Skip to main content

Hallo,

Sinds videoland is veranderd is het regelmatig niet te bedienen via de tv ontvanger.
Je kunt het niet pauzeren, niet stoppen, etc. Enige mogelijkheid is dan de stekker uit de tv ontvanger halen en opnieuw opstarten.
Voordat het veranderd was hadden we hier geen last van en bij Netflix of gewoon tv  hebben we dit probleem niet.

Het probleem komt voor op beide tv ontvangers die ik heb.

De tv ontvangers zijn met een kabel aangesloten op de zwarte wifi versterkers van KPN, die dan weer met een kabel op de modum zijn aangesloten.

 

Groet,
Edwin

Allereerst van harte welkom op ons forum tlomeib! Het is natuurlijk irritant als je telkens de ontvanger van het stroom moet halen. Zet vooral de ontvangers eens terug naar de fabrieksinstellingen zoals hier: Frisse Start onder punt 2 op onze website staat uitgelegd. Haal van te voren voor de zekerheid het modem en de versterkers kort van het stroom. Via die weg komt het signaal immers binnen. Laat vooral weten of het is gelukt en of het heeft geholpen!


Hoi Robin,

Ik heb met de tv ontvangers en modems uitgevoerd wat jij voorstelde.

Helaas heeft dit nog niet het gewenste resultaat. Het is nog steeds zo dat Videoland soms niet reageert. Ook is hetzelfde probleem nu heel soms bij Netflix, waar ik het daarvoor nog niet had gezien. Bij Netflix zie ik soms ook een hele kleine hapering in het beeld, alsof hij even de verbinding kwijt is.
Bij gewoon TV kijken hebben we geen problemen.

Is er nog iets anders wat ik kan proberen?

Groet,
Edwin


Jammer dat het niet heeft geholpen Edwin. Er zijn meer signalen over bij ons binnengekomen, we hopen dan ook dat de specialisten snel een oplossing hebben. Dat gezegd hebbende, het signaal wat bij de ontvanger aankomt is uiteraard ook belangrijk Mocht je bijvoorbeeld een switch of versterker tussen de ontvanger en het modem hebben zitten, haal die er dan eens tussenuit. Wanneer ze met een draadloze verbindingsset verbonden zijn met het modem, zorg er dan voor dat de adapters rechtstreeks en alleen op het stopcontact zitten. Als ze op een verlengdoos zijn aangesloten of als een tweede ingang van het stopcontact ook wordt gebruikt, dan kan dit het signaal ten negatieve beïnvloeden.