Skip to main content

Ben momenteel in Spanje en wil de KPNiTV app gebruiken op een Shield. Na in gelogd te zijn krijg ik de melding dat het toestel niet is aangesloten op een KPN glasvezelkabel. 
De app kan wel gebruikt worden op een iPad en iPhone zonder beperkingen.

Contact opgenomen met KPN maar die hebben hiervoor geen oplossing anders te casten naar de TV en dan krijg je ondanks snel internet namelijk 300 Mbps elke keer stilstaand beeld ofwel app werkt zo niet.

weet iemand op dit forum hoe dit knullige gebeuren van KPN op te lossen?

Het klopt dat de smart-TV app alleen werkt via het thuisnetwerk en niet buitenshuis, zelfs niet binnen Nederland.

Om de smart-TV app buitenshuis te kunnen gebruiken zal je een VPN verbinding met jouw thuisnetwerk op moeten zetten en de smart-TV app via die app moeten laten communiceren.

En anders zal je vanaf een telefoon, tablet of PC moeten casten naar die Shield.

Het is een (al lange tijd) bekend probleem dat het casten met een iPhone of een iPad niet goed lijkt te werken.


Je kan ook de KPN app bedoeld voor Android sideloaden en bedienen met een (draadloos) toetsenbord en/of muis. De shield word dan wel gezien als buitenshuis, waardoor er minder zenders beschikbaar zijn. 
Webbie player (geen officiële addon van KPN) kan ook een oplossing zijn (uitschakelen als deze nog de ondertiteling van andere addons uitschakeld als je andere addons met ondertiteling wilt gebruiken in kodi). Dan kan de afstandsbediening van de shield wel gebruikt worden. Ook hiermee word de shield gezien als buitenshuis.