Skip to main content

Wij hebben een camerasysteem op ons bedrijf aan laten sluiten door Verisure. Er is ons niet gevraagd wat voor internet wij hebben (wij hebben geen glasvezel, maar gewone kabel). Volgens de medewerker van het bedrijf was onze wifisnelheid prima. Wij hebben 5 camera's laten installeren waarvan de verste weg ca. 50 mtr. is van de Experia box V10. Toen het systeem getest werd werkten alle camera's naar behoren, maar na 1 dag ofzo komen de problemen en krijgen wij bij meerdere meldingen dat de camera's niet verbonden zijn met internet. Afzonderlijk van elkaar hebben we dan weer wel en dan weer geen verbinding. Zou dit misschien op te lossen zijn door een mesh router te plaatsen? (dat werd door Verisure als oplossing gegeven). 

50 meter overbruggen met WiFi is gewoon flut. Leg gewoon een kabel. Dat is de enige manier om het goed en stabiel/betrouwbaar werkend te krijgen. 


Ja, alleen is het probleem dat die camera die het verst weg hangt niet rechtsstreeks met een kabel op de router aangesloten kan worden. Alle camera's hebben alleen via wifi verbinding. Daarnaast doet de camera die op ca. 4 mtr. afstand hangt het ook niet (geen verbinding).


Ja, alleen is het probleem dat die camera die het verst weg hangt niet rechtsstreeks met een kabel op de router aangesloten kan worden.

Dan plaatst u daar een WiFi versterker naast.

https://www.kpn.com/internet/wifi/superwifi.htm

Deze sluit u dan bekabeld aan. Zo'n SuperWiFi kan draadloos opereren. Maar niet op 50 meter afstand. 

Alle camera's hebben alleen via wifi verbinding.

Mijn inziens een verkeerde keuze. Bedenk dat er apparaatjes verkrijgbaar zijn waarmee met 1 druk op de knop alle WiFi in de omgeving platgelegd kan worden. Wat heeft u dan nog aan de camera's?

Daarnaast doet de camera die op ca. 4 mtr. afstand hangt het ook niet (geen verbinding).

Dan is het misschien een goed idee om dat bedrijf terug te laten komen. 


Als er veel glas of geïsoleerde muren tussen zitten dan gaat het bereik heel snel minder worden. Misschien dat je met outdoor wifipunten een eind kan komen maar die moeten ook bekabeld aangesloten worden. Ervan uitgaande dat de camera's buiten hangen.