Skip to main content

Sinds enkele dagen ben ik klant bij KPN omdat mijn vorige provider een maand nodig had om een storing (bij meerdere klanten) op te lossen. Vol goede moed wilde ik het IP subnet instellen op de Box 12, blijkt het niet te kunnen?!

Als ik thuiswerk, wil ik verbinding kunnen maken met een VPN netwerk van een klant van mijn werkgever. Omdat de VPN verbinding in de range 192.168.2.0/24 valt, raak ik mijn toegang tot internet kwijt, omdat dit dezelfde range is als mijn (dus niet te wijzigen) lokale netwerk. Ik ben niet in de positie om te vragen de IP range van de VPN verbinding te wijzigen (wat ik überhaupt te gek voor worden zou vinden).

Ik weet dat ik een eigen modem op mag hangen of een FRITZ!Box mag huren, maar ik betaal al 56 % meer als bij mijn vorige provider, voor op papier hetzelfde! Waarom kan ik zoiets basaals als het IP bereik niet wijzigen? Bij andere providers die ik heb gehad (en in het verleden ook bij KPN) kon dat wel.

Als ik de instellingen bekijk, lijkt die optie er onder de motorkap wel te zijn, maar bewust uitgeschakeld. Kan die optie a.u.b. beschikbaar gemaakt worden?

Hier het zelfde probleem. En dezelfde vraag gesteld. En van diverse kanten het zelfde antwoord gekregen : helaas je zit vast aan de voor ingestelde IP reeks. Je krijgt een mooi modem maar vervolgens is alles dicht gezet.  Ik zelf probeer nu al drie dagen (ongeveer 4 uur aan de telefoon gehangen met de helpdesk) om de KPN telefoon verbinding over te zetten naar een fritzbox. Maar tot dusverre geen resultaat.

Ik heb hier als eerste de experia 12 staan.  En daar achter een stokoude fritz die mijn netwerk aanstuurt en de ip nummertjes uitdeelt. Ik vrees dat je ook zo iets zal moeten doen. Lekker energiezuinig 2 modems achter elkaar :rolling_eyes:


Het is de rampzalige denkwijze van KPN die "One size fits all". Het is heel goed dat je zaken zo eenvoudig mogelijk wilt maken/houden, maar dat betekent mijns inziens nog niet dat je essentiële functionaliteit dan maar moet blokkeren.

Ik vind het ronduit belachelijk dat KPN nog altijd niet doorheeft dat het niet kunnen aanpassen van het LAN subnet tot problemen kan leiden bij het gebruik van VPN verbindingen.

Voor mij is dit één van de redenen geweest om de Experia Box vaarwel te zeggen en een eigen router te gebruiken. Zie "Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box".


Ik zal er geen wollig antwoord van maken want daar is hier niemand mee gediend. Die functionaliteit is er niet op onze modems (is er ook niet geweest) en die zal er ook niet komen. (dat kan ik met 99% zekerheid zeggen).  Wat ik hier zelf van vind doet niet ter zake maar ik heb uiteraard (meermaals) nagevraagd wat ons beleid hierin is. 

De oplossing is dus een eigen router of een combinatie met een eigen router.  Mooier kan ik het niet maken. 

 


Die functionaliteit is er niet op onze modems (is er ook niet geweest) en die zal er ook niet komen. (dat kan ik met 99% zekerheid zeggen).

Die is er dus wel, op de V10 (zonder a) is het subnet gewoon aanpasbaar en dat is hoe het hoort.

De firmware van elke Experia Box heeft overigens die functionaliteit echter deze wordt bewust geblokkeerd door KPN. De reden daarvan is duidelijk, anders wordt het veel te moeilijk voor klantenservice. :confounded:

 

Wat ik hier zelf van vind doet niet ter zake maar ik heb uiteraard (meermaals) nagevraagd wat ons beleid hierin is. 

En dat beleid is wat mij betreft dan niet zoals het zou moeten zijn.


Excuus. De v10 is de uitzondering, inderdaad.


Ik vind dit dus echt een rare wijzen van denken, ziggo heeft dit ook die connect box is echt ramzalig van de basis als plain text logins op admin omgeving tot specifieke poort forwards blockeren tot bij elke update of hun gewenste reboot fucnties aanpassen. 

Ik dacht ik ga over naar kpn glasvezel, dan kan me geavanceerde netwerk er uit van unifi en kan alles weer via een modem.

Maar dit kan dus niet 

waarom
Ik draai een hoofd netwerk op een 172.16 /23 subnet 

gast netwerk draaid via een apart vlen op het subnet waar de kpn box 12 ook zit. 
en een vpn subnet wat weer in een specifiek 172.18 subnet ligt 

dus mijn unifi netwerk blijft nog even tot kpn met de bassis functie komt om eigen ips te kiezen op hun modems.

 


Mijn mening over de Box12 doet er niet toe en de vergelijking met de Ziggo Connectbox begrijp ik niet helemaal. Maar als je een Unifi-systeem hebt op glasvezel dan kun je mogelijk de Box12 volledig achterwege laten. Hangt er volledig vanaf of je gebruik maakt van de TV-ontvangers of niet. Zie voor meer info

 


Vergelijking maakte ik omdat ik 

bij ziggo vandaan kom en die connect box had, en die is nog veel dichtgetimerder dan de box12. En die had ruzie met iets simpels als een android smart tv een ip geven.

en de box 12 zit er nu ook niet tussen, en ja heb tv er ook bij, daar is een config voor en werkt nu ook via inifi maar wilde er vanaf omdat het bestaat uit een poe switch usg en aps en dacht als de box 12 me toelaat die ip range/subnet toelaat te gebruiken kan dat er tussen uit.

 

wilde gewoon weer een deive voor wifi modem en dingen.

wat nog niet kan 


wilde gewoon weer een deive voor wifi modem en dingen.

wat nog niet kan 

Wat kan er dan niet?

Heb je VDSL of glasvezel?


Glas maar heb een /23 subnet op me hoofdnetwerk en aparte vlans en ip pools voor gast en 2 aparte netwerkjes een iot en een voor me security cams 

 

ik kan me huidige netwerk setup dus niet over nemen naar se kpn box 12 


Wijzigingen op dat niveau kan met geen enkel provider-modem/router. Deze zitten normaal gesproken standaard in een /24-subnet. Ja, bij de Experiabox V10 kan je het subnet aanpassen maar ook die zit in een /24 vast.

 

Als je je subnetten op een andere manier wilt indelen dan ben je altijd toegewezen aan eigen apparatuur, al helemaal als je verschillende IP ranges en VLANs wilt instellen. Geen enkele provider biedt hier op consumentenniveau apparatuur voor. Sterker nog, ik heb niet eerder consumentenspul gehad wat zoiets kan. TP Link Omada en apparatuur van Ubiquiti is eigenlijk het enige betaalbare naar mijn weten wat zoiets kan.

 

Dus nee, je kan niet het hele netwerk zoals je die nu hebt vervangen door de Box12. Zoals ik al zei, dat kan ook niet met wat je daarop allemaal wilt instellen.


ik kan me huidige netwerk setup dus niet over nemen naar se kpn box 12 

Waarom zou je dat willen, je gebruikt nu toch een USG?

Waarom blijf je die niet gebruiken maar dan rechtstreeks op het glasvezelkastje (de NTU of ONT)?


Zo zit het nu zitten alleen wat problemen in omdat de usg geen ip ziet en dus de lijn belasting niet goed kan meten en soms wat ruzie heeft als de conectie even wankeld reboot alles.

 


Dan lijkt me eerder dat er in de configuratie iets niet helemaal lekker zit. Helaas heb ik nul ervaring met Unifi dus daar kan ik niet bij helpen.


Heb je het onderstaande topic al bekeken?

 


ja het niet zien van een ip zit hem in een speciale config die nodig is, meer niet zonder die config werkt ook ip tv niet 

 


Het kan natuurlijk nooit een probleem zijn om jouw "speciale" config te combineren met de "generic" config van @coolhva waar ik in het openingsbericht van dat topic naar verwijs.

Zelf heb ik ook een "speciale" config op mijn EdgeRouter 4 met een apart LAN voor Internet of Things en vlans voor gastnetwerk, zakelijk netwerk en gescheiden netwerk voor TV ontvangers.


die config heb ik ook, ik heb alleen idd dedicated vlans draaien en een mac filter op me hoofdnetwerk en een vergroot subnet op me hoofdnetwerk /23 

ik zie de usg alleen vaak denken dat de isp load 100% is terwijl er niet echt iets bezig is kwa load, wat weer voor komt uit die config waardoor de usg geen extern ip weet en daardoor ook geen speedtests kan doen. 

hij zal eigelijk denken dat er geen internet is, als je geen eigen DNS server insteld 

 


Met mijn laatste config is Speedtest werkend, dat komt door de mtu en niet het ontbreken van het Wan ip in de gui. 


De config die ik ehb komt van de github in je handleiding maar als ik de speedtest in unifi controller probeer dan werkt hij niet 

 

welke MTU set je laatste config 

Ik heb dat script nog een keer laten lopen, maar de mtu komt niet op wat het script zegt 1508 en het zelf in setten via ssh gedft ie fouten wat het gelijk of geoter moet zijn dan de current mtu


Wijzigingen op dat niveau kan met geen enkel provider-modem/router. Deze zitten normaal gesproken standaard in een /24-subnet. Ja, bij de Experiabox V10 kan je het subnet aanpassen maar ook die zit in een /24 vast.

 

Als je je subnetten op een andere manier wilt indelen dan ben je altijd toegewezen aan eigen apparatuur, al helemaal als je verschillende IP ranges en VLANs wilt instellen. Geen enkele provider biedt hier op consumentenniveau apparatuur voor. Sterker nog, ik heb niet eerder consumentenspul gehad wat zoiets kan. TP Link Omada en apparatuur van Ubiquiti is eigenlijk het enige betaalbare naar mijn weten wat zoiets kan.

 

Dus nee, je kan niet het hele netwerk zoals je die nu hebt vervangen door de Box12. Zoals ik al zei, dat kan ook niet met wat je daarop allemaal wilt instellen.

Totale onzin, helemaal niets van waar, dit was voorheen altijd al mogelijk bij zowel ziggo als kpn, en het is pas sinds een paar jaar dat beide providers dat hebben uitgeschakeld (en er zijn meer isps dan kpn en ziggo), bovendien een consument kan wel met de dns knooien, een dmz instellen, port forwarden, enz enz, maar kan niet zoiets ongelofelijks simpels doen als zelf een subnet instellen..

Heb bij de afgelopen 15 jaar bij iedere router die ik in handen heb gehad van zowel ziggo als kpn de mogelijkheid gehad dit aan te passen, dit totaal van de pot gerukte beleid van beide providers is iets van de afgelopen jaren, en het ergste is dat de optie aanwezig is, maar gewoon is uitgeschakeld


Totale onzin, helemaal niets van waar,

Ik hoop dat je de opmerking van @NHendriks goed gelezen hebt en dat het dus puur gaat om het gebruik van /24 subnetten. Daar moet ik @NHendriks toch gelijk in geven. Uiteraard is het belachelijk dat je het /24 subnet niet kunt wijzigen in een ander /24 subnet maar aanpassen naar bijvoorbeeld een /16 subnet is niet echt iets wat je op consumentenrouters terugvindt.

 


 

... maar aanpassen naar bijvoorbeeld een /16 subnet is echt niet iets wat je op consumentenrouters terugvindt.

Zou dat op een fritzbox kunnen?


Voorzover ik kan zien bij de 7590 staat er zelfs een instructie voor waarin in grzegd word dat ip en subneask aanpasbaar zijn


Ik ben sinds een paar dagen ook klant bij jullie met een glasvezel 1GB. Ik draai op de nieuwste versie V12 met 528.

Enkele punten:

-wat gebeurt er als ik de DHCP ga aanpassen naar een 10.0.0.0/24 reeks? Wordt er dan op het modem een route aangemaakt o.i.d.? Aangezien de gateway 192.16.2.254 is.

-ik heb nu een Sitecom router achter het modem staan die (ook) NAT. Volgens mij dit het modem dit ook? Kan ik dat ergens uitzetten of moet ik op mijn router NAT disablen?

-ik heb mijn eigen wifi (UniFi) en ik merk dat mijn up -en downloadsnelheid vele malen minder is dan voorheen. Ik kom nu niet hoger dan 130Mb down / 45 up. Ik probeer een beetje uit te vinden wat het beste is om nu te doen. Router er tussen uit halen en alles op de V12? Bij het vorige modem (Ziggo) had ik dit probleem niet en haald ik met gemak 300Mb. Waarom kun je het modem niet gewoon in Bridge Mode zetten?

Waar kan de lage snelheid van mijn Wifi nu aan liggen? Iemand een suggestie?