Skip to main content

YouTube op de tv werkt heel langzaam. Vaak blijft het beeld hangen en gebeurt er heel lang (>15 min) niets. Er staat een ARRIS kastje onder de tv, wat dat ding doet weet ik eigenlijk niet. Heb ik ergens iets fout ingesteld?

admin: titel aangevuld ivm vindbaarheid 

Welkom bij ons op het forum @Peter195943268087533. Als de YouTube app 15 minuten blijft hangen is dat wel heel erg lang! Is dat de YouTube app op onze tv-ontvanger (de Arris), of gebruik je een app op de tv zelf? 

Als het via de tv-ontvanger gaat zou je de ontvanger dan eens kunnen resetten (stap 2)? 


Hoi Jasper, youtube ontvang ik via de tv-ontvanger. Ik heb nog een oude tv, geen smart-tv. Resetten is wel gelukt maar youtube is nog steeds erg traag en soms valt alles even stil, net alsof er gebufferd moet worden. Het resetten heeft niet erg geholpen, helaas.


Op het moment dat alles stilvalt, wat doet de internet verbinding dan? Blijft die nog wel werken of merk je daarbij ook een verbreking?

Als daar ook een verbreking bij optreedt ben ik benieuwd wat de lampjes op het modem doen, veranderen die op dat moment ook of blijven ze wel constant branden?

Als het internet wel goed blijft werken op dat moment ben ik benieuwd welke versie van de firmware op de tv-ontvanger staat.


Internet blijft actief als youtube stilvalt.

Ik heb geen idee hoe ik firmware kan opzoeken, ik heb wel het volgende gevonden:

HTML  4.139.20.3

NMC  8.0.138 _1
DBL  2.0.9

RBL  1.2.2

 

 


Dat is de firmware, je hebt 'm gevonden zonder het door te hebben 😉

Het cijfer bij de HTML versie valt me wel op, de laatste versie die (deze maand) is uitgekomen eindigde op 202 en jij hebt 203.

Zou je jouw forumprofiel ook volledig voor me in kunnen vullen, dan kan ik de verbinding ook verder nakijken.


Forumprofiel is ingevuld en opgeslagen. Ik ben wel benieuwd welke van de 4 cijferreeksen de firmware is. 


Over het algemeen gaat het over de NMC versie als er over de firmware wordt gesproken, maar zoals je ziet is de HTML versie ook van belang. 

Ik heb de verbinding ook nagekeken, die ziet er verder goed uit. Merk je dit ook als je andere apps op de tv-ontvanger gebruikt, zoals bijvoorbeeld Netflix? Moet die ook af en toe bufferen?

En hoe is de tv-ontvanger verbonden met de Experia Box V10, is dat met een directe kabel of via een draadloze verbindingsset?


Netflix gaat goed, soms hapert het beeld even, ongeveer 1 seconde. Verder loopt dit prima. Youtube gebruiken we alleen met de kleinkinderen vandaar dat we daar nu pas achterkomen. De TV ontvanger is met een kabel aangesloten op de Experia box. 


Ja, dan lijkt het inderdaad vooral met YouTube te spelen. Zou je de Experia Box ook eens een reset kunnen geven, en daarna de tv-ontvanger ook opnieuw opstarten?

De verbinding kan daarmee beter worden waardoor de app het beter doet, als dat geen verbetering geeft kijken we verder.


Hoi Jasper, sorry dat het zo lang duurde. De vertraging lijkt inderdaad minder te zijn maar gisteren (met de kleinkinderen) bleek dat er toch nog regelmatig gebufferd wordt en het beeld dus stilviel. Echt veel heeft het allemaal niet geholpen. De lange pauze’s zijn wel weggebleven. 


Dat is geen probleem @Peter195943268087533, goed testen is beter dan overhaast denken dat het opgelost is. Dat is het dus nog niet, ondanks dat er wel wat verbetering in zit. Zou je een speedtest kunnen doen op een bekabeld aangesloten computer? Ik ben benieuwd welke snelheid je daarbij haalt, en of dat wel voldoende is.


Ik heb de speeltent op de site van KPN 2x uitgevoerd, wel met de Apple brouwsel Safari i.p.v. Chrome/Firefox

WiFi : Ping =7. Download =71,2. Upload =85,2. Jitter =0

bedraad : Ping =5. Download =71,2. Upload =86,3. Jitter = 1

Bekabeld of via WiFi maakt dus niet veel uit? De TV is uiteraard bekabeld.


Die test geeft een prima resultaat, het lijkt er niet op dat er iets in de verbinding naar buiten zit. Heb je de kabel tussen de Experia Box en de tv-ontvanger ook al eens vervangen, om te kijken hoe het dan gaat?


Nee, dat gaat niet (meer) Die kabel loopt via de kruipruimte en die is nu geïsoleerd. Er liggen een heleboel piepschuimbolletjes in de kruipruimte en ik pas daar niet meer bij. Kabel vervangen is geen optie. 


Hoi, @Peter195943268087533 . Hier dito met een Arris vip2952: Youtube app is ronduit DRAMA. Supertraag en de ontvanger loopt '’100 x'’ vast. Die gebruik ik dus niet meer.

Ontvanger onlangs al 2 x herstart en Frisse start gehad. Dat is dus geen oplossing; hoe vaak dat ook wordt vermeld. Mijn internet hier is prima met 70 Mb/s. Dat is het dus zeker ook niet. Via zelfde kabel (tijdje terug getest) werkt het met Youtube op de smart-tv gewoon prima. ( Sorry @Jasper ). Conclusie: Youtube app in de Arris 2952 is gewoon uitermate brak.

Ik heb nog een oude tv

Tip voor jouw. Op mijn tweede tv, een oude smart uit 2013 waar ook geen enkele app meer werkt, gebruik ik een Chromecast (oa. bij KPN te koop). Daarmee cast ik alles van af de apps op mijn smartphone gewoon op die tv. Op de phone de apps van KPN TV, Netflix, Youtube, Videoland, NLziet, Viaplay en NPOstart.


Via de Chromecast kan het ook werken inderdaad, maar het hoort via de tv-ontvanger zelf ook te werken natuurlijk. En waarom sorry, je hebt iets getest waarmee dingen mogelijk duidelijker worden, alleen maar goed 😉

Het gekke is dat ik er meerdere losse signalen over zie, maar alles lijkt net wat anders te zijn. Er is geen rode lijn in te vinden. Werken de andere apps bij jou ook wel goed op de tv-ontvanger Peter?


Netflix is de enige andere app die ik gebruik. Netflix gaat goed, soms hapert het beeld even, ongeveer 1 seconde. Verder loopt dit prima


Videoland en Netflix werken hier wel 'goed' via de ontvanger, Jasper. Amazon geen abo.

Alleen ook die gebruik ik niet. Via tv zelf (en chromecast) mooier beeld. En bij Videoland mogelijk tot NL ondertitels bij NL programma's. Via de Videoland app in de ontvanger kan dat niet helaas.

De apps in de tv (en op de phone icm chromecast) reageren ook sneller.


Door het aantal signalen wat ik er over zie gaan we, ondanks dat er behalve dat het over de 2952 gaat weinig overeenkomsten zijn, hier toch even over schakelen met de specialisten. Als we daar een terugkoppeling op hebben komen we er op terug!


We hebben dit voorgelegd aan de iTV mensen en zij geven aan dat het bekend is dat de app niet altijd even vlekkeloos gaat. Er wordt gewerkt aan verdere stabiliteit. Wel zien ze dat het met YouTube Premium (waarbij je geen reclames ziet) beter gaat. Dus mocht je dat in je YouTube account hebben, zorg er dan voor dat je op de tv ontvanger YouTube app ook ingelogd bent. 


Dus YouTube is via KPN niet goed te zien. 


Dat zeg ik niet. YouTube via de ontvanger werkt, bij sommige klanten, niet altijd optimaal. Dat is dan heel vervelend voor degenen die daar last van hebben. Vandaar dat we er natuurlijk wel aan werken om dit te verbeteren. Maar bij de meerderheid van de klanten werkt het prima. 


Ontvanger omruilen dan?


Ontvanger omruilen dan?

Heeft niet veel zin. Dan krijg je weer een Arris vip2952 ontvanger. Ik heb er ook zo een, maar al sinds Netflix erop zit gebruik ik die apps niet meer. Alleen nog tv kijken.

De apps doe ik op de '’grote'’ tv via hemzelf. Die smart tv heeft die apps prima zelf aan boord.
En zoals al eerder vermeld, voor de tweede tv, die zo oud is dat ie niet meer smart is, een chromecast gekocht. Dat is niet zo duur en een éénmalige uitgave en je kunt alle apps op je smartphone ermee op je televisie gebruiken. 


Omruilen gaat ook niet helpen, Peter. Dit is, om te beginnen, al niet een probleem waar ik een omruil voor kan uitvoeren. En daarnaast, zoals andere Peter al benoemt, krijg je dan hetzelfde type ontvanger terug. Dus daar schiet je dan niets mee op. Het is afwachten op verdere optimalisatie vanuit ons. Of YouTube op een andere manier bekijken. Bijvoorbeeld via Chromecast, of een smart tv zelf.