Skip to main content

bij 2 internetradio's krijg ik : verbinding met poort 80 mislukt! ik zie dat z'n probleem vaker voorkomt en haast geen oplossing voor te vinden is. Ik overweeg om naar een een ander provider over te stappen, zou dat de oplossing kunnen zijn . ik heb de standaard kpn modem experia.

Beste Masjko,

De melding : verbinding met port 80 mislukt is een rare melding, een systeem verbindt met een IP adres op poort 80. Dat IP adres houden ze blijkbaar voor zichzelf. Naar een andere provider overstappen zal niet helpen, als KPN niet met poort 80 kan verbinden zal KPN geen lang leven als internet provider hebben omdat alle websites via poort 80 benaderd worden. Of werden moet ik zeggen, tegenwoordig is het meer poort 443.

Is de radio via WiFi verbonden en is gegarandeerd het wifi wachtwoord goed ingevoerd? 

Wat ook nog kan, ik weet niet wat de leeftijd van de radio’s is, dat de eigenaar van die poort 80 ermee gestopt is. Het kan zijn dat de radio verbindt met een provider die voor de zenderlijsten zorgt, maar dat deze provider de dienst beëindigd heeft.

Is het mogelijk om in de radio direct de adressen van radiozenders in te voeren?

Bijv. voor NPO Radio1 https://icecast.omroep.nl/radio1-bb-mp3 (http werkt ook i.p.v. https, dan wordt poort 80 gebruikt)