Skip to main content

Ik zit er aan te denken om 1 stapje hoger te gaan in de internetsnelheid.

Wat is mijn huidige ‘TFT Internet en Interactieve TV’ glasvezelsnelheid ik betaal per maand €48,63 ?

(tv en vastbellen zitten er bij in)

Wat zou de volgende logische stap zijn?

 

Op je mijn Kpn kun je precies zien welk abonnement je hebt en op extra's kun je de snelheid verhogen en zie je ook wat de nieuwe prijs wordt,als je nu een abo  hebt van 50/50 en je kiest voor 100/100 kost dat 4,99 p/ maand meer 


Goedemiddag @Schnmkr, welkom op het forum van KPN!

Top dat je jouw gegevens al had ingevuld in je profiel, zo kon ik gelijk even kijken. Je hebt nu een abonnement met 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload. Ik kan kosteloos 50/50 voor je aanzetten, dus 50 Mbit/s download en 50 Mbit/s upload, maar wil je echt verschil merken dan kun je zoals @jimny ook al aangeeft het beste kiezen voor 100/100, dus 100 Mbit/s download en 100 Mbit/s upload voor € 4,99 per maand. Let op; deze snelheden garanderen we alleen over de bekabelde internetverbinding. Wil je de snelheid van je wifi-verbinding verbeteren, kijk dan eens voor tips naar het topic over oplossingen voor trage en wegvallende wifi.


Bedankt voor de reacties.

Voor dat ik de snelheid laat verhogen:
De snelheid Mbit/s is al jaren onveranderd.

Het opvragen van de TV-zenderlijst en de opbouw van de -lijst en vervolgens het kiezen van een andere zender duurt aanzienlijk langer, dan een jaar geleden. Wat is hier de oorzaak van?

Even snel switchen van zender is er niet meer bij, ook niet en na uit- en aanzetten (na 20 min.) van Glasvezelmoden, Internetmodem en TV-ontvanger.

Is er met zekerheid aan te geven, dat het veranderen van de zender ook veel sneller gaat na het laten verhogen van de Mbit/s?


Met wat je ervaart met de TV-ontvanger heeft verder niets te maken met een standaard of hogere internet snelheid. Bij glasvezel loopt de TV-stream zelfs “buiten” je internetsnelheid om.

Je kunt proberen de TV-onvanger een keer te resetten naar fabrieksinstellingen en de software een keer helemaal opnieuw inladen.

https://www.kpn.com/service/televisie/reset.htm

Afgezien van dat is de software in het laatste jaar inderdaad aangepast, en loopt de nieuw indeling op zichzelf een stuk trager als de oude indeling. Gewoon slecht ontwikkelde software.
Er zijn heel veel klachten over.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=kpn+tv+software+traag

https://www.klacht.nl/kpn-digitale-tv/


KPN gaat de laatste TV-decoder firmware weer “terugdraaien”:
https://tweakers.net/nieuws/175728/kpn-draait-update-decoders-die-tv-gids-sneller-moest-maken-terug.html

https://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-draait-verbetering-interactieve-tv-terug-weer-naar-oude-firmware/

https://mediamagazine.nl/update-ontvanger-kpn-interactieve-televisie-zorgt-voor-storingen/


Hoi @Schnmkr

Het kan kloppen dat je traagheid ervaart op de tv-ontvanger. Zoals @Babylonia ook al aangeeft zit dat in de software van de tv-ontvanger en niet zozeer in de snelheid van jouw verbinding. Er wordt door de tv specialisten hard gewerkt aan een oplossing voor deze traagheid. Er was zelfs een oplossing voor met een nieuwe software update, maar daardoor speelden helaas andere problemen op waardoor de update is teruggedraaid. Weet in elk geval dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing. Eventuele updates hierover vindt je in het topic over het nieuwe tv menu.


Op je mijn Kpn kun je precies zien welk abonnement je hebt en op extra's kun je de snelheid verhogen en zie je ook wat de nieuwe prijs wordt,als je nu een abo  hebt van 50/50 en je kiest voor 100/100 kost dat 4,99 p/ maand meer 

Waar kun je dit precies zien?