Skip to main content

Ik heb in de meterkast een asdl lijn naar een modem. Deze is verbonden met een rj11 connector. Nieuwe modems hebben alleen een rj45 aansluiting. Wat heb nodig om van een rj11 naar een rj45 connectie te gaan? Heb een nieuwe modem gekocht en deze zou ik graag willen aansluiten.

Als er geen rj11 socket op je modem zit, is het geen modem.:thinking:

Wellicht heb je een router gekocht. Kun je eens melden om welk merk en type het gaat?


nu hangt er een experia v8. Deze willen we vervangen een nieuwe router. Alleen de nieuwe router heeft alleen een rj45 aansluiting.

 


nu hangt er een experia v8. Deze willen we vervangen een nieuwe router. Alleen de nieuwe router heeft alleen een rj45 aansluiting.

 

Dat is dan dus een router zonder ingebouwd modem. Die kun je bij een glasvezel aansluiting wel gebruiken. Want dan gebruik je het modem gedeelte toch niet. Maar bij een ADSL aansluiting niet. Bij een ADSL aansluiting heb je een router met ingebouwd modem nodig.

Of u plaatst de router achter de Experiabox. Dan kun u hem wel gebruiken.

Maar wat is uw doel? Wat wilt u bereiken? Waarom wilt u de Experiabox omruilen voor een eigen modem/router?

 


De wifi snelheid is niet erg hoog. De experia v8 is al erg oud. Dit willen we oplossen met een nieuwere router.

 


@Nick83 Wat bedoel je met “Of u plaatst de router achter de Experiabox”


Deze router die u nu heeft is daar dus ongeschikt voor. U kunt hem wel achter de Experiabox aansluiten. Maar nog beter zou zijn om dat ding terug te brengen/sturen en accespoints aan te schaffen. En deze bekabeld centraal in het huis te plaatsen. Zoiets bijvoorbeeld:

https://m.wifishop.nl/indoor-access-points-semi-professioneel/cid=3446?category=indoor-access-points-semi-professioneel&url_path=access-points/indoor-semi-professioneel&sortBy=price&direction=ASC


Er is geen mogelijkheid om een extra kabel te plaatsen in huis. Dus we hadden een router moeten kopen met een interne modem?


Er is geen mogelijkheid om een extra kabel te plaatsen in huis. Dus we hadden een router moeten kopen met een interne modem?

Hallo @Grey28 je had een xDSL-modem/router moeten kopen, maar die vind je niet zo snel los in een winkel, zeker nu niet, nu alles dicht is, gewoon even googelen, TP-Link heeft daar wel het e.e.a. in.

 


Gewoon een fritzbox kopen dan. Daarop vul je in dat je provider KPN is, en alle instellingen worden vervolgens automatisch goed gezet.

Er is een speciaal topic voor:

https://forum.kpn.com/thuisnetwerk-72/fritz-box-bij-kpn-490648

Hierin worden 2 types genoemd, even zorgvuldig lezen welke je hebben moet. Het topic gaat over een fritzbox huren bij KPN, maar zelf kopen kan ook.


Maar of de modem/routers van TP-Link (met RJ11 aansluiting) voorziet in “IPTV routed mode” is een ander verhaal. Tenzij @Grey28  geen TV gebruikt (en of telefoon van KPN).


Zou het met een nieuw modem (tevens router) wel sneller zijn?

Wat is de capaciteit van je lijn? Zie daarvoor Fourstack. Wat geeft die aan bij DSL?

De wifi snelheid is niet erg hoog.

Dat hoeft niet aan de modem te liggen. Een DSL lijn kan ook traag zijn. 

Je kan ook met KPN bellen voor vervanging van de V8. Deze is tenslotte in bruikleen bij je abonnement van KPN :wink: .

Een Experiabox is een modem/router. Alleen een router gaat niet werken, maar dat is inmiddels wel duidelijk geloof ik.