Skip to main content

Vorige week heeft de Expedia-router een update gehad. Sindsdien herkennen mijn apparaten het wifi-netwerk niet meer. Ik zie het er ook niet meer tussen staan als ik bijvoorbeeld met een iPhone of laptop wil inloggen. Wat kan ik doen om dit probleem te verhelpen?

Het lijkt er op dat het modem terug gezet is naar fabrieksinstellingen. Daarmee is de netwetknaam die je wellicht ooit zelf heb ingesteld weg. Dit kan je weer aanpassen als je inlogt in het modem. Of je gebruikt de ssid en password wat op het modem staat.


Inloggen vanaf een bekabeld aangesloten pc of laptop op http://192.168.2.254. Dan kun je controleren of de WiFi instellingen nog goed staan.


Hoi @Scheveningen1001! Vervelend dat je problemen ondervindt na de update. Heb je de reacties van Joep1965 en Nick83 gelezen? Ben benieuwd of je hier mee uit de voeten bent gekomen. 
Eventueel zelf het modem voorzien van een reset. Naast de webinterface> ;http://192.168.2.254] kun je ook via onze servicetool kun je de wifi-naam en wachtwoord wijzigen.Â