Skip to main content

Ik ben bezig de kabels in een attema plintsysteem weg te werken. Attema verkoopt ook data aansluitpunten, waar je twee utp kabels op kunt aansluiten. Er loopt nu een kabel naar de settopbox. Als die die gebruik voor die Attema box, kan ik dan 1 kabel voor de settopbox en 1 voor de TV gebruiken? 

De TV wordt nu via WiFi gebruikt, als we b.v. NPOstart kijken.

Bij voorbaat dank voor de hulp.

 

Attema info: https://www.attema.com/nl_NL/producten/infra/k40-plintsysteem/k40-plintsysteem/3233/ed40-2-voudig-cat.5e-data-aansluitpunt-wit-ral-9010

In de link die u geplaatst heeft zie ik 2 poorten. Naar elke poort moet een kabel lopen. Er moeten dus 2 kabels naar toe lopen. Tenzij je creatief gaat doen met de adertjes, maar dat moet je niet willen mijn inziens.


Dank voor het antwoord.

Nieuwe vraag: als ik een RJ45 splitter gebruik, kan ik dan wel dezelfde kabel voor de settopbox en de  televisie gebruiken? dus modem → router → kabel → splitter

vanaf splitter, poort 1: settopbox poort2 : internet voor TV


Splitter is een verkeerd woord, dat is als vloeken in de kerk. U moet dan een switch hebben. Dan kan het. En aangezien er tv signaal overheen gaat moet deze igmp snooping ondersteunen. Dit is een geschikt model:

https://m.apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/511342/switch-netgear-gs105e/?pageCount=1&pos=129