Skip to main content

In het verleden wel eens gebruik gemaakt van Ziggo. Werkte perfect. Nu via KPN alleen maar hinderlijke onderbrekingen van de uitzendingen. Ik baal verschrikkelijk. Alles geprobeerd wat werd aanbevolen. VPN etc  Denk er over na om over te stappen Dit is geen doen.

 

Admin: afgesplitst en nieuw topic voor je vraag aangemaakt

 

Hallo @alowie, dat is inderdaad niet zo prettig televisie kijken. Vaak is dit een gevolg van een instabiele wifi verbinding. Ik zal je uitleggen waarom.

Netflix en YouTube, bijvoorbeeld, hebben standaard buffers van tot wel 90 seconden. De KPN TV app heeft een buffer van maar een paar seconden. Dit komt doordat de KPN TV app live televisie uitzendt. Als er dan een standaard buffer zou zijn, zou je te ver achter lopen op live televisie. Daarom is er een kleine buffer. Hierdoor merk je het snel als de verbinding ook maar een klein beetje instabiel is. Terwijl je dit bij Netflix, YouTube of een andere app minder snel merkt.

Bovendien worden de video’s op een andere manier versleuteld. Video’s voor Netflix en YouTube kunnen van tevoren versleuteld worden. Live televisie moet ter plekke versleuteld worden. Hierdoor is voor live televisie meer bandbreedte nodig. Live televisie verbruikt 6 Mbit/s. Video’s voor Netflix en YouTube verbruiken 4 Mbit/s. Dus: Als jouw verbinding traag is, heb je meer last van haperingen bij live televisie.


Reageer