Skip to main content

Sinds een week valt bij ons thuis continue het wifi netwerk uit op telefoons & tablets. Hier wordt dan aangegeven dat hij het ip-adres niet kan ophalen. Nu starten we gemiddeld 2x per dag de modem opnieuw op, alleen kan dit niet de bedoeling zijn.

 

Zou fijn zijn als de oplossing erbij zou staan. Wij hebben sinds vandaag ook dit probleem. Vaste kabel werkt internet prima. Op mijn One Plus mobiel werkt ook inmiddels weer prima, maar tablet van mijn man geeft probleem IP adres kan niet opgehaald worden?

 

Admin: afgesplitst en eigen topic voor je aangemaakt

Hoi @Angeleukje, welkom op het forum (en wat een leuke gebruikersnaam :smile: ).  Goed dat het internet bekabeld en op de One Plus wel goed werkt. Dat geeft al aan dat het niet een probleem is met je internet op zich, of met wifi in z'n geheel. Het is dan eerder een wisselwerking tussen de tablet en de Experia Box. Soms wil zo'n connectie niet helemaal lekker opbouwen. Of het probleem zit hem specifiek in het tablet.

  • Om het tablet als oorzaak uit te sluiten: probeer of deze wel met een ander wifinetwerk wil verbinden. Als dat ook niet lukt, dan zit het probleem over het algemeen in je tablet. In dat geval zijn er ook nog wel dingen die je kunt proberen. Alleen is het in dat geval handig om te weten wat voor merk en type tablet het is. 

 

Als de tablet wel met een ander wifinetwerk wil verbinden, probeer de volgende dingen:

  • Zet de wifi op de tablet uit. Laat het een 30-60 seconden uit staan. Zet de wifi op de tablet weer aan. Hij zal dan opnieuw proberen te verbinden met het bekende netwerk. 
  • Als het dan nog niet lukt. Ga op de tablet naar de wifiinstellingen en verbreek de verbinding met het wifinetwerk. En vergeet vervolgens ook dat netwerk. Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk, je zult dan ook het wachtwoord opnieuw moeten invullen. 
  • Als het dan nog niet lukt, dan kan het zijn dat er verstoring is. In dat geval, geef aan hoe ver je van de Experia Box vandaan bent. Welke Experia Box je hebt. Of je nog aanvullende wifipunten in huis hebt (en waar deze dan staan).

Welke Experia/KPN Box heb je?

Oeps ... daar vraagt @Erik_ ook al naar. :sweat: