Skip to main content

Ik ondervind problemen met zowel tv als internet.

beide vallen weg.

heb wel WiFi, maar dan geen internet.

tv schiet op blauw scherm. Geeft aan dat ik dan naar André zender moet gaan en weer terug.

maar vaak geen resultaat.

na opnieuw opstarten experiabox werkt het weer. Maar elke keer die box opnieuw opstarten wordt erg vervelend.

iemand suggesties?

Hoe is de tv ontvanger verbonden met de Experiabox? Met een kabel? Of gebruikt u een draadloze verbindingsset?

Heeft u glasvezel? Of een DSL verbinding? Zo ja, wat geeft Fourstack aan voor uw adres?

https://kpn-compleet-fpi-info.fourstack.nl


Beneden is tv bekabeld verbonden.

en boven via verbindingsset. We hebben glasvezel. Moet zeggen dat we boven wel vaker blauw scherm hebben.

youyube en Netflix werken dan wel?! Dat is toch gek. In mijn optiek.

 


Kijk ook eens hier Storing met de Draadloze Verbindingsset oplossen


Maakt u gebruik van een switch misschien?


@ tycha, ik weet dat die verbindingssets niet top zijn, dus bekabelen wil ik nog.

maar als bekabeld zo ellendig blijft ben ik niet blij.

 

@ Nick, ik ben niet echt bij, een switch?


Een ding waar je meerdere stekkertjes in kan stoppen zoals dithttps://m.apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/511342/switch-netgear-gs105e/?pageCount=1&pos=661


Hey @The mars, leuk dat je de KPN community een vraag stelt. Hier staan deskundigen voor je klaar die helpen jouw thuisnetwerk te verbeteren, welkom! :D

Ontzettend onaangenaam dat je problemen met je verbinding ervaart. Daar kunnen we bij helpen. 
Ik lees dat de basis uitstekend is: je bent aangesloten op glasvezel. Hét toekomstbestendige netwerk. Beter is er niet te krijgen! 
Toch ervaar je problemen in huis met de tv en een brakke WiFi-verbinding :tired_face:

In dit topic: Oplossingen voor trage en wegvallende wifi geven we meer informatie. De KPN WiFi Manager helpt jou in huis de WiFi-verbinding te verbeteren. Deze online tool hebben we ontwikkeld om een analyse te maken van je woning, en daarmee advies op maat te geven. Handig! 

Een draadloze verbindingsset (DVS) is een aardig apparaat om je tv op lastige plekken aan te sluiten. Helaas heeft het wel een nadeel. Doordat het signaal niet rechtstreeks met een kabel een verbinding heeft met het modem, is het gevoelig voor storingsbronnen op het electranetwerk. Denk daarbij aan dimbare (led) verlichting, magnetrons etc. Voor een stabiele verbinding is een kabel aan te raden. Ik zie dat je daar ook al over uit was, top! :)


Beste Nadia,

 

ik heb de stappen uit gevoerd. Hij is nu nog trager dan het was. Hij was 9 a 10 nu 6 a 7 mbps.

help Ik weet t niet meer, maar vind t niet fijn. 

mvg.


Welke experiabox heeft u? 


Je verbinding trager dan voorheen? Dat is bijzonder, daarvoor is de KPN WiFi Manager niet bedoeld. Welk advies heb je ontvangen van de WiFi Manager? Wil je daarvan een screenshot plaatsen?  


Welke experiabox heeft u? 

Een v9


Je verbinding trager dan voorheen? Dat is bijzonder, daarvoor is de KPN WiFi Manager niet bedoeld. Welk advies heb je ontvangen van de WiFi Manager? Wil je daarvan een screenshot plaatsen?  

Hey Nadia,

kan ik dat advies terug halen of moet ik test opnieuw doen?


Test opnieuw uitvoeren. Wil je van de nieuwe testresultaten een screenshot plaatsen?


Zijn de testresultaten al binnen? :smiley:


Sorry Nadia,

ben op vakantie geweest dus heb nog geen test resultaten.

maar ik ga m’n best doen.


Bij deze de resultaten.  
 

 


Ok, duidelijk. Dat is erg mager. Maar, wat is het advies?


Geen idee, waarschijnlijk monteur laten komen waar je weer voor moet betalen.

 

het is dat ik geen ziggo op dit adres kan krijgen. Anders wist ik het wel. Heb denk ik 14 jaar ziggo gehad. Ook wel problemen, maar die konden wel op gelost worden. Vind kpn tot nu toe niet fijn in de service. Voor monteur een rekening als hij moet komen. Terwijl je niets veranderd aan het systeem/ aansluitingen.


Hey hey @The mars, lange tijd niet gezien, gelukkig daar ben je weer :)

Ik snap zeker dat je teleurgesteld bent met deze internetsnelheidsresultaten via WiFi. Dit is wel erg traag.  Geen zorgen, er is hoop, jouw draadloze internet kan worden verbeterd. Want er is veel meer mogelijk. Je hebt toegang tot glasvezel, dat is de meest snelle, stabiele en toekomstbestendige netwerk dat er te verkrijgen is :confetti_ball::rocket: 

Jammer dat je niet tevreden bent over onze service. We kunnen je geen garantie geven op de kwaliteit van de draadloze verbinding in je huis. Er zijn vele (storings)factoren die de kwaliteit van je WiFi beĂ¯nvloeden. Toch willen we er wel alles aan doen om je te ondersteunen met WiFi-problemen. Maar, ‘it takes two to tango’. We kunnen en moeten dit samen oplossen. 

Hoe wordt de kwaliteit van draadloos internet beĂ¯nvloed?
WiFi wordt door de lucht verzonden via een frequentie (golflengte). Veel ander apparatuur in en om huis hebben ook een zend- en ontvangst functie hebben. Deze communiceren op afstand met elkaar door de lucht via een frequentie. Omdat deze apparaten dicht of op dezelfde golflengte functioneren, kan een kanaal ‘vollopen’. Hierdoor ontstaat interferentie van ander apparatuur. Je WiFi wordt langzamer.

Storingsappartuur ;

  • Modems van de buren
  • Draadloze audio apparatuur
  • Bluetooth apparatuur
  • Dimbare (Led)lichten
  • Babyfoons
  • Magnetrons


Daarnaast moet je ook nog eens rekening houden met de indeling én bouwmateriaal van je woning. Wil je op zolder of aan de achterkant van het huis wifi-signaal ontvangen? Dan moet het draadloze signaal over een langere afstand reizen voordat het bij jou (apparaat) aankomt. Naast alle andere apparatuur die het onderweg tegenkomt waarvan je interferentie krijgt, moet de wifi ook nog eens door ander stevig (bouw)materiaal. Dit zorgt ervoor dat het signaal verzwakt en minder stabiel wordt.

Objecten die je wifi-signaal verzwakken;

  • (Betonnen) Muren
  • Isolatieglas (HR+++)
  • Vloeren van (gewapend) beton
  • Metalen oppervlakken
  • Isolatiemateriaal
  • Zonnepanelen


De WiFi Manager hebben we voor onze klanten ontwikkeld om beter inzichten te krijgen over je draadloze verbinding thuis. Door het inzetten van de tool geven we je ook advies op maat om het wifi-signaal te optimaliseren. Helemaal afgestemd op jouw verbinding en huis. De tool kan meer dan 100+ uitkomsten hebben, één uitkomst daarvan is een service monteur, gespecialiseerd in wifi. De monteur is niet gratis, maar komt wel tegen een scherp vaste tarief bij je langs om je op locatie te helpen. Het inplannen van een wifi-monteur is tijdelijk niet mogelijk i.v.m. Covis-19

We kunnen je via het forum met  de community hier hulp op afstand bieden. Wil je eens een speedtest uitvoeren. Sluit je computer aan met een internetkabel én gebruik Chrome of Firefox voor een betrouwbaar resultaat. 


Hey Nadia, was idd een tijd geleden, maar had even andere prioriteiten.

maar de ergernissen bleven.

probleem is niet alleen de WiFi ook de tv stopt er mee. Blauw scherm. Moet dan alles weer opnieuw opstarten. YouTube of Netflix dat niet werkt. En dat is beneden en bekabeld.

hij geeft dan aan dat er een verbindingspunt is en ik opnieuw moet opstarten . 1x prima maar niet 3 x in de week.

 

graag je advies. Alvast bedankt


Geen probleem, the mars. Er speelt nu veel, kan me voorstellen dat je andere dingen aan het hoofd hebt. Goed dat je hier terug bent gekomen, want we kunnen dit echt wel verbeteren. Ik zal je lijn eens op afstand doormeten. Kom hier zo op terug :)


Hey @The mars, ik heb een analyse gedaan op je lijn. Goed nieuws, ik heb geen lijnonderbrekingen gevonden. De oorzaak van het probleem moet in je woning zitten. Ergens loopt de verbinding daar (op meerdere punten) tegen iets aan ? Hierdoor ervaar je geregeld onderbrekingen. 

Hoe is je thuisnetwerk precies aangesloten? Je geeft aan dat je de tv-ontvanger met kabel hebt verbonden, zit daar nog een Switch tussen?  
   


Hey Nadia, 

De glasvezel komt binnen in een kast. Deze is al eens gewisseld. Daar na naar experts v9 box en die gaat naar ontvanger tv. Zit verder niets tussen. 
ze zijn er al eens eerder mee bezig geweest. En kregen geen terug signaal ouzo?

 

alvast bedankt weer voor je inzet


Vind je het goed dat ik je netwerk doormeet, zodat ik precies vanaf het modem kan traceren welke apparaten zijn verbonden? Ik vermoed toch dat er iets niet helemaal goed aangesloten zit na het modem. Daarom kom je op een servicemonteur uit die de (aansluit) situatie bij jou thuis controleert en optimaliseert.  


Hey Nadia,

goed plan ik ben op de maandagen thuis.  Moet je mij telefonisch bereiken? Kan ik jouw berichten buiten forum om?

mvg. Marcel


Reageer