleen gebruiken voor persoonlijk gebruik en geen apparatuur en diensten door derden laten gebruiken overeenkomstig de voorwaarden waarmee ze akkoord zijn gegaan @Hans03 

Dat jij jouw apparatuur via KPN mag en kan gebruiken is alleen met een eigen abo en niet met inloggegevens van derden 


@Nomen Nominandum

Je kan nog steeds niet aangeven welke overtreding precies. Ik zal het je makkelijk maken, doe aangifte bij de KPN politie dat ik een overtreding bega:

KPN Algemene voorwaarden 2023

• We vertrouwen erop dat u de dienst niet gebruikt op een 
manier die strafbaar is of onrechtmatig tegenover ons en/
of een andere persoon of ander bedrijf. Strafbaar en/of 
onrechtmatig gebruik zijn in ieder geval:


- Versturen van spam
- Openbaar maken of verspreiden van kinderporno of
andere strafbare porno
- Verspreiden van (computer)virussen of andere 
bestanden die de (goede) werking van onze software 
of die van anderen kunnen beschadigen
- Bedreigen van personen
- Illegaal downloaden
- Zonder toestemming het adres van iemand gebruiken 
waardoor het lijkt alsof u de afzender van een bepaald 
bericht bent
- Iemand anders lastigvallen of inbreuk maken op de 
rechten en het persoonlijk leven van iemand anders
- Storingen of overlast veroorzaken
- Hacken
- Inbreuk maken op intellectuele eigendomsrechten 
van ons en/of derden
- Uw nummer gebruiken op een manier die in strijd 
is met de wettelijke regels die voor het gebruik van 
nummers gelden


Houdt u zich niet aan deze gedragsregels? Dan kunnen
we maatregelen treffen. Bijvoorbeeld het tijdelijk stopzetten 
van de dienst of het beëindigen van de overeenkomst.


DAT zijn dan de geschreven regels, voortvloeiende uit het contract. Daarbuiten kan alleen een onrechtmatige daad, bewezen bij een rechter, contractbreuk rechtvaardigen. Van een onrechtmatige daad is geen sprake als zowel de provider als de telecommunicatie klant, beide toestemming gaven voor aansluiten en testen van apparatuur op hun netwerk, tenzij in combinatie met inbreuk op één van de geschreven regels. Ik heb van beide toestemming schreef ik al.

Houdt toch eens op met die ongefundeerde bangmakerij. Het is kinderachtig, en alleen bedoeld om jezelf een gevoel van macht over anderen te geven. Typisch de schoolmeester met het rietje, maar tegenwoordig noemt men zo iemand een trol geloof ik.

 


Laten we een reactie van het moderatie team afwachten @Hans03 


Als je wilt kan je dus de KPN TV streams kijken via de Formuler 10 als je een TV abonnement van KPN/Budget erbij neemt. 

Ik denk niet dat je de smart TV app van KPN kunt gebruiken als je een Budget abonnement afneemt, ook niet als je daar TV bij hebt. Voor het gebruik van de smart TV app heb je immers een TV abonnement van KPN nodig.


HD (1080) is hier voldoende.

Maar je hebt HD en HD, daar zit nogal een verschil tussen.

De HD van de TV ontvangers heeft op voor de Nederlandse publieke en commerciële zenders een bitrate van ruim 14Mbps terwijl de smart TV app met minder dan 7Mbps genoegen moet nemen. Datverschil in bitrate zit niet in de resolutie (1920x1080) maar in de kleurdiepte.


Als je wilt kan je dus de KPN TV streams kijken via de Formuler 10 als je een TV abonnement van KPN/Budget erbij neemt. 

Ik denk niet dat je de smart TV app van KPN kunt gebruiken als je een Budget abonnement afneemt, ook niet als je daar TV bij hebt.

Ik vermoed dat wjb gelijk heeft. We zullen het zien vanavond, als we de tv geven aan de buren met KPN, waar we de formuler al met succes hebben geprobeerd. Alleen aan de test met de KPN iTV app kwamen we nog niet toe. De overige Android apps vonden geen belemmering om goed te werken.

WJB, weet jij ook de technische reden? Dat buiten de eigen KPN apparatuur geen decodering plaats vindt, of dat het mac adres van die (niet aangesloten) apparatuur niet wordt gevonden? Men noemt dat ook wel een IP check, maar dat is niet juist, een ip adres is niet uniek en kan makkelijk met vpn of door spoofing worden omzeild. Een MAC adres is een code die uniek is voor elke netwerk hardware device, en kan daarom aan een gebruiker worden gelinkt en voorwaardelijk aan een abonnement worden gebonden.


HD (1080) is hier voldoende.

Maar je hebt HD en HD, daar zit nogal een verschil tussen.

De HD van de TV ontvangers heeft op voor de Nederlandse publieke en commerciële zenders een bitrate van ruim 14Mbps terwijl de smart TV app met minder dan 7Mbps genoegen moet nemen. Datverschil in bitrate zit niet in de resolutie (1920x1080) maar in de kleurdiepte.

Kijk, daar ontbreekt het mij aan kennis. Wat ik zie bij opvrage van de kwaliteit op mijn TV via de formuler is: 1920*1080 25.0fps ( de fps staat soms veel hoger) Aspect 16*9 A/V (DD/H.264) pic: 9470kbps (kbps schommelt iets), net: 13112kbps (schommelt sterk)

Ik ben daar heel tevreden mee.


WJB, weet jij ook de technische reden? 

Het is niet zozeer een technische reden maar een commerciële / contractuele reden.

De smart TV app is alleen te gebruiken door klanten van KPN, niet door klanten van andere providers zoals Budget.

 

Men noemt dat ook wel een IP check, maar dat is niet juist, een ip adres is niet uniek en kan makkelijk met vpn of door spoofing worden omzeild.

Een publiek IP adres is weldegelijk uniek een spoofing is niet mogelijk. Uiteraard kan je een proxy of VPN gebruiken om jouw publieke IP adres te verbergen maar ook dan zal de smart TV app niet werken.

Wel kan je de smart TV app buiten het KPN netwerk gebruiken als je een VPN verbinding opzet met het thuisnetwerk van de KPN abonnee waar het KPN TV abonnement actief is en de smart TV app via die VPN verbinding laat communiceren.


Wjb:

"Een publiek IP adres is weldegelijk uniek een spoofing is niet mogelijk. Uiteraard kan je een proxy of VPN gebruiken om jouw publieke IP adres de verbergen maar ook dan zal de smart TV app niet werken."

Ik bedoel met een niet uniek ip adres, dat die niet aan apparaten of via die apparaten aan bezitters/abonnees  van die apparaten kan worden gebonden, zoals een mac adres. VPN vervangt jouw ip door een ander, zodat je schijnbaar een andere identiteit hebt. Daar kan inderdaad op geblokkeerd worden, daarom heb ik ook abonnementen op Netflix, HBO en nog veel meer anderen, die ik dan in de VPN uitsluit, en regulier volkomen legaal met hun eigen apps bekijk. Dat heet vpn-split-tunneling. Hopelijk kan dat ook met de KPN TV app, we zullen zien.


Ik bedoel met een niet uniek ip adres, dat die niet aan apparaten of via die apparaten aan bezitters van die apparaten kan worden gebonden, zoals een mac adres.

Klopt, maar dat is voor deze discussie niet interessant. Het enige dat door de andere zijde van de communicatie gezien wordt is het publieke IP adres waarmee de aansluiting op Internet zichtbaar is. Via een VPN is dat dus het publieke IP adres van de andere zijde van de VPN tunnel.

 

Daar kan inderdaad op geblokkeerd worden, daarom heb ik ook abonnementen op Netflix, HBO en nog veel meer anderen, die ik dan in de VPN uitsluit, en regulier volkomen legaal met hun eigen apps bekijk.

Uiteraard volkomen legaal, niets mis mee. Overigens laat ik buitenshuis Netflix juist wel via de VPN verbinding met mijn thuisnetwerk lopen zodat Netflix niet op het idee komt dat ik mijn Netflix abonnement zou delen met derden. Mijn zoon gebruikt op zijn studentenkamer een Chromecast Google TV met daarop zowel Netflix als de smart TV app van KPN. De Chromecast Google TV zet automatisch een VPN verbinding op met mijn thuisnetwerk zodra één van deze apps gestart wordt en sluit deze weer af als er enkele minuten geen verkeer keer is geweest via die VPN verbinding. Netflix en het TV platform van KPN zien die Chromecast Google TV dus alsof deze bij mij gebruikt wordt.

Alle andere apps op de Chromecast Google TV communiceren buiten de VPN direct met Internet.

 

Maar dit helpt je allemaal niet immers het ging om het gebruik van de smart TV app en andere KPN TV apps i.c.m. een Budget abonnement en dat zal niet gaan.


Als je wilt kan je dus de KPN TV streams kijken via de Formuler 10 als je een TV abonnement van KPN/Budget erbij neemt. 

Ik denk niet dat je de smart TV app van KPN kunt gebruiken als je een Budget abonnement afneemt, ook niet als je daar TV bij hebt. Voor het gebruik van de smart TV app heb je immers een TV abonnement van KPN nodig.

Via Budget thuis krijg je een abonneenummer en pin die je op de TV ontvanger moet invullen.
Dezelfde inlog kan gebruikt worden in een browser via tv.kpn.com, de KPN tv app voor mobiel en de KPN tv app voor in ieder geval Android TV.

Zie ook deze vraag en antwoord van 22-09-2023 over de KPN app op een LG TV i.c.m. een  Budget alles-in-1 abonnement.

extra bron KPN ITV app via budget van 12-11-2020