Skip to main content

Sinds drie weken valt de WiFi weg of doet hij het helemaal niet meer bij twee (IMac en Hp) van de drie laptops die gebruikt worden in huis. Telefoons doen het prima. Het lijkt dat ze wisselen tussen de WiFi punten in huis (de schotels) en het dan niet meer doen. Met name de koppeling via WiFi met de modem (tegenwoordig ook een wifipunt) lijkt hierbij een rol te spelen. Wie kan mij helpen? 

Hallo @Corneel Jonkers 

 

Heb je de zwarte of witte SuperWiFi punten en een Box 12 modem?

Als je witte SuperWiFi's hebt is dan kan je beide onderstaande oplossingen uitvoeren, dan staat de Box 12 gelijk ingesteld als zo'n wit WiFi punt, als het zwarte WiFi punten zijn dan zou je eerst alleen de 1ste oplossing kunnen proberen.

Hier 2 mogelijke oplossingen voor dit probleem:

1)

Het probleem kan liggen aan de bandbreedte instelling van de Box 12 voor 5GHz en bepaalde netwerkkaarten werken na de update van de Box 12 alleen goed als je die op ‘80MHz’ zet.

 

Dit doe je door in te loggen op de Box 12 via http://mijnmodem.kpn 

Soms werkt inloggen via die link niet maar wel met deze link https://192.168.2.254/2.0/gui/#/

 

Als je nog geen eigen wachtwoord had ingesteld dan inloggen met het wachtwoord dat op de achterkant van het modem staat (tip: scan de QR-code, er worden soms onmogelijke leestekens gebruikt).

Na inloggen ga je naar de WiFi-instellingen, daar kan je bij de 5Ghz de kanaalbreedte (Bandwidth) aanpassen.

De 2.4Ghz kan op 20Mhz blijven staan maar die bij de 5Ghz indien nodig aanpassen naar 80Mhz.

In sommige gevallen (meestal als je voor de 1ste keer inlogt in de Box 12) moet je eerst de standaard beveiligingsgegevens (naam en wachtwoord) van de WiFi wijzigen, je kan er dan bij beide een ‘1’ achter zetten en alles aanpassen, vervolgens verbind je met dat nieuwe netwerk en haal je de ‘1’ weer weg.

Als je dit via een netwerkkabel doet dan hoef je niet eerst opnieuw te verbinden maar kan de naam gelijk weer aanpassen.

 

2)

Je kan proberen of het helpt om in de Box 12 de Wireless Mode op 802.11b+g+n (2.4GHz)  en 802.11a+n+ac (5GHz) te zetten (in hetzelfde scherm als in bovenstaande afbeelding), daarmee staat de Box 12 op WiFi 5 i.p.v. WiFi 6, hopelijk kunnen jouw apparaten daarna wel weer verbinden met je WiFi netwerk.

 


Bedankt voor je reactie GeSp. Ik heb beide aangepast, maar kan nog steeds geen verbinding maken met het netwerk. Andere apparatuur werkt wel nog. Heb je nog meer ideeën? 
 

Vriendelijke groet,

 

Corneel


@Corneel Jonkers 

 

Staat er soms nog een WiFi punt naast dat modem, dat kan verstoring geven, die dan een eindje weg zetten van het modem.

Soms werkt het pas na een herstart van het modem, dat kan via de webinterface of anders het modem even 30 seconden van de stroom halen.

 

Helpt dat ook niet, welke apparatuur heb je precies, welk modem, welke WiFi punten, merk en type van die laptops?


@Corneel Jonkers Welkom op het forum. 

Wat irritant dat het niet lukt om te verbinden met 2 laptops. Ik zie dat @GeSp je al goede tips heeft gegeven. 

Heeft zijn laatste tip ook effect gehad? En heb je ook de mogelijkheid zijn laatste vragen te beantwoorden?Â