Skip to main content

De Apple TV  ( ziet’  het modem niet bij installatie. Zegt geen verbinding te kunnen maken.

WIFI in huis is verder prima. Heb Apple TV gereset, teruggezet naar fabrieksinstellingen, oud netwerk verwijderd. Kortom: alles leeg en fris. 
ook geprobeerd op een andere plek in huis, met een (tweede) andere Apple TV, met een andere TV. Modem gereset, geprobeerd met andere veiligheidsinstellingen WPA2, WPA/WPA2, maar niets werkt. 
 

bij mijn zoon in huis werkt dezelfde APple TV wel, op precies het zelfde TV toestel , ook op KPN WiFi. Wat klopt er niet bij mij thuis aan de verbinding.

Het KPN Experia V10 modem heeft geen mogelijkheid voor WPA3 instelling. Zou dat het kunnen zijn? 

Experia Box V10 ondersteunt geen WPA3, maar zo'n Apple TV zal toch ook wel backwards compatible zijn met WPA2 ?

Anders zou je kunnen proberen in de V10 de 2 WiFi-banden te scheiden, door een ander SSID in te vullen voor 2.4 GHz en 5 GHz. Sommige apparaten hebben wel eens moeite te kiezen tussen die twee. Bij de V10 kun die (gelukkig) nog wel anders instellen onder “advanced WiFi”.


Van harte welkom @Bosfresia!

Wat gek dat Apple TV het bij je zoon wel doet in precies dezelfde opstelling, terwijl 't bij jou niet lukt. Ben je verder gekomen met de adviezen van Babylonia hierboven? Je kunt ook een poging wagen en onze WiFi manager doorlopen, deze handige servicetool helpt je om jouw WiFi verbinding zo optimaal mogelijk in te stellen. We horen graag of je er uit gekomen bent.