Skip to main content

Recentelijk geswitcht naar glasvezel. Ik krijg echter sindsdien mijn gramofon (https://gramofon.com/) niet meer aan de praat. Ik volg netjes de instructies (inclusief reset) voor installatie van Gramofon. Kan via de App Gramofon Setup het device vinden en installatie doorlopen (heb dit zowel bekabeld als via WiFi doorlopen). Bij laatste stap zou device van knipperend blauw naar continue blauw moeten gaan (klaar voor gebruik). Daar gaat het mis, want die stap lukt niet.

Op de KPN Box 12 modem zie ik de toewijzing van IP-adres naar device ook plaats vinden, maar vervolgens ook weer verdwijnen.

Daar device alleen op 2.4Ghz werkt, heb ik op de modem 5Ghz uitgezet en gekeken of dat hielp. Haalde echter niks uit.

Als ik zo rond lees op internet, zit er blijkbaar iets in de KPN modem geconfigureerd dat er voor zorgt dat connectie verloren gaat. Weet echter niet wat ik daaraan zou moeten doen.

Iemand een suggestie?

 

 

Zet wifi 6 eens uit op jouw V12.

Dat doe je door zowel bij 2.4GHz als bij 5GHz geen 802.11ax meer te gebruiken.

Werkt die Gramofon dan wel?

 


Ik  heb 2.4 en 5Ghz veranderd naar 802.11b+g+n respectievelijk 802.11a+n+ac. Helaas nog steeds hetzelfde issue.


Ik lees trouwens op Ziggo forum hetzelfde soort probleem. Blijkt toch iets te zijn in de modem: https://community.ziggo.nl/thuisnetwerk-software-101/gramofon-maakt-geen-verbinding-42664 Is er een expert op het forum die dit gaat interpreteren en me hierin zou kunnen helpen wat te doen?

Las daarnaast ook iets over multicast optie op de router ook verstorend kan zijn. Voor mij is dat echter een klok en klepels verhaal dus kan dat moeilijk op waarde schatten.